Web Analytics
More
    Reklāma

    Itālijas policija izmanto “Lamborghini Huracan” donororgāna piegādei

    Jaunākie raksti

    Donororgāna savlaicīga piegāde nav joka lieta – tas vistiešākajā nozīmē ir dzīvības un nāves jautājums. Itālijas policijai nācās saskārties ar gadījumu, kad viens no policijas īpašumā esošajiem auto jāizmanto tieši šādā situācijā.

    Itālijas policija izmantoja “Lamborghini Huracan” patruļas auto, lai transportētu nieri. Mašīnas brauciens sākās valsts galvaspilsētā Romā, kas atrodas Itālijas vidienē. Brauciena galamērķis bija Gemelli Universitātes slimnīca Padujas pilsētā, Itālijas ziemeļos, netālu no Venēcijas, gandrīz 500 kilometru attālumā. Brauciens esot aizņemis nedaudz vairāk kā divas stundas un “Lambo” vidējais ātrums šajā ceļa posmā bijis virs 210km/h. Navigācijas programmas uzskata, ka šī maršruta veikšanai vajag apmēram 5 stundas…

    Reklāma

    Itālijas policijai patiesībā ir vairāki “Huracan”, kas var tikt izmantoti ne tikai ļoti ātrai patrulēšanai uz lielceļiem, bet arī ārkārtas medicīnieskiem gadījumiem – tie aprīkoti ar dzesēšanas iekārtām. lai transportētu orgānus vai citus medicīniskos piederumus, kuriem nepieciešama zema temperatūra. Katrā no šiem auto ir arī defibrilators.

    Nav skaidrs, kāpēc šajā gadījumā netika lietots helikopters, kas, protams, būtu ātrāks transportēšanas līdzeklis, bet iespējams neviens helikopters nebija pieejams un tā sagādāšana prasītu pārāk daudz laika. Lai nu kā, šis ir viens no lietderīgākajiem veidiem, kā izmantot “Huracan” 602 zirgspēku jaudīgā 5,2 litru V10 dzinēja iespējas un potenciālu.

    Laikā, kad šis auto nav aizņemts transportējot orgānus, tas ir patruļas auto, kas uz Itālijas automaģistrālem tramda noteikumu pārkāpējus. Protams, tas nav nemaz tik parasts patruļas auto, jo V10 motora radītā skaņa kopā ar policijas krāsojumu un bākugunīm rada visai unikālu salikumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    16.11.2020 11:02

    Man šķiet, ka Folksvāgen grupai atkal pārāk daudz naudas ir parādījies, ja reiz ir nauda, lai lobētu tādus PR izgājienus. 500km ceļā apdraudēt citus satiksmes dalībniekus, kā teiktu Pūce – tāds joks vien ir.

    Reinis Baranovskis
    16.11.2020 11:15
    Reply to  KKTK

    Ja ceļi, mašīna un šoferis ir piemēroti, arī šāds ātrums ir diezgan drošs.

    Kursors.lv
    16.11.2020 11:18
    Reply to  KKTK

    Kas tev liek domāt, ka šim notikumam ir tieša saistība ar VW?

    Čiekurs
    16.11.2020 13:57

    Lambo ir VAG grupā, bet nu nez kas kuram maksāja.

    Screenshot_20201116-135542_Firefox.jpg
    Labvēlis
    16.11.2020 11:23

    Ak Itālija… :)

    Reklāma