Web Analytics
More
    Reklāma

    “General Motors” līdz 2035. gadam plāno pāriet tikai uz elektroauto tirdzniecību

    Jaunākie raksti

    Kā ziņo biznesa medijs “CNBC”. Ziemeļamerikas lielākais autoražotājs “General Motors” grasās pilnībā atteikties no iekšdedzes motoriem, jau līdz 2035. gadam tirgojot tikai un vienīgi elektroauto. Teorētiski netiek izslēgta ūdeņraža degvielas šūnu vai citu degvielas veidu lietošana, bet viens ir skaidrs – “GM” vēlas atvadīties no izplūdes gāzēm.

    Šāds paziņojums seko pēc tam, kad pēdējo mēnešu laikā “GM” izziņojis desmitiem miljardu vērtas investīcijas elektroauto nepieciešamo tehnoloģiju attīstībai. Tāpat atdzimis “Hummer” zīmols, kas nākotnē būs elektrisks. Tāpat plānots, ka arī “Cadillac” zīmols jau līdz desmitgades beigām būs tikai elektrisks, lai gan tas sastapies ar dīleru pretestību.

    “General Motors” kopumā atbalstījuši elektroauto ieviešanu, tomēr autokoncerns tiek kritizēts par locīšanos politiķu un Baltā nama saimnieka priekšā. Piemēram, “GM” atbalstīja Trampa administrācijas centienus ierobežot štatu autonomiju, nosakot pašiem savus emisiju standartus, īpaši izceļot Kaliforniju, kas atteiksies no auto ar iekšdedzes dzinējiem tirgošanas 2035. gadā. Džo Baidena administrācija darbu sākusi ar videi draudzīgu lēmumu pieņemšanu, paziņojot par federālā autoparka atjaunošanu un pāreju uz elektroauto, līdz ar to “GM” noteikti vēlēsies daļu sava pīrāga šajā procesā. Citi Ziemeļamerikas autoražotāji, piemēram, “Ford” nav izziņojuši brīdi, kad dīleru centros vienīgā izvēle būs elektroauto un benzīna modeļi būs pagātne.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    1253
    30.01.2021 12:10

    un apvienoties ar general electrics?

    Reklāma