Web Analytics
More
    Reklāma

    Irānas valdība nobloķējusi saziņas lietotni “Signal”

    Jaunākie raksti

    Pēc “WhatsApp” paziņojuma par jaunajiem privātuma nosacījumiem saziņas lietotne “Signal” piedzīvojusi ievērojamu popularitātes pieaugumu un tās lietotāju skaits divkāršojies. Uz privātumu un datu drošību fokusētā lietotne guvusi ievērību no daudzu valstu varas turētājiem un nu nonākusi arī Irānas valdības regulatoru redzeslokā. Izskatās, ka tiem šī lietotne ne visai – “Signal” šajā valstī bloķēta, iedzīvotājiem pilnībā liedzot piekļuvi tai.

    Arābu mediju kompānija “Al Jazeera” informē, ka “Signal” lietotāji Irānā nedēļas sākumā ziņojuši par grūtībām izveidot savienojumu ar šo lietotni. Pašreiz izskatās, ka valsts varas iestādes neko par to nav komentējušas. Vienlaikus tiek apgalvots, ka valdības darba grupa ir pārtraukusi “Signal” darbību Irānā. Būtiski, ka mēneša sākumā komiteja norādīja, ka lietotne ir jāklasificē kā “noziedzīga satura glabātājs” un jānoņem no lietotņu veikaliem valstī.

    Reklāma

    “Signal” savu viedokli par notikušo pauda “Twitter”, norādot, ka mēģina situāciju vērst sev par labu un tikt galā ar Irānas valdības cenzūru. Tālāk sekoja piebilde, ka arī Irānas iedzīvotāji ir pelnījuši privātumu, un “Signal” nepadosies. Atliek tikai sekot līdzi, kā šis viss beigsies un kurš šajā cīņā uzvarēs – Irānas valdība vai “Signal”.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    wils
    28.01.2021 21:57

    Izrādās Eiropas Komisija jau pirms gada, tiešsaites publiskai komunikācijai, darbiniekiem rekomendējusi Signal – https://www.politico.eu/article/eu-commission-to-staff-switch-to-signal-messaging-app/

    KKTK
    29.01.2021 16:09

    Vai šis ir pierādījums, tam, ka feisbuks wacapa ziņas nodod jebkurai valdībai? Vai Irāna pirms tam dzīvoja uz SMS, kas protams, ka ir redzams pleintekstā…

    Last edited 3 years ago by KKTK
    Krotow
    29.01.2021 18:48
    Reply to  KKTK

    Irānai ir sava specifika. Viens ir “ārējie ienaidnieki” (zināmais gadījums ar printeri urāna bagātinātavā). Otrs – iekšējie disidenti, kurus vieglāk izlasīt plaintekstā.

    Reklāma