Web Analytics
More
    Reklāma

    Ford ražotne nodemonstrē, kā ikdienā izmanto Boston Dynamics robotu

    Jaunākie raksti

    Par Boston Dynamics visurgājēju robotu – suni pēdējos divos mēnešos nācies dzirdēt visai bieži, jo, pirmkārt, to beidzot iespējams iegādāties uzņēmumiem un zinātniekiem pavisam vienkārši internetā, bet, otrkārt, publiskajā telpā parādās arvien vairāk informācijas par tā izmantošanu.

    Šoreiz labs reklāmas video sanācis gan no Boston Dynamics, gan autobūves uzņēmuma Ford puses, kurā tiek stāstīts par to, kā Spot (Boston Dynamics dotais vārds) palīdz labāk projektēt ražotnes, izmantojot lāzera skeneri. Ford savu jauno darbinieku nosaukuši par Fluffy (latviski “pūkaino”, un šis vārds man vienmēr asociējas ar trīs galvu suni no Harija Potera), tāpat robotsunim ir gan sava guļvieta, gan uzlīme, ka viņu nedrīkst glaudīt. Ar humoru autobūves inženieriem viss ir kārtībā.

    Reklāma

    Taču runa ir par reālo izmantošanu, kur Fluffy palīdz ērti un droši izstaigāt lielās ražošanu telpas un uzņemtu to 3D plānojumu un pielāgotu iekārtu izkārtojumus, tādējādi nodrošinot to ātrāku uzstādīšanu. Kā redzams video, tad pēc skenera izmantošanas ir pieejams ļoti detalizēts telpas izkārtojums, pat redzot griestu daļu. Ford izmanto divus robotus, lai noskenētu savu ražotni Mičiganā, un katrs robotsuns ir aprīkots ar piecām kamerām. Kā norāda uzņēmuma pārstāvji, tad šo darbu tādējādi iespējams veikt divreiz ātrāk, jo pirms tam process noticis manuāli ejot cauri telpām, šī darba izmaksām sasniedzot 300 000 USD, bet ar robotu īri tās krietni samazinājušās.

    Avots: Ford

    Visurgāgējs ir spējīgs iziet cauri šaurām vietām, tāpat kāpt pa trepēm un atpazīt citas iekārtas, kuras pašas pārvietojas rūpnīcā. Video vismaz trīs reizes izcelta skriešanas imitiācija uz vietas, kas izskatās ļoti iespaidīgi. Jāpiezīmē gan, ka Spot darbības laiks gan ir aptuveni 90 minūtes, kas arī ir lielākais mīnuss, neskaitot vairāk nekā 70 tūkstošu USD cenu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    30.07.2020 17:06

    Nez cik tālu viņiem ir līdz AMEE no filmas “Red Planet”. Tur kustības virzienu bija vēl vairāk ;)

    Reklāma