Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple izmaksā 100 000 USD par atrastu kļūdu savā kodā

    Jaunākie raksti

    Mobilo aplikāciju izstrādātājs Bhavuk Jain atradis visai nopietnu ievainojamību Apple servisā “Sign in with Apple” un par to saņēmis 100 000 USD prēmiju no kompānijas.

    Kļūda bijusi saistīta ar iespēju piekļūt pilnīgai konta informācija un to pārņemt, ja lietotājs ir izvēlējies ielogoties ar “Sign in with Apple” iespēju, kuru kompānija sāka piedāvāt 2019. gadā kā vēl vienu alternatīvu Facebook un Google autentifikācijām. Apple servisa bonus bija iespēja slēpt e-pastu, lai trešo pušu izmantotājiem nebūtu tik plaši pieejama informācija datu un reklāmas nolūkos.

    Reklāma

    Izmantojot šo pieteikšanās iespēju, Apple izmanto speciālo JSON Web Token (JWT) identifikatoru vai speciālu kodu, kuru ģenerē uzņēmuma serveri. Ja lietotājs izvēlas slēpt savu e-pastu no attiecīgās lapas, kurā tas vēlas ielogoties, tiek piešķirts identifikācijas kods šai e-pasta adresei. Jebkurā gadījumā pēc autentifikācijas visiem tiek piešķirts JWT marķiera kods. Sekojoši pēc tam ikvienam bija iespējams piekļūt jebkuram marķierim, tādējādi izmantot jebkura lietotāja informāciju, lai piekļūtu dažādiem servisiem. Īpaši bīstama šī situācija izrādījās tajās mājaslapā un platformās, kuras neizmantoja papildus identifikācijas soļus, paļaujoties vien uz Apple sniegtajām iespējām. Tātad pēc ielogošanās ar “Sign in with Apple” bija iespējams piekļūt jebkura lietotāja kontam, izmantojot šifrētos kodus.

    Bhavuk Jain par šo kļūdu bija ziņojis Apple, par ko oficiāli saņēmis 100 000 USD kompensāciju, balstoties uz kompānijas izstrādāto programmu šādās situācijas. Līdz ar to tas norāda patiešām uz nopietno ievainojamību, kura nu jau tikusi salabota.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    03.06.2020 15:27

    interesanti, bet diez vai noskaidrojami, cik vidēji saņem tādi, kā «unc0ver» izstrādātāji? tur tak specdienestiem būtu rindā jāstāv…

    03.06.2020 16:15

    Henrij, Tu pie vella pats saproti, ko uzrakstiji?
    Ielogojos, saņemu JWT…pēkšņi varu piekļūt visiem JWT?
    pieņemu, ka bija tā, ka varēji uzģenerēto JWT izmantot citā vietā, nevis piekļūt visiem JWT. Un ja attiecīgais servisa (a) piedāvātājs lietotāja uzģenerēto JWT uzglabā savā pusē, tad pēc idejas, (a) izmantojot JWT varēja piekļūt citam servisam (b) ar to pašu JWT
     
    Ceru, ka to pajoli, kurš uzkodēja tik jobanu risinājumu – atlaida

    Kursors.lv
    03.06.2020 19:40
    Reply to  pajolis

    Pēc šī komentāra redzu, ka tu pats ne sūda nejēdz, ko uzrakstīji :D Mācies, skolēn!

    hdtrs
    05.06.2020 00:03

    Un cik maksās man par to, ja šajā rakstā atradīšu kļūdu?

    digitalk
    05.06.2020 01:48
    Reply to  hdtrs

    es tev aizskaitīšu vienu eiro centu, maksājuma mērķī norādot “par sīkiem, seksuāliem pakalpojumiem”. derēs?

    Kursors.lv
    05.06.2020 06:28
    Reply to  hdtrs

    Necik.

    Reklāma