Web Analytics
More
    Reklāma

    “Daimler” un “Geely” sadarbosies jaunu, īpaši efektīvu iekšdedzes dzinēju izstrādē

    Jaunākie raksti

    “Daimler” autokoncerns paziņojis, ka uzsāks sadarbību ar ķīniešu autoražotāju “Geely”, lai izstrādātu jaunās paaudzes iekšdedzes dzinējus, kuri tiks izmantoti hibrīdautomašīnās. Iekšdedzes dzinēju nākotnes potenciālu nopietni ierobežo potenciālās emisiju normas, tāpēc uzņēmumi nevēlas izstrādāt šos dzinējus vieni paši.

    Abas kompānijas kopā grasās izstrādāt īpaši efektīvus, modulāros dzinējus lietošanai hibrīdos un tie tiks ražoti gan Eiropā, gan Ķīnā. Šis dzinējs līdz ar to tiks izmantots gan “Geely”, gan “Mercedes” automašīnās, taču tas pagaidām ir agrīnā izstrādes stadijā.

    Reklāma

    Šīs ziņas gan pārsteigušas rūpnīcas darbiniekus rūpnīcā Untertirkheimas ciematā, Štutgartes pievārtē, Vācijā, kas specializējas tieši jaudas agregātu salikšanā. Rūpnīcas darbinieki neesot bijuši informēti par plānotajām pārmaiņām un dzinēju ražošanu vairākās vietās. “Daimler” informē, ka rūpnīcas Vācijā tiks pārbūvētas, lai tās ražotu elektriskos jaudas agregātus, līdz ar to varam secināt, ka lielākā daļa šo jauno dzinēju tiks salikti tieši Ķīnā.

    Avoti vācu koncerna iekšienē ziņo, ka šādas sadarbības rezultātā “Daimler” gada laikā ietaupīs deviņciparu skaitli, tātad, vismaz 100 miljonus eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    24.11.2020 08:14

    Ja dzinējs darbosies tikai kā ģenerators un nebūs jāgriež liekas uzpariktes, iespējas, ka efektivitāte varētu pat būt samērā augsta un konkurēta ar kwh cenu no tīkla.

    Reklāma