Web Analytics
More
    Reklāma

    Francijā notiek izmeklēšana pret “Peugeot” par krāpšanos ar dīzeļu izmešiem

    Jaunākie raksti

    Autokoncerns “Stellantis” izplatījis paziņojumu, ka viens no tā paspārnē esošajiem zīmoliem “Peugeot” apsūdzēts iespējamā krāpšanā ar dīzeļu izmešiem, tāpēc Parīzes tiesa kompānijai pieprasījusi garantēt 30 miljonus eiro kā garantiju iespējamo kompensāciju segšanai.

    Tāpat tiesa lēmusi, ka nākamo nedēļu laikā uz iztaujāšanu šīs pašas izmeklēšanas ietvaros būs jāierodas arī “Citroen” un “FCA Italy” pārstāvjiem. “Peugeot” gadījumā izmeklēšana vērsta uz nu jau gados vecākiem dīzeļauto, kas tirgoti Francijā no 2009. līdz 2015. gadam, savukārt izmeklēšana par iespējamo krāpšanos sākās 2017. gadā.

    Reklāma

    “Stellantis” norāda, ka “Peugeot” šobrīd izskata savas aizstāvības iespējas, norādot, ka visas izmešu testēšanas procedūras atbildušas tā laika likumu normām, ko autoražotājs gatavs apliecināt.

    Pēc “Volkswagen” dīzeļgeitas skandāla, vairāki citi autoražotāji nonākuši izmeklēšanas krustugunīs līdzīgu apsūdzību dēļ. Francijā notiek izmeklēšana arī pret “Renault”, izmeklētājiem norādot, ka atsevišķas “Renault” un “Peugeot” mašīnas radījušas par vismaz 10 reizēm vairāk NOx emisiju nekā atļauts.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma