Web Analytics
More
    Reklāma

    Baidens plāno 600 tūkstošus lielo ASV federālo autoparku nomainīt uz elektroauto

    Jaunākie raksti

    ASV jaunais prezidents Džo Baidens paziņojis, ka viņš plāno nomainīt visu ASV federālo iestāžu autoparku, vecās mašīnas aizstājot ar jauniem, ASV ražotiem elektroauto. Kā varat iedomāties, tas nav nekāds mazais uzdevumus – federālo autoparku veido vairāk nekā 640 tūkstoši dažādu transportlīdzekļu.

    Baidens skaidro, ka šādā veidā izdosies radīt apmēram miljonu darba vietu autoražošanas un atjaunojamās enerģijas sektorā. ASV federālajā autoparkā ietilpst transportlīdzekļi, kurus lieto, piemēram, ASV pasts, taču tajā ir arī militāru un izlūkošanas iestāžu transportlīdzekļi. Apmēram divas trešdaļas no autoparka sastāda dažādi kravas auto un busiņi.

    Baidens gan nav iedziļinājies niansēs, skaidrojot, cik ilgā laikā šo plānu paredzēts realizēt, cik lielu summu tam plānots atvēlēt vai kurš autoražotājs veiks piegādes. Šis paziņojums ir daļa no plašāka darbību kopuma ar mērķi stimulēt vietējo ražošanu. Lai iedrošinātu pāreju uz elektriskajām mašīnām, visā ASV plānots izveidot papildus pusmiljonu uzlādes punktu, kas būs daļa no investīcijām nepieciešamās infrastruktūras izstrādē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma