Web Analytics
More
    Reklāma

    Speciālā programma “unc0ver” spēj uzlauzt visus iPhone

    Jaunākie raksti

    Vārdu salikums “Apple ekosistēma” kādam var izraisīt pat nepatiku, jo kompānijas produkti vienmēr tikuši būvēti ar salīdzinoši mazām modifikācijas iespējām, jebšu Apple uzskata, ka zina labāk, ko vajadzēs lietotājam bez iespējas to krasi mainīt. Tāpēc jau kopš pirmo iPhone iznākšanas, nozares guru ir centušies uzlauzt telefona sistēmu, lai tiktu klāt plašākam iespēju klāstam, ko angliski dēvē par jailbreak.

    Viens no potenciāli jaudīgākajiem piemēram ir “unc0ver” rīks, kurš sola atlauzt jebkuru iPhone operētājsistēmas versiju, sākot ar iOS 11 versiju, kā arī jaunāko 13.5, lai ikvienam būtu atvērtas pilnās telefona iespējas. Atškirībā no citiem jailbreak rīkiem, “unc0ver” būs nepieciešams manuāli uzstādīt telefonā, to fiziski savienojot ar datoru. Bieži vien šīs iespējas tiek panāktas vienkārši lejupielādējot kādu lietotni vai apmeklējot mājaslapu.

    Protams, nav jāatgādina, ka jebkāda iejaukšanās oficiāli veidotajā iOS operētājsistēmā uz iPhone var novest pie neatgriezeniskiem bojājumiem, nemaz nerunājot par informācijas drošību un telefona garantiju. Taču jailbreak bieži vien ļauj uzinstalēt plašu klāstu pirātisko lietotņu, par kurām nav vēlme maksāt, tāpat iespējams piekļūt papildus telefona jaudai un citām iespējām. Šos riskus mums jāizvērtē katram pašam. Zinu, ka pāris gadus atpakaļ esmu mēģinājis izmantot kādu no šiem veidiem, taču liels ieguvums no tā nebija.

    “unc0ver” rīks un instrukcijas, lai to palaistu no dažādām datoru operētājsistēmām pieejams mājaslapā, kuras izstrādātāji pat ieturējuši Apple labākās tradīcijas, izveidojot tumšo versiju. Interesanti, ka viens no projekta atbalstītājiem ir vāciņu ražotājs Phone Rebel, aiz kura attiecīgi atrodas viens no Apple jomas zināmākajiem “jūtūberiem” EverythingApplePro.

    AvotsuncOver
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    29.05.2020 10:01

    interesanti, ka unc0ver tiek piedāvāts arī priekš tvOS. varbūt tad ir iespējams uzmānīt virsū appus, kas domāti iOS/iPadOS?..

    johny
    29.05.2020 10:54

    Būtu interesanti izvilkt no atvilknes pusbeigto iphone un paskatīties, ko tur var sadarīt.

    Qwrw
    29.05.2020 11:36

    Nesen jailbreakoju savu iphone 11 pro. Esmu diezgan apmierināts, jo vairs nav tās bezjēdzīgās līnijas telefona apakšā, youtube video var skatīties ar samazinātu ekrānu, kamēr lieto citas lietotnes, tāpat mans iphone ir ieguvis always on ekrānu. Kopumā ir vēl simtiem fīču kuras vēl neesmu pamēģinājis.
    Tas ir tā vērts, nesprotu, kāpēc ios nepiedāvā vairāk iespēju.

    Lauris
    29.05.2020 12:57
    Reply to  Qwrw

    Jo kā jau rakstā minēts, Apple uzskata, ka labāk par lietotājiem zina, kas tiem vajadzīgs. Un lielā mērā viņiem ir taisnība. Tie, kam liekas, ka paši zina ko grib, lieto Android, pārējie lieto Apple un nesūdzas.

    Last edited 3 years ago by Lauris Volfs
    Qwrw
    29.05.2020 13:16
    Reply to  Lauris

    Nu androids jau ari ir diezgan limitēts un vajag root piekļuvi, lai kaut ko mainītu.

    Reklāma