Web Analytics
More
    Reklāma

    Zem Twitter lupas šobrīd tvīti par 5G saistību ar koronavīrusu

    Jaunākie raksti

    Nav šaubu, ka internetā klejo dažādas sazvērestības teorijas par Covid-19 iespējamu saistību ar 5G mobilo tīklu. Lai izvairītos no dezinformācijas, Twitter šobrīd pārbauda ikvienu tvītu, kura 280 zīmju saturs ietver vārdus “5G” un “koronavīruss”, neatkarīgi no tā, vai konkrētais ieraksts ir vai nav kārtējā sazvērestību teorija.

    Ja tev ir savs Twitter konts, tad šobrīd vari veikt nelielu eksperimentu, uzrakstot ziņu, kas ietver gan vārdu “5G”, gan kādu no “koronavīruss” apzīmējumiem – “Covid-19”, “corona” vai “coronavirus”. Ļoti iespējams, ka zem šī tvīta ieraudzīsi Twitter reklāmkarogu, kas piedāvās iespēju uzzināt faktus par Covid-19. Ja uzklikšķināsi uz tā, atradīsi zinātniskus rakstus par 5G tīklu un Covid-19.

    Reklāma

    Twitter stratēģija dažiem var šķist nedaudz agresīva, jo tā patiešām reālu ziņu var apzīmēt kā viltus ziņu. Jāatzīmē, ka jau pagājušajā mēnesī Twitter automātiski izdzēsa tās ziņas, kas pamudināja cilvēkus aizdedzināt 5G antenas visā pasaulē, lai apturētu Covid-19. Šobrīd tiek pastiprināti uzraudzīti visi tvīti par un ap šo tēmu.

    Vienlaikus Twitter joprojām turpina uzlabot savus algoritmus, lai noteikti, kuri tvīti ir un kuri nav saistīti ar sazvērestības teorijām par koronavīrusa saistību ar 5G. Tomēr sagaidāms, ka vēl kādu laiku visiem aktīvajiem tvītotājiem, kuru ziņās šādā vai tādā gadījumā vienkopus iekrīt šie abi liktenīgie vārdi, ir jārēķinās ar automātisku Twitter piedāvātu faktu sarakstu.

    Avots9to5mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivars
    11.06.2020 16:05

    twiteris atšķir corona vīrusu no corona alus? Un 5g tīklu no 5g garšvielu? :)

    1713
    11.06.2020 19:09
    Reply to  Ivars

    Īstie konspirologi izmanto apzīmējumu konora vīruss, konors.
    Ko par to saka čiveklis?

    Krotow
    11.06.2020 18:22

    Uz sludinātājiem parautajiem u.c. pasaules gala cienītājiem zinātniskie raksti tāpat būs pie vienas vietas. Tiem taču trūkst pacietības izlasīt kaut ko kas garāks par 10 teikumiem. Un saturs arī neietilps viņu pasaules uzskatā.

    Reklāma