Web Analytics
More
    Reklāma

    ES uzsāk plašu izmeklēšanu pret “TikTok” saistībā ar bērnu drošību un privātumu

    Jaunākie raksti

    Zem Eiropas Savienības (ES) lupas nonācis vēl viens tehnoloģiju gigants – šoreiz “TikTok“. Pret uzņēmumu uzsākta plaša izmeklēšana saistībā ar Digitālā pakalpojumu likuma pārkāpumiem. “TikTok” tiek apsūdzēts vairākos punktos, tostarp par nespēju aizsargāt bērnu privātumu un drošību, kā arī atkarības raisīšanu.

    Uzsāktajā izmeklēšanā pret video koplietošanas servisu galvenā uzmanība tiek pievērsta “TikTok” vecuma pārbaudes problēmām un noklusējuma privātuma iestatījumiem. Tāpat Eiropas Komisija (EK) pēta to, kā uzņēmums tiek galā ar reklāmu caurspīdīguma nodrošināšanu un datu sniegšanu pētnieku vajadzībām. Uzņēmums tiek arī apsūdzēts lietotāju garīgās veselības apdraudēšanā. Konkrētāk, ES pauž bažas, ka “TikTok” algoritmi var būt apzināti izstrādāti tā, lai tie radītu atkarību un sniegtu ekstrēmu saturu.

    Reklāma

    Līdz ar šo apsūdzību “TikTok” kļuvis par otro uzņēmumu, pret kuru tiek veikta izmeklēšana par iespējamiem Digitālā pakalpojumu likuma pārkāpumiem. Te jāpiemin, ka “Apple”, iespējams, būs jāmaksā pusmiljarda eiro sods par ES pretmonopola likuma pārkāpumiem.  EK informējusi, ka pagaidām nevar prognozēt, cik ilgi izmeklēšana varētu ilgt. Tas arī lielā mērā atkarīgs no “TikTok” vēlmes sadarboties.

    Avots9to5mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Trx450
    21.02.2024 03:04

    Vajadzētu pakratīt baznīcas , nemazums

    Reklāma