Web Analytics
More
    Reklāma

    Hakeri šobrīd ir uzlauzuši gandrīz visas iPhone iOS versijas

    Jaunākie raksti

    Zināmo hakeru komanda, kas darbojas ar vārdu “unc0ver” ir aktīvi Apple ekosistēmas uzlauzēji, jo jau šobrīd viņu izstrādātais rīks ir spējīgs uzlauzt iOS 14.3 versiju, ļaujot lietotājam pārņemt pilnu kontroli pār iPhone viedtālruni, ko neļauj pats Apple.

    Šī ir nebeidzamā spēle un cīņa starp oficiālo versiju radītājiem un drošības inženierijas entuziastiem, kuri vēlas iegūt krietni lielāku kontroli pār savu lietojamo ierīci, kas ir īpaši aktuāli Apple gadījumā, jo Android ierīces var modificēt visai plašā mērogā bez papildus iejaukšanās. Komanda “unc0ver” šajā reizē izmantoja zināmu sistēmas kodola ievainojamību, par kuru ziņoja arī pats Apple, kas it kā ir salabota jaunākajā iOS 14.4 versijā, kurai šobrīd gan nav pieejama jailbreak versija.

    Reklāma

    Par šo ievainojamību uzņēmumam bija ziņojis kāds cilvēks, izmantojot īpašo kļūdu pieteikšanas programmu, kuras ietvaros Apple mēdz izmaksāt visai prāvas naudas summas. Tiesa, šajā reizē ziņotājs ir palicis anonīms. Šobrīd “unc0ver” komanda aktīvi strādā, lai būtu iespējams uzlauzt visas iOS versijas, protams, Apple vienmēr iet soli uz priekšu, un šiem entuziastiem atkal ir jāveic savs darbiņš. Šobrīd jailbreak versijas ir pieejamas no iOS 11 līdz 14.3.

    Savulaik arī es esmu mēģinājis uzlikt šādu modificēto mobilo operētājsistēmu, jo tas parasti ļauj lejupielādēt daudzas maksas lietotnes par brīvu vai veikt ļoti plašas modifikācijas, bet man ir sajūta, ka vismaz pēdējos gados tas kļūst arvien mazāk populāri.

    Kāda ir jūsu pieredze, izmantojot šīs jailbreak versijas savās iOS ierīcēs?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Archijs
    03.03.2021 13:24

    Normāls latviešu IT portāls: “jo tas parasti ļauj lejupielādēt daudzas maksas lietotnes par brīvu”. Ja jau nevienam netraucē, bišķi jau pazagt var.

    Skābene
    03.03.2021 13:46
    Reply to  Archijs

    Daudzi no mums ir uzauguši ar pirātisko Windows un Office, ar pirātisko kabeļtelevīziju, ar nelegālajiem mūzikas ierakstiem, kopējuši CD un kastes, nomājuši VHS kasetes nelegālajās video nomās, staigājuši pirātiskajās adibas botās, un Ritas treniņtērpos. Arī tagad cilvēki turpina pirkt feikās Reyban saulenes, Versačes kreklus un kačāt torentus.
    Kas tevi pārsteidz mobilo aplikāciju lietošanas paradumos?

    Pasaki godīgi, vai mājas ballītē atskaņojot mūziku, vai klausoties radio vienā mašīnā ar ne savas mājsaimniecības cilvēku tu pērc mūzikas atskaņošanas licenci no AKKA/LAA? Ja nē, tad turpini zagt un nemāci citus kā dzīvot! :)

    Last edited 3 years ago by Skābene
    Rudolfs
    03.03.2021 15:18
    Reply to  Skābene

    Kopš kura laika privātā pasākumā/auto mūzikas atskaņošanai jāpērk licence?

    Kursors.lv
    03.03.2021 13:53
    Reply to  Archijs

    Tehniski var, bet nevajag :)

    digitalk
    03.03.2021 16:06
    Reply to  Archijs

    viena raksta autora viedoklis neatspoguļo visa bloga viedokli.

    BET tagad godīgi — bērnībā esi paņēmis bez atļaujas jeb, pieaugušo valodā runājot, nozadzis konfekti vai cepumu? cik reizes esi melojis, ka neesi darījis lietas, kuras nodarījušas materiālu vai morālu kaitējumu? bišķi jau varēja, vai ne, liekulīgais morālista kundziņ?

    Jānis
    03.03.2021 14:07

    Tā kā neesmu ne skolnieks, kuram vienīgā ierīce ir telefons un nav datora, un ne tehnoloģiju guru vai biznesmenis, kas visu dienu ir kājās un acis telefonā, nekad nav bijusi nepieciešamība pirk kādu aplikāciju appstorā vai vēl trakāk kaut ko mainīt (jailbreak) jau tā ļoti ērtajā operētājsistēmā. Un ja man kaut ko ievajadzētos nopirkt, tad protams es samaksātu nevis liktu jailbreak, lai ieekonomētu 5€.
    Uz Maca gan esmu nopircis dažas applikācijas, lai ērtāk strādātu

    Rūdolfs Rancāns
    03.03.2021 14:44
    Reply to  Jānis

    Sen laikam neesi bijis appstorā. Tagad visam ir mēneša maksas.
    Bet, jā, piekrītu jailbreak šķiet tik ļoti 2012. gads.. kādreiz tas bija vairāk domāts, lai iphone iegūtu pašsaprotamas android funkcijas, bet tagad, kad abas OS ir tik līdzīgas redzu to tikai kā sportiņu hakeriem un entuziastiem.

    Skābene
    03.03.2021 14:53

    Man šķiet, ka  jailbreak bija aktuāls līdz brīdim, kad telefoni tika piesaistīti konkrētam operatoram un tas bija vienīgais veids, kā lietot no USA atvestu Iphone.

    Last edited 3 years ago by Skābene
    digitalk
    03.03.2021 15:53
    Reply to  Skābene

    jailbreaks neatlokoja fones piesaisti operatoram. tā ir pilnīgi cita sfēra.

    Jānis
    03.03.2021 15:49

    Bet vai tad jailbreak palīdz pret applikācijām, kurām ir ikmēneša maksa? Vai tad var lietot to pašu spotify nemaksājot ikmēneša maksu (nerunāju par bezmaksas reklāmu versiju) vai to pašu netflix, it īpaši, ja papildus to izmanto datorā vai televizorā?
    Visas standarta populārās aplikācijas ir bezmaksas. Es varbūt kaut ko esmu palaidis garām un neizmantoju, kaut ko svarīgu…

    gustavs
    03.03.2021 19:23
    Reply to  Jānis

    īstenībā ar jailbreak var atslēgt dažas maksas spotify funkcijas, bet atkal cita lieta – cik ērtāk to ir darīt tā vietā, lai samaksātu tos pāris eirīšus?

    Krotow
    04.03.2021 11:52

    Apstorē ir būts. Nācās secināt ka ābolfonu lietotājus pelnīti sauc par aitām. Tur viss ir par maksu un ļoti lielu maksu.

    Jānis
    04.03.2021 20:11
    Reply to  Krotow

    Tā vietā lai muldētu, nosauc kaut vienu svarīgu appu, ko lielākai daļai cilvēku vajag un maksā naudu un tajā pat laikā tā ir bezmaksas uz android?
    Uz dotu brīdi izskatās, ka vienīgais aita te esi tu, kas runā kaut kādas mulķības.

    Last edited 3 years ago by Jānis
    sxy
    06.03.2021 15:39
    Reply to  Krotow

    Konkrēti nosauc, kas apstorā ir par maksu, bet googleplay bez maksas?
    Ko var dirst?
    Tik pat labi es varētu teikt, ka geimeri ir aitas kuras dzīvo virtuālajā pasaulītē, jo reālajā dzīvē viņi neko nav spējīgi izdarīt! Aizej noperc savai gaming kastei jaunas gaismiņas malaci…

    Last edited 3 years ago by sxy
    ddfdf
    09.03.2021 18:26
    Reply to  Krotow

    ak tu nabadziņ, ĻOTI liela maksa tev noteikti ir 3 eiro. Sēdi uz sava hujaveja un nelieto to, ko nevari atļauties.

    Fakts
    04.03.2021 00:28

    Ar nodžeilotu ipadu var bezmaksas lejupielādēt un skatīties lielāko daļu Latvijas žurnālu

    Reklāma