Web Analytics
More
    Reklāma

    Hakeri ieguvuši Cyberpunk 2077, Witcher 3 pirmkodu un pieprasa izpirkuma maksu

    Jaunākie raksti

    Videospēļu izstrādātājam CD Projekt Red pēdējie mēneši tiešām nav bijuši mierīgi un nav bijis iespējas baudīt sava darba augļus, jo ir bijis jāsaskaras ar videospēles Cyberpunk 2077 problēmām un lietotāju kritiku, kā arī nesen hakeri ir nozaguši spēļu pirmkodu un pieprasa izpirkuma maksu.

    CD Projekt Red publiski apstiprina, ka ir noticis kiberuzbrukums, kā arī uzņēmums dalījies ar daļu no draudiem, kurus atstājuši uzbrucēji. Tajos minēts, ka viņiem ir pieeja Cyberpunk 2077, Witcher 3 un Gwent spēļu kodam. Tāpat arī esot nozagta informācija par dažādiem grāmatvedības un cilvēkresursu datiem, bet pats CD Projekt Red norāda, ka klientu informācijai nevajadzētu būt noplūdušai.

    Reklāma

    Hakeri pieprasa izpirkuma maksu, lai visa šī informācija netiktu publiskota, bet videospēļu izstrādātājs jau publiski paziņojis, ka netiks veikts šāds solis, un šobrīd notiek darbs pie informācijas rezervju kopiju uzstādīšanas savās sistēmās. Balstoties uz Twitter publiskoto informāciju, tad uzbrukums noticis otrdien, dienas vidū, pēc Latvijas laika.

    Šis gan nav pirmais šāda veida uzbrukums CD Projekt Red, jo līdzīgi draudi saņemti jau 2017. gadā tieši saistībā ar informācijas publiskošanu par tajā laikā vēl neiznākušo videospēli Cyberpunk 2077. Tomēr toreiz nenotika nekāda spēles koda publiskošana, tiesa, šoreiz uzbrukums izklausās nopietnāk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    11.02.2021 08:42

    Tak lai pasūta d!rst tos puņķus.

    Edgars
    11.02.2021 14:40

    Autors ir mazliet kļūdījies – tieši tika pilnībā baudīti (nepabeigtu) darbu augļi. Bet jā – mierīgi nebija.

    Guntis
    12.02.2021 07:38
    Reply to  Edgars

    Nesaprotu kas jums tur pa kljudam taja spele esu pats izgajis un man nevienas kljudas nebija.
    Varbut parbaudiet sakuma savus datorus pirms sudzaties par speli.

    Juris
    12.02.2021 09:25
    Reply to  Guntis

    Kur te kāds sūdzas???

    Reklāma