Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī “General Motors” izziņo milzīgus ieguldījumus elektroauto attīstībā

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs “Volkswagen” pagājušajā nedēļā izziņoja desmitiem miljardu eiro vērtu ieguldījumu programmu ar mērķi attīstīt elektroauto. “General Motors” negrasās pieļaut, ka “VW” pārņem līderpozīcijas šajā segmentā un kompānija izziņojusi pati savus plānus veikt lielus ieguldījumus elektroauto attīstībā, tuvāko gadu laikā piedāvājot aptuveni 30 jaunus modeļus.

    “General Motors” līdz 2025. gadam elektroauto plāno ieguldīt apmēram 27 miljardus dolāru, kā rezultātā plānots radīt ap 30 jauniem modeļiem. Tas ļaus attīstīt sadarbību ar “Nikola” uzņēmumu, kurā “GM” ieguldījusi vairākus miljardus dolārus. Tāpat uzņēmums vēlas licencēt savu ūdeņraža degvielas šūnu tehnoloģiju, kas izstrādāta kopā ar “Honda”, lai to pēc tam ļautu izmantot citām kompānijām.

    Lielākā daļa no šiem topošajiem elektroauto tiks piedāvāti Ziemeļamerikas tirgū, taču “GM” met acis arī uz Ķīnu. Nav noslēpums, ka elektroauto tirgus Ķīnā ļoti strauji attīstās, valstij cenšoties samazināt gaisa piesārņojumu lielpilsētās.

    Viens no galvenajiem “General Motors” koncerna nākotnes stūrakmeņiem ir “Ultium” platforma, kas vēl nav nonākusi tirgū, bet ražotājs jau runā par tās otro paaudzi. Ražotājs sola, ka šī platforma baterijās ļaus uzkrāt divreiz vairāk enerģijas un uz pusi samazinās izmaksas. Tādējādi tas ļaus pietuvināt elektroauto cenas mašīnām, kas aprīkotas ar iekšdedzes dzinējiem.

    “GM” sola, ka mašīnas, kas tapušas, izmantojot “Ultium” platformu, spēs nobraukt vairāk nekā 700 kilometrus ar vienu uzlādi. Šīs platformas baterijas tiek ražotas sadarbībā ar “LG Energy Solution” kompāniju, kas agrāk bija pazīstama kā “LG Chem”. Šis bateriju ražotājs jau sastapies ar diviem nopietniem atsaukumiem bateriju problēmu dēļ – atsauktas desmitiem tūkstosiem “Hyundai Kona Electric”, bet pēdējās dienās tiek ziņots arī par “Chevrolet Bolt” atsaukumu. Abās mašīnās baterijas atsevišķos gadījumos var aizdegties.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reinis Rozitis
    21.11.2020 15:12

    Ar Nikola ir diezgan jautri https://www.youtube.com/watch?v=IKlZgI65gEk

    Krotow
    22.11.2020 18:51

    “Chevrolet Bolt” ir viens no cenas ziņā pieejamākiem daudzmaz sakarīgajiem elektroauto ar pieņemamu attālumu no 1 uzlādes. Diemžēl pie mums nav pieejams. Redzēs, kas tur iznāks. Galvenais lai viņiem bateriju pietiktu.

    Reklāma