Web Analytics
More
    Reklāma

    “Nikola” dibinātājs un vadītājs Miltons atkāpjas no amata

    Jaunākie raksti

    “Nikola” dibinātājs un vadītājs Trevors Miltons paziņojis par savu aiziešanu no amata. Kompānija tiek vainota pie tā, ka tā esot maldinājusi savus investorus. Uzņēmuma vadībā Miltonu aizstās Stīvens Girskis, kurš iepriekš ieņemis augstus amatus “General Motors” koncernā. Biznesa medijs “Bloomberg” ziņo, ka uzņēmuma akciju vērtība ASV biržās vēl pirms tirdzniecības uzsākšanas kritās par 22 procentiem.

    “Nikola” nonāca krustugunīs mēneša pirmajā pusē, īsi pēc tam, kad tika izziņota sadarbība ar “General Motors”. Pētījumu firma “Hindenburg Research” publicēja ziņojomu, apgalvojot, ka “Nikola” vadītāji ievērojami pārspīlējuši sava uzņēmuma tehnoloģisko progresu, tādējādi maldinot investorus. Viens no galvenajiem pārmetumiem vērsts uz faktu, ka “Nikola” esot sarīkojusi viltus auto demonstrācijas video, kurā viens no uzņēmuma izstrādātajiem kravas auto itkā brauc, taču patiesībā mašīna vienkārši ripo lejā no kalna.

    Reklāma

    Kā tas ierasts, “Nikola” pārmetumus noraidīja, sakot, ka tie ir meli un ziņojums saturot dučiem neprecīzu apgalvojumu. Uzņēmums gan neapšaubīja apgalvojumu, ka auto demonstrācijas video bijis fikcija, taču savai aizstāvībai paziņoja, ka auto “redzams kustībā” nevis “braucot ar dzinējspēku”.

    Uzņēmuma dibinātājs Miltons ar sociālās saziņas vietnes “Twitter” starpniecību paziņoja, ka uzmanība jāpievērš uzņēmumam nevis viņam. Pats Miltons savu taisnību grasās aizstāvēt tiesā, vienlaikus solot atbalstīt sevis veidoto uzņēmumu no malas.

    Lai nu kā, “Nikola” situācija jebkurā gadījumā nav viegla – kā ziņo “Bloomberg” kompānijas darbības esot ieinteresējušas ASV Vērtspapīru un biržas komisiju (SEC). Jautājumi radušies arī ASV Tieslietu departamentam. “Nikola” kā savas darbības pamatvirzienu izvirzīja ar ūdeņradi darbināmu kravas auto izstrādi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    22.09.2020 12:04

    Pārāk rožainas pasaciņas šie stāstīja , tāpēc man bija liels brīnums ,kad GM ieguldījās šajos.

    freelifelv
    22.09.2020 23:03

    Varētu pieminēt, kas ir Nikola un kāpēc būtu tik svarīgi zināt par šīs kompānijas aktivitātēm??

    Reklāma