Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievijas deputāti iestājas pret augstajām lietotņu komisijas maksām

    Jaunākie raksti

    Deputāts Fjodors Tumusovs no kreisi centriskās politiskās Partijas “Taisnīgā Krievija” iesniedzis pieteikumu valsts pārvaldei par to, lai speciālie mobilo lietotņu veikali neieturētu komisijas maksu no trešo pušu izstrādātājiem.

    Šadu ziņojumu un lūgumu deputāts iesniedzis pēc tam, kad sociālo tīklu VKontakte un Telegram dibinātājs Pāvels Durovs esot viņam izklāstījis šo lietotņu biznesa modeli, kurā lauvas tiesu – 30% – šobrīd paņem tieši veikala pārvaldnieki. Kā piemēru var minēt Apple App Store, un tieši pēdējās nedēļās šis ir kļuvis par vienu no apspriestākajiem tematiem tehnoloģiju pasaulē. Tas noticis pēc tam, kad Apple no sava piedāvājumā izņēmis visas Epic Games lietotnes, piemēram, tik ļoti populāro Fortnite.

    Tumusovs gan piedāvā savu alternatīvu, kas būtu 20% komisijas maksa, no kuras daļu summas novirzītu IT jomas darbinieku apmācībām. Šis iesniegums principā attiecas uz Apple un Google dominanci lietotņu tirgū. Tāpat Tumusovs ir bijis viens no tiem aktīvistiem, pēc kura darbībām Telegram tika atbloķēta un atkal bija pieejama Krievijas iedzīvotājiem.

    Jāpiezīmē, ka šī pieteikuma izskatīšanas soļiem iespējams sekot līdz digitālā veidā, jo kā redzams mājaslapā, tad tiek atspoguļotas sadaļas, kādās dokuments pašreiz atrodas.

    Avotsmeduza
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    03.09.2020 12:23

    Ja jau pieķērās apstorēm, labāk būtu cīnījušies pret Freemium un drausmīgo reklāmu gūzmu aplikācijās.

    Jānis Bebrītis
    03.09.2020 13:18

    Šķiet, kādam nav ne jausmas kā darbojas bizness. Ja grib uzstādīt savus noteikumus, lai bloķē iekārtas un appstores, un taisa savu, uzspiesto, ja nemāk cīnīties brīvajā tirgū.

    Čiekurs
    03.09.2020 14:02

    Nu vēl ir variants ražot savu tēju ar radioaktīvu izotopu garšu.

    Fedja
    03.09.2020 14:13

    Vispār jau šito var tīri smuki atrisināt ar nodokļu politiku. Ja tavas valsts cilvēki tērē naudu appstorē, tad arī šādus darījumus var aplikt ar nodokļiem. Uzliec tarifikāciju, ka 30% komisija apliekas ar 30% nodokli, 20% komisija ar 5% nodokli un viss, App store uzreiz pāries sev labvēlīgākā nodokļu režīmā! :)

    1254
    03.09.2020 14:44
    Reply to  Fedja

    Pirks caur VPN, ja tā varēs apiet papildus izmaksas, kuras store šā vai tā uzkraus pircējam. Nav gan īsti saprotams, kāpēc valstij būtu jāregulē nekritisko pakalpojumu cenas – nav jau sociālisms, kur pienam bija jāmaksā 20kap. Ja man kautkas šķiet pārāk dārgs, es to vienkārši nepērku….ja pirkt pārstāj ievērojams cilvēku skaits, tirgotājs to ievēro un izdara secinājumus. Vai Briselē par to nestāsta?

    Fedja
    03.09.2020 16:50
    Reply to  1254

    Ļoti vienkārši, pašreizējā variantā no krievu izstrādātām aplikācijām pelna amerikāņi, bet krievi grib peļņu atstāt Krievijā. Tas pats ar Ķīniešu aplikācijām, ķīnieši arī par šito cepās!

    1254
    03.09.2020 18:02
    Reply to  Fedja

    Mjā, nāksies noindēt ar novičoku kādu apples priekšsēdi, ja nepratīsies….

    Fedja
    04.09.2020 08:48
    Reply to  1254

    Iedzers Novičok, paliks par Staričok un zinās no kā sveiciens!

    Reklāma