Web Analytics
More
    Reklāma

    Paštaisīts mūzikas atskaņotājs, kurš izmanto disketes

    Jaunākie raksti

    Laikā, kad mūziku visdrīzāk mēs vairs neklausāmies pat ne atsevišķā MP3 atskaņotājā, kāds entuziasts radījis pārnēsājamo mūzikas atskaņotāju, kurš izmanto tieši disketes.

    Protams, šis atskaņotājs jāuztver ar veselīgu daļu humora, tomēr Terenss Edens (Terence Eden) ir publicējis informāciju ar to, kā viņš izveidojis šādu ierīci. Līdz idejai viņš nonācis pateicoties tam, ka saņēmis firmas Teac diskešu lasītāja ierīci apskatam, un tā kā tam mūsdienās vairs nav nopietns pielietojums, tad viņš izdomājis izveidot savu alternatīvu.

    Reklāma

    Par galveno vadību atbildi Raspberry Pi mini dators, ar kura palīdzību tiek pieslēgtas arī austiņas. Tāpat visu komplektu darbina pārnēsājamais akumulators, sniedzot šim “pleijerim” mobilitāti, kura gan tomēr ir diezgan smaga, bet pats interesantākais ir skaņas kvalitāte, un tā, protams, ir ļoti slikta. Tas viss saistīts ar to, ka pašai disketei ir ļoti ierobežota ietilpība, liedzot tajā ierakstīt augstākas kvalitātes formātu, piemēram, populāro MP3.

    Avots: Terence Eden

    Eksperimentam Terenss izvēlējies The Beatles albumu “A Hard Day’s Night”, kura 13 dziesmas WAV formātā tikušas saspiestas aptuveni līdz 1,4 MB izmēram, lai tās ierakstītu disketē. Atskaņotāja autors dalījies ar video, lai parādītu, cik gan patiešām slikta ir skaņa. Taču atzinīgi var novērtēt izpildījumu, izmantojot Raspberry Pi iespējas, kur tas līdzīgā DIY projektā izmantots pulksteņa veidošanai.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    24.09.2020 11:37

    Starp citu, joprojam reizem izmantoju MD atskanjotaju, kad dodos celjojuma. Salieku sevis izveleto izlasi un aida. Protams dziesmu skaits nav daudz. Joprojam siekalojos uz HiMD, vai ir verts panjemt. Bet no disketem, man shads projekts labak patiik. https://youtu.be/ZFmC7hd1hno

    Last edited 3 years ago by Oskars
    Prusljix
    24.09.2020 16:34

    Sorry, šeit nesaprotu raksta jēgu (tāpat kā sava komentāra). Kas tur tik īpašs? Tas, ka Raspberry spēj atpazīt Floppy, tas, ka ir iespēja mainīt dziesmas formātu un bitrate vai tas, ka lietas var padarīt “portable” izmantojot ārējo bateriju? Šeit gan darba, gan intelektuālajā ziņā ieguldījums ir tuvu nullei..

    Krotow
    25.09.2020 10:57

    Žetons tev. 90-jos īsu brīdi darbā šādi izbrīnījām kolēģus ar 1,44 Mb disketē ierakstītu MP3 :)

    Reklāma