Web Analytics
More
    Reklāma

    PointGrab viedie sensori varētu palīdzēt distances ievērošanā darba vietās

    Jaunākie raksti

    Lai arī, ņemot vērā esošo situāciju, liela daļa biroja darbinieku strādā attālināti, joprojām ir vairāki uzņēmumi, kas turpina darbu klātienē. Vienlaikus jo svarīgāk ir rast veidus, kā arī darba vietā uzturēt šo divu metru distanci. Šajā sakarā Izraēlā bāzēts uzņēmums “PointGrab” izstrādājis viedos sensorus, kuri reāllaikā parāda darbinieku lokāciju.

    PointGrab vēl pirms pandēmijas izstrādāja tehnoloģiju, kas palīdz optimizēt biroja telpu izmantojumu. Viedie sensori, kas nav lielāki par parastajiem dūmu detektoriem, piefiksē precīzu cilvēku skaitu un atrašanās vietu ēkā. Līdzīgi dūmu detektoriem, arī šie sensori ir piestiprināmi pie griestiem.

    Reklāma

    Avots: PointGrab

    Šobrīd kompānija nākusi klajā ar pāris uzlabojumiem – nu šie sensori arī varētu uzraudzīt sociālo distancēšanos, sekojot līdzi darbinieku attālumam vienam no otra, kā arī to, kurā virzienā tie iet. Risinājums arī paredz iespēju uzstādīt brīdinājuma signālus gadījumiem, kad, piemēram, divi cilvēki atrodas tuvāk par diviem metriem ilgāk nekā 30 sekundes. Lai arī daļai darbinieku viedie sensori varētu neradīt īpašas simpātijas tieši privātuma ziņā, PointGrab uzsver, ka iegūtie dati netiek parādīti ne attēlu, ne kādā citā personu identificējošā veidā. Tā vietā katrs darbinieks informācijas panelī tiek attēlots kā anonīms punkts.

    Lai arī pats šīs tehnoloģijas papildinājums skaitās kā visai jauns, PointGrab jau ir izvietojis vairāk nekā 10 000 šādus viedos sensorus tādu uzņēmumu kā, piemēram, Coca-Cola, Facebook un Dell birojos.

    AvotsCNN
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma