Web Analytics
More
    Reklāma

    Telegram lietotāji beidzot tiek pie video zvanu iespējas

    Jaunākie raksti

    Pagājuši jau septiņi gadi kopš pie lietotājiem nonākusi komunikācijas lietotne Telegram. Savā septītajā gadadienā kompānija nākusi klajā ar jaunumiem, kas, droši vien, priecēs ne vienu vien lietotāju. Plašākām komunikācijas iespējām Telegram beidzot nodrošina arī video zvana iespējas. Jaunā funkcija pieejama gan mobilajā aplikācijā, gan Web versijā.

    Video zvana funkcija pašlaik visās lietotnēs ir pieejama alfa stadijā. Tāpat kā balss zvanu gadījumā, arī visi Telegram video zvani tiek šifrēti no sākuma līdz beigām – lietotne video zvana dalībniekiem ekrānā parādīs četras emocijikonas. Ja abiem sarunas dalībniekiem tās ir vienādas, tas nozīmē, ka zvans ticis šifrēts. Būtiski arī tas, ka lietotājs jebkurā brīdī no video zvana var pārslēgties, piemēram, uz balss zvanu.

    Reklāma

    Telegram sola, ka turpmākajos lietotnes atjauninājumos tiks pievienotas vēl citas iespējas ērtākai un interesantākai video sarunai. Pagaidām aizvien skaidrāk iezīmējas funkcija, kas ļaus veikt arī grupas video zvanus.

    Papildus video zvanu iespējām Telegram lietotni papildinājis arī ar plašāku emocijikonu klāstu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    1129
    17.08.2020 11:32

    Nejutu, ka telegramā man vajadzēja video – manuprāt, pietiek ar Duo. Telegrams spēks ir citur un varēja atstāt vieglāku, mazāk piegružotu aplikāciju, jo ne jau video dēļ to izvēlēsies. Mūsdienās cilvēku vēlmes ir tik dažādas, ka vairumam tāpat nederēs viena universālā saziņas aplikācija un tāpēc nedomāju, ka ir jēga taisīt one ring to rule ’em all.

    Last edited 3 years ago by 1129
    Labvēlis
    17.08.2020 21:09

    Militāristiem un diplomātiem šo neiesaka izmantot. Vai tikai politika lai uzliktu valodjam mīksto? Ganjau arī, bet cik atceros šifrēšanas algoritms tieši nebija atklātā pirmkoda (lai gan šie postulē ka viss atklāts). Viens gudrinieks teica ka tas drošībai speciāli izstrādāts. Viņa politiskā nostājā arī, protams, ir uz austrumiem.
    Kāda gan tur drošība ja noklusējuma sarakste iet caur sereriem, nevis end-to-end kriptēšana.
    Signal. Vai SMS ja pietiek tikai ar tekstu.

    0959
    18.08.2020 09:58
    Reply to  Labvēlis

    Kā zināms no 2FA SMS pārtveršanas gadījumiem, tad SMS nav droši.

    Reklāma