Web Analytics
More
    Reklāma

    “Apple”, iespējams, būs jāmaksā pusmiljarda eiro sods par ES pretmonopola likuma pārkāpumiem

    Jaunākie raksti

    Ziņots, ka “Apple”, iespējams, būs jāmaksā ap pusmiljardu eiro liels sods par Eiropas Savienības konkurences kavēšanu saistībā ar “Apple Music iPhone” pakalpojumu. Izdevums “Financial Times” ziņojis, ka sods piemērots pēc tam, kad Briseles regulatori izmeklēja “Spotify” sūdzību, ka “Apple” neļāva lietotnēm informēt lietotājus par lētākām “Apple” mūzikas pakalpojuma alternatīvām.

    Problēma saistīta ar “Apple” centieniem noturēt lietotnes un lietotājus “App Store” maksājumu sistēmā. “Spotify” 2019. gadā sūdzējās, ka “Apple” politika mazināja konkurenci pret “Apple Music”. Gadu vēlāk ES uzsāka izmeklēšanu saistībā ar šo jautājumu.

    Eiropas Komisija savu lēmumu par to, vai “Apple” piešķirt pusmiljardu dolāru lielu naudassodu, paziņos marta sākumā.

    Jāpiezīmē, ka jau 2020. gadā “Apple” tika piemērots vairāk nekā miljardu dolāru liels sods par pretmonopola pārkāpumiem, taču pēc pārsūdzēšanas Francijas varas iestādes to samazināja līdz aptuveni 366 miljoniem dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    19.02.2024 09:34

    Nu re, mani pareģojumi sāk pamazām piepildīties! Jo vairāk būs rakstu, ka Apple tirgus rādītāji uzlabojas, jo vairāk būs arī šādu rakstu par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

    Dainis
    19.02.2024 09:56
    Reply to  Skābene

    To jau gan var attiecināt uz visiem tehnoloģiju gigantiem 🤪

    Usinss
    19.02.2024 10:30
    Reply to  Skābene

    Nu re, mans pareģojums, ka ja saule no rīta aust, tad vakarā tā noteikti rietēs. Jā, nemaz nav likumsakarīgi. Jo lielāka tirgus daļa, jo lielāks monopola risks. Un kā mēs zinām, korporāciju vidū reti ir tādas, kurām pietiek un tās necenšas dažādos ceļos noturēties un audzēt savu pārsvaru pār citiem…

    Uldis
    19.02.2024 11:22

    Nu par tiem paziņojumiem štrunts, bet tas ka Apple Homepod nessuportē Spotify kā neatkarīgs klients, gan man ir licis skatīties konkurentu virzienā mājas skaļruņu izvēlē.

    Reklāma