Web Analytics
More
    Reklāma

    “Volvo” prezentē “C40” elektrisko krosoveru

    Jaunākie raksti

    Aizvadītā diennakts “Volvo” bijusi dažādiem jaunumiem ārkārtīgi ražīga – autoražotājs paziņojis, ka līdz 2030. gadam tas pilnībā pāries uz elektroauto ražošanu, turklāt, elektroauto būs nopērkami tikai tiešsaistē. Kā punkts uz “i” sekoja jauna elektriska krosovera prezentācija.

    “Volvo” prezentējis jauno “C40 Recharge” elektrisko krosoveru, kurš ražošanā nonāks šā gada rudenī, bet pie klientiem ieradīsies vēl pirms jaunā gada. Jaunais modelis konkurēs ar tādiem auto kā “Audi Q4 e-tron” un “BMW iX3”. Auto radīts uz tās pašas platformas, kas izmantota elektriskajā XC40, taču šajā izpildījumā tam izveidota slīpāka, kupejveidīga jumta līnija, kā arī jauns aizmugurējo lukturu dizains.

    Arī tehniski jaunais modelis līdzināsies “XC40” elektriskajai versijai – uz katras ass novietots pa elektriskajam motoram, kas sniedz kopējo 402 zirgspēku jaudu. Tas, savukārt, nozīmē, ka mašīna līdz 100km/h spēs ieskrieties 4,9 sekundēs, bet tā maksimālais ātrums būs ierobežots pie 180km/h.

    Auto aprīkots ar 78 kWh stundu bateriju, kas sola 420 kilometru nobraucamo attālumu ar vienu uzlādi. Auto atbalstīs ātro uzlādi ar līdzstrāvu līdz 150 kW jaudai, kas no tukšas baterijas līdz 80 procentiem ļaus uzlādēties 40 minūšu laikā. “Volvo” uzskata, ka mašīnas efektivitāte un nobraucamais attālums ar vienu uzlādi nākotnē tikai uzlabosies, saņemot attālinātos atjauninājumus.

    Cenas pagaidām nav izziņotas, taču sagaidāms, ka mašīna varētu maksāt ap 50 tūkstošiem eiro.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma