Web Analytics
More
    Reklāma

    Bils Geitss nokļuvis konspirāciju teoriju plānprātiņu uzmanības centrā

    Jaunākie raksti

    The New York Times kopā ar mediju analītikas uzņēmumu Zignal Labs ir izpētījuši, ka Microsoft līdzdibinātājs un šobrīd pasaules veselības jomā aktīvs filantrops Bils Geitss ir kļuvis par dažādu ar koronavīrusu saistīto konspirāciju teoriju galveno vaininieku.

    Sociālajā tīklā Facebook jau ir vairāk nekā 16 000 ieraksti, kuros aprakstītas dažādas viltus ziņas par Geitsu un viņa saistību ar pandēmiju. Šīs ziņas ir spējušas piesaistīt ap 900 000 komentāru. Konspirāciju teoriju plānprātiņi arī aktīvi veido video par saviem murgiem un 10 populārākie konspirāciju video par Geitsu pāris pēdējos mēnešos skatīti jau vairāk nekā piecus miljonus reižu. Šajā pavasarī Geitss sociālajos tīklos un televīzijā jaunā koronavīrusa sakarā pieminēts jau vairāk nekā 1.2 miljonus reižu un tas ir pārspējis iepriekšējo populārāko konspirāciju teoriju, ka 5G radioviļņi padara cilvēkus slimus ar COVID-19.

    Reklāma

    Viņa 2015. gada uzstāšanās TED konferencē, kurā viņš paredzēja līdzīgu situāciju tai, kurā esam nonākuši šobrīd, ir skatīts jau vairāk nekā 26 miljonus reižu.

    Viltus ziņu izplatībā eļļu ugunī pielej arī dažādi ASV populāri vakcīnu pretinieki un atsevišķi mediji. Arī mūsu pašu garā vājākie sabiedrības locekļi mēģina izplatīt baumas par to, ka Bilam Geitsam ir saistība ar koronavīrusa izcelšanos un tas vispār radīts, lai caur viņa vakcīnām cilvēkos injicētu ar 5G tehnoloģijām kontrolējamus mikročipus. Ku-kū, vai ne? Arī faktu pārbaudītāji no Re:Baltica secināja, ka šiem slima suņa murgiem nav nekādu pierādījumu un Pļaviņa izteikumi neatbilst patiesībai.

    Bils Geitss kopā ar Polu Alenu 1975. gadā dibināja Microsoft, kas kļuva par vienu no galvenajiem IT milžiem industrijā un tas padarīja viņu par pasakaini bagātu. Jau kopš 2008. gada, kad Geitss oficiāli atkāpās no Microsoft vadīšanas, viņš pilnībā savu laiku sāka veltīt filantropisku mērķu sasniegšanai. Viņa un sievas vadītais Bila un Melindas Geitsu fonds ir kļuvis par vienu no pasaules lielākajiem privātajiem ziedotājiem. Fonds īpaši aktīvi strādā globālās veselības jomā un palīdz cīnīties ar malāriju u.c. odu pārnēsātām slimībām jaunattīstības valstīs. Par Bila Geitsa ilgo cīņu ar vīrusiem var palasīt, piemēram, Maikla Osterholma grāmatā “Deadly Enemy: Our War Against Killer Germs”. Arī tās autors, gluži tāpat kā Bils Geitss, paredzēja, ka pasaule var piedzīvot šādu pandēmiju.

    Jau janvārī Geitss atvēlēja 10 miljonus ASV dolāru, lai palīdzētu mediķiem Ķīnā un Āfrikā cīnīties ar jauno koronavīrusu. Šobrīd Geitsu fonds ir paziņojis, ka cīņai ar jauno koronavīrusu atvēlēs jau 250 miljonus dolāru. Viņš arī nosodīja ASV prezidenta amatu ieņemošā Donalda Trampa paziņojumu par to, ka ASV pārtrauc finansēt Pasaules Veselības organizāciju. Tas ir nepieļaujami, ka savas politiskās nespējas dēļ ir jāapdraud ne tikai savas valsts, bet arī globālā veselības joma.

    Es arī aicinu Kursora lasītājus nepakļauties muļķībām, mācēt filtrēt informāciju censties izglītot savus radus un draugus, kam ar kritisko domāšanu tā pašvakāk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    75 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    19.04.2020 15:23

    Tā kā visi sazvērestību teoriju izplatītāji dalās ar šo saturu, izmantojot paša Bila Geitsa radīto Windows, viņiem steidzami vajadzētu sadedzināt savus laptopus un galda datorus, jo Geitsa Windows noteikti piedalās Covid-19 izplatīšanā.

    The Name
    20.04.2020 00:33

    Daudziem ir LINUX! ;)

    dzimi@dzimi.lv
    20.04.2020 14:05
    Reply to  The Name

    ne?

    Unix
    21.04.2020 23:33

    Plānprātiņi mājo visās platformās proporcionāli vienādi.

    19.04.2020 15:37

    Ar to “filtrēšanu” paliek aizvien grūtāk – piemēram, nesenais CNN “uzbrauciens” (nekādi nepārbaudot faktus) Maskam https://twitter.com/CNN/status/1250647869352181760

    digitalk
    19.04.2020 16:41

    Tas ir nepieļaujami, ka savas politiskās nespējas dēļ ir jāapdraud ne tikai savas valsts, bet arī globālā veselības joma.
    — pseidožurnālists Kristaps ‘fakenews’ Skutelis, 2020

    ērti pievienot Bila Geitsa teiktajam savas fantāzijas, vai ne?

    19.04.2020 17:19

    Man gribētos ticēt ka visādu gaismas tīmekļu atbalstītāju patiesībā ir visai maz un viņi vienkārši ir ļoti skaļi. Pašam pēdējā laikā ir sanākusi visai asa vārdu apmaiņa ar tuvākiem cilvēkiem, kas pavelkas uz šādām muļķībām.

    ERR
    20.04.2020 23:42

    Interesanti gan Kristap, ka Tu varētu palīdzēt saprast pasauli, kurā ir apkārt?!?
    Varbūt var iztēloties, bet, diemžēl, pasaulē lietas tiek kārtotas, arī ar asinīm, legalizējot arī valsts struktūrām, un tad ir pilnīgi pie kājas ko raksta Spriņģe, Kursors utt.
    Ir labi kad vēders pilns, un varu strādāt mierā, vai ne?

    gggg
    19.04.2020 19:07
    Reply to  Intars

    Atbalstītāju ir daudz. Vadoties pēc tā, ko redzu dzīvē, man izskatās, ka trakas idejas paliek arvien populārākas. Vēl pirms pieciem gadiem konspirācijas teoriju piekritējus dzīvē satikt man bija liels retums, norma bija “valdībā visi zog” tipa teoretizētāji, taču tagad pat manā ģimenē ir antivaxxeri. Agrāk likās, ka antivaxxeri ir tāds amerikāņu mājsaimnieču untums. Kaudze ar senajiem klasesbiedriem, kas palika dzīvot laukos tagad man stāsta par feministu vēlmi iznīcināt vīriešus kā dzimumu, pārtika arvien vairāk sastāv no testosterona nomācošiem produktiem (estrogēna pilnā soja un tofu ir viens veids, kā feministes caur augošo vegānisma kultu vīriešus piebaro ar sievišķajiem hormoniem). Parasta telefona saruna no “čau, kā iet?” ātri pārvēršas politikā un konspirācijās.
    Pasaule paliek traka, ko pierāda visas šīs augošās sazvērestību kustības un ievēlētie politiķi un prezidenti. Tagad ir pilnīgi normāli, ja pasaules varenākais cilvēks un prezidents bez atbildības par teikto klimata pārmaiņas nosauc par Ķīnas sazvērestību vai ja kādi latviešu ministri un politiķi soctīklos to vien dara kā izplata Breitbart ksenofobiskās viltus ziņas. Es nekad šādas parādības neesmu piedzīvojis un tāpēc uzskatu, ka šo problēmu ir jāsāk risināt, nevis izņirgt.

    Janis Liepins
    20.04.2020 10:41
    Reply to  gggg

    Manā ieskatā problēmas sākums ir sociālie tīkli. Tie ir fenomens, kas novienādo balsstiesības vientiešiem un intelektuāļiem. Ņemot vērā, ka intelektuāļa pamatotā un pierādītā viedokļa sagatavošana prasa stipri vairāk laika, kā pastulbas personas nepamatotā muldēšana, soc. tīkli tiek pārpludināti ar nekvalitatīviem apgalvojumiem. Rakstā aprakstītais ir loģisks turpinājums šādam stāvoklim.

    digitalk
    20.04.2020 10:45
    Reply to  Janis Liepins

    «Viens muļķis var vairāk pajautāt, nekā simts gudrie atbildēt»

    Janis Liepins
    20.04.2020 11:10

    Man ir cerība, ka šis ārkārtas stāvoklis un vientiešu radītā apdraudējuma dēļ (kaut vai griķu pārpirkšanas dēļ iztērētā nauda nenonāca citos biznesos, kas normālos apstākļos ir stabilā tirgū), sabiedrība tomēr lems par kautkādiem ierobežojumiem / kvalitātes prasībām satura nonākšanai mēdijos.

    wils
    20.04.2020 11:26
    Reply to  Janis Liepins

    Aizmirsti, viņu lielākais trumpis ir satversmē ierakstītais, ka “cenzūra ir aizliegta”. Bet izsludinot, ka “tās ir viņu tiesības paust savus uzskatus”, viņi kaut kā negrib uzņemties atbildību par saviem domu graudiem.

    Janis Liepins
    20.04.2020 11:31
    Reply to  wils

    Cenzūra jau nav vienīgais instruments. TV ekrānā visādas muļķības ārpus vēlēšanām nemaz tik vienkārši nevar cauri dabūt. Kko var mācīties

    gggg
    20.04.2020 18:14
    Reply to  Janis Liepins

    Cilvēkam IR tiesības paust savu viedokli un Facebook fact-checkeri ir pats tālākais solis, ko soctīkli drīkst spert. Šoreiz Zākerbergs malacis, stājoties pretī aicinājumiem dzēst visas viltus ziņas un viedokļus ar meliem tajos. Ne covid, ne viltus faktu uzliesmojums nedrīkst kalpot par iemeslu tam, lai viss saietu pilnīgā Orvelā. Viens ir palīdzēt cilvēkam, pie viedokļiem pieliekot faktus un atsauces, bet pavisam kas cits ir koriģēt soctīklu saturu kā tas ir ar televīziju.
    Skolās ir jāpasniedz kritisko domāšanu, ir jāatjauno tradicionālie mediji, tik digitālā formā un izbeidzot to clickbaitismu, kā arī ir jāuzrunā cilvēkus, kā to dara ReBaltica, tikai ne tik infantili. Taču, diemžēl, daudz kur manu vēlmi dzēst viltus ziņas, banot baumotājus, kā arī izveidot listi ar covid slimniekiem un viņu dzīvesvietas adresēm. Tā nu galīgi nevar.

    Igors Maslakovs
    19.04.2020 22:05

    Visam ir savi iemesli. Bils Gates 2007 gada runā Hārvardas universitātē tā izteicās par zelta miljardu. Es teikšu mani tas maz uztrauc bet man ir paziņas kam tās teorijas patīk. Vai tāpēc viņi ir paijoliņi? Man nāk prātā teiciens: “Tāpēc ka jums ir paranoja nenozīmē ka jūs nevajā.” Bet Kristap ne tu vari ko apgāzt ne pierādīt. Viss ko tu zini ir tikai tāds pats ticības jautājums. Bet padomā kas tu esi lai citus sauktu par pajoliņiem? Vai gudrs cilvēks tā darītu? Domāju diezvai. Tas ir tāds toleranto liberastu fetišs mētāties ar klišejām un apsaukāties. Bēdīgi ka tā…

    20.04.2020 00:17

    Nomainīji virsrakstu :) zemu gan esi kritis.

    Lilita Skarbniece
    20.04.2020 16:55

    Man raksts likàs ļoti aizkarošs un tūkstoši tika izlamāti no kaut kàda nezinàma Kristapa,kas spļauj uz citiem.Es sāktu kriminālprocesu pret raksta autoru.Ko domā LR Ģenerālprokuratūra un DD un SAB?

    digitalk
    20.04.2020 06:38

    @Igors Maslakovs
    tu tur savā atmaskošanas kārē neesi sapinies? piešķirt aizvainojošas iesaukas un mētāties ar klišejām kā ‘liberasts’ vai ‘naciks’ ir sena smaciņa no austrumu puses, kas tagad vēdī arī no tevis. pārskatījies NTV “zinātniskos” un “vēsturiskos” raidījumus?

    Igors
    20.04.2020 11:54
    Reply to  digitalk

    @digitalk tu domā ka tādā veidā apklusinot oponentus tu iegūsti punktus? Zilie tā dara, jebkurš kurš oponē ir rasists. Latvijā atkal jebkurš ir kremļa bots un putinists. Nebija vērts komentēt. Jau nožēloju, vāraties vien savā sulā.

    Igors Maslakovs
    21.04.2020 00:50

    Nezinu kādi ir tavi mērķi rakstot ko tādu. Diskutēt var tikai ar inteliģentiem cilvēkiem, rakstu nav veidojis inteliģents cilvēks. Citreiz labāk ir strikti pieturēties pie tēmas ko pārvaldi.

    digitalk
    20.04.2020 12:26
    Reply to  Igors

    @Igors (viesis)
    atbildi no sava Member akounta, citādi nevar saprast vai tu esi prasts trollis-provokators, kas anonīmi piemāzējies Igoram Maslakovam, vai arī man pamatoti atbildēt par manis uzrakstīto.

    Lilita Skarbniece
    20.04.2020 16:57
    Reply to  Igors

    Ja DD vai Prokurori nesauks to tipu pie kriminālatbildības…tad jādomā,kas tà par valsti?

    Te ir
    19.04.2020 22:09

    Nav dūmu bez uguns. Pirms b.g. vajadzētu palūrēt s.dž. Vašingtonā 3 dienas. Atbrauca un vairs neārstējās. Mazmīkstā sievas fonds un ko tās sponsorēja Ķīnā.

    Aga
    19.04.2020 22:17
    Reply to  Te ir

    Chipsis ir sūds, tas tik atvieglinās dzīvi. 5g ir drauds kas izpostīs. Bišķi vajag saprast tehnoloģijas. C19 vai paspruka vai palaida lai ko nosegtu.

    digitalk
    19.04.2020 22:23

    jā, vēlreiz, lūdzu, mēs neesam informēti! :)

    Sokl
    19.04.2020 23:28

    Uz kādiem faktiem balstās kursors, ka saka ir tā un tā?… Kursors viedoklis ir viena cilveka viedoklis. Labrīt, Kristaps.

    Lilita Skarbniece
    20.04.2020 17:00

    Jums vispār nav mēra sajūtas nekur.Jums būs grūta dzīve ar tādiem uzskatiem.Tas ir pasūtījuma raksts un tik nekaunīgs.

    digitalk
    19.04.2020 23:39
    Reply to  Sokl

    Labrīt, Sokl. tu arī vari izteikt savu viedokli komentāros, kā es to izdarīju. tad varētu padiskutēt par faktiem, kuriem tu nepiekrīti vai faktu interpretācijām.

    Lilita Skarbniece
    20.04.2020 16:59
    Reply to  Sokl

    Tādus apvainojumus nevar un nedrīkst publicēt.Tas attiecas uz tūkstošiem un desmitiem tūkstošu cilvēku,kuriem cits viedoklis kā neprofesionàlajam jaunajan apaļvaidzim Kristapam.

    vUps
    20.04.2020 00:29

    Pārāk “skaļi” vārdi, nu vismaz raksta kategorijā šis galīgi neiederas. Vien tāds komentārs par Covid Bilu sanācis.
    Nu “īstājās” ziņās, tāpatās nekad viss nebūs pateikts kā patiesībā ir. Visi di*š. Tas ir, visi ir uzpērksmi. Līdz ar šo, tāds personīgsis viedoklis par Ziedojumiem, lielākā mērā tas ir legāls veids kā iedot kukuli.
    Tāpat kā mēs te distancējamies no covid vīrusa pa gabalu, tā arī vajadzētu darīt ar visām šīm ziņām, skrullēt tālāk. Tad dzīvosim mierīgāk.

    vUps
    20.04.2020 10:40

    Pēc visa sanāk, ka šis raksts ir īsta ziņa, nevis viltus ziņa. Tāpat tava atsauce uz rebaltica, liek noprast, ka tur ir vistīrākā patiesība.
    Labāk uztaisi kādu apskatu, tas tev labāk sanāk. Un mums būs noderīgāka informācija. ;)

    *Neesmu arī to konspirāciju teoriju piekritējs.

    KKTK
    20.04.2020 08:18
    Reply to  vUps

    Kam pieder vissirslikti.lv čīkstēšana. Viss ir uzzināms, ja ir apgriezieni un kontakti un vēlēšanās. Visi di*š tu to raksti tikai par sevi, nevis vispārini!

    Virtuālais Gebelss
    20.04.2020 08:33

    Ja cilvēki domā, ka Pasaules varenie neko tādu nav spējīgi plānot, tad atliek atcerēties vien Anglijas karalienes vīra Filipa atbildi žurnālistam, kurš jautāja, kas viņš gribētu būt nākamajā dzīvē, ja ticētu atdzimšanai? Filips atbildēja: “‘Es gribētu atdzimt kā nāvīgs vīruss, lai kaut nedaudz varētu cīnīties ar Pasaules pārapdzīvotību…”

    Janis Liepins
    20.04.2020 10:49

    Šis ir vientiesīgs viedoklis.
    Šis vīruss nekādi neietekmēs pasaules pārapdzīvotību, jo pļauj cilvēkus PĒC feritilā vecuma. Šie cilvēki savu artavu pasaules pārapdzīvotībā JAU ir atstājuši un viņu nāve trendā neko nemaina.
    Slepeno organizāciju piekritēji visticamāk neko nezin cik grūti ir vadīt neslepenu organizāciju. Slepenas organizācijas vadība zem legālas organizācijas seguma saskaņojot slepenas organizācijas un legālā seguma soļus, ir tik komplicēta, ka faktiski liela iesaistīto personu process būs ārkārtīgi lēns un supernestabils.

    Andris
    20.04.2020 12:37

    Tagad rodas problēma vērsties pret PVO, jo var automātiski pieskaitīt plānprātiņiem. Bet… PVO ir jākritizē, jo tas ir komunistu perēklis, attieksme pret Taivānu ir rādītājs. Pasaules brīvajām valstīm būtu jāveido sava, brīva no komunistu ietekmes, veselības aizsardzības organizācija.

    pēvēō
    20.04.2020 18:41

    pag, zinot kas ir PVO vadītājs, tomēr rodas jautājumi par tās organizācijas efektivitāti un jēgu kopumā.
    Nu un tad vēl PVO “efektīvā” darbība Uhaņas vīrusa sākumfāzē…iztiksim bez sazvērestības, mans viedoklis ir tāds, ka viņi tur ir dalēji stulbi, daļēji korumpēti un daļēji aptaukojušies. Klasiska liekēžu recepte.

    pēvēō
    20.04.2020 21:22

    fui, cik teatrāli))

    Cilvēks, kas savulaik, esot Etiopijas veselības ministrs, ir noklusējis holēras uzliesmojumus valstī. Tagad viņš centīgi atreferēja Ķīnas komunistu viedokli par Uhaņas vīrusu, janvāra vidū (kad jau bija zināms, ka vīrusu var nodot cilvēks cilvēkam) PVO paziņoja ka tas nevar notikt. Pēc tam, pretēji parastajai praksei saukt saukt vīrusu izcelsmes vietas vārdā, Uhaņas vīruss tika pārdēvēts par neko neizsakošo covidu, PVO aktīvi to atbalstīja.

    Atkārtoju – šeit nav nekādas sazvērestības, tikai korupcija un profesionālā neatbilstība. Bet tā ir parasta lieta visās birokrātijās, īpaši vispasaules organizācijās – PVO, ANO, UNESCO – to efektivitāte ir zema, bet apetīte liela. Birokrātija jebkurā sistēmā darbojas lielākoties savās interesēs, protams, ka tā nav tikai PVO problēma.

    Nevienu negrasos pārliecināt, ticiet kam jūs gribat – masoniem, velniem, troļļiem, raganām vai kam citam))

    pēvēō
    20.04.2020 22:01

    Kur izcēlās spāņu gripa, rietumnīlas vīruss, zikas, ebolas vīrusi? MERS – Middle East respiratory desease.
    Par Uhaņas vīrusa attīstību lasi publiskajos avotos, es nevienam linkus mutē nelikšu un slepenos failus nelasu – viss ir publiski pieejams. Man nolūks nav tagad kautko pierādīt, ja ir interese – meklē, lasi, salīdzini un domā līdzi. Vislabāk ir lasīt abu pušu avotus un vēl kādu no malas. Ārsts Uhaņā, kurš pirmais sāka ar kolēģiem apspriest ka nav tik vienkārši kā sezonālā gripa (un šobrīd pats ir miris no vīrusa izraisītajām sekām), tika izsaukts uz pārrunām ar valdības kuratoriem – tepat LSM bija ziņa par to, nerunājot par pasaules presi, un par Ķīnas valdības centieniem kontrolēt ārstus un info – man šķiet, tā nudien nav slepena informācija.

    pēvēō
    20.04.2020 23:42

    Tavuprāt, veselības organizācija ir tādi kā veselības vēstneši? Viņiem bija jāuzstāj uz neierobežotām pārbaudēm un pie mazākajām aizdomām, ka ķīnieši muhļījas, jāeskalē problēmas publiskošana.
    Vienkārši izlasi ka jau decembra beigās Taivānas slimību kontroles centrs nosūtīja PVO savas aizdomas par iespēju, ka notiek H2H pārnese, uz ko PVO pēc tam reaģēja ar noliegumu, sakot, ka nav bijis strikti apgalvots. Ja PVO nereaģēja uz šādu brīdinājumu (atgādinu, ka ziņoja virusologi, nevis tantuki pieturā), tad ir jāvaicā – kam viņi tur vispār ir vajadzīgi.
    Uhaņas institūts tobrīd neatbildēja uz pieprasījumu par jaunā pneimonijas veida izcelsmi. Kopumā, lasi vīrusa izplatības taimlainu dažādos avotos. Nav laika visu sagremot, sorrī.

    Īsais savilkums ir tāds, ka ķīnieši negribēja atzīt šaizi, novilka līdz savam JG, pa to laiku inficētie aizveda vīrusu tālāk pa valsti un ceļotāji pa visu pasauli. Uhaņas lidosta 2018jā bija Ķīnas top16 no 100, 24.5mi pasažieru gadā. PVO novafeļojās, ieklausoties ķīniešu melos. Es nesaku, ka tas ir kas jauns vai unikāls – nē, tieši tā notiek globālie procesi, kamēr viss ir labi. Visi cerēja, ka gan jau būs labi, ka noplaks kā bija ar SARS, MERS. Nenoplaka, nācās kustēties.

    pēvēō
    21.04.2020 00:14

    Te nu es pilnībā piekrītu – situācija pilnīgi noteikti nav triviāla, tāpēc jau pasaule iesēdās šādā peļķē! Ja visi sadarbotos un koordinētu darbības, rīkotos godīgi un labāko motīvu vadīti – sekas varētu būt mazāk plašas un ar mazāku ietekmi.

    Zini, skatoties uz šo visu, es patiesībā domāju – pag, bet pasaules valdība laikos, kad ir tik milzīga integrācija, būtu samērā loģiska doma. Lai vietvaras lemj par vietējām štellēm, bet lietas kas ietekmē visus planētas iedzīvotājus, būtu jāpārrauga globālām, efektīvām un lemtspējīgām struktūrām. Un jā, vajadzētu visus sačipot – kovidioti varētu piekļūt savam neta segmentam, kur viņi netraucētu pārējiem un atkristu vēl viens kreņķis…ok, joks)

    Einis
    21.04.2020 17:57

    He he he…. spāņu gripa esot radusies Spānijā :) Nu tā ir, ka izlasa nosaukumu, bet neko neizlasa par izcelsmi…

    pēvēō
    20.04.2020 21:46
    Reply to  Andris

    PVO, tāpat kā pārējās vispasaules organizācijas, ir attīstības valstu barotnes, kur birokrātijas aizsegā var paust viedokli, rakstīt petīcijas, rīkot sēdes un konferences. Kādu globālu problēmu pēdējos 30 gados ir atrisinājušas šīs organizācijas, varbūt esmu palaidis ko garām?

    pēvēō
    20.04.2020 23:54

    Atskaites! Es tev varu cik vajag atskaites sarakstīt hehe. Savulaik, kad Krievija uzbruka Gruzijai, ES birokrāti izveidoja komisiju un tā uzrakstīja atskaiti – ja interesējies, izlasi. Slavenā Taljavini atskaite. Heidi Tagliavini sauc izmeklēšanas komisijas vadītāju.

    Jānis Jaudzems
    20.04.2020 13:47

    šis raksts ir noziegums, pat visas konspirācijas teorijas nestāv blakus, jo oficiali Bils Geits tiks tiesāts par noziegumiem pret cilvēci https://petitions.whitehouse.gov/petition/we-call-investigations-bill-melinda-gates-foundation-medical-malpractice-crimes-against-humanity?fbclid=IwAR3k7m4jxthze3RzYo51lphp1qQF1nJr0aQf-U6g_zJRUHWvdo3ytwQc8NI

    Krotow
    20.04.2020 17:27

    Bilu bija jāsoda nevis par folijgalvu izmurgotām shēmām, bet par programmatūras tirgus uzurpēšanu un monopolizēšanu 1990-jos un 2000-jos.

    Unix
    21.04.2020 23:38

    Nopietni? :D

    Janka
    20.04.2020 18:29

    Vēl lielāks stulbums ir aizstāvēt “sell side” eso “buy side pusē”. Pilnīga informācija jums nevar būt principā, līdz ar ko ir tikai akla ticība. Saprātīgi ir pārbaudīt, līdz nav nekādu šaubu un pieprasīt garantijas.

    TāLūk
    21.04.2020 10:59

    Un tomēr, Kristap, ja apskatās no cita skatu punkta uz šo. Noņem visas tās ziņas, kurās cilvēki ir nedaudz pārspīlējuši. Mēs paliekam pie tā, ka viņa ieguldījumi ir ļoti lieli un līdz ar to tas viņam dod arī lielu varu pār to, kur viņš iegulda. Ne Tu, ne es nevaram būt tik pārliecināti par viņa nodomu gaišumu labākas nākotnes vārdā. Ne Tu, ne es viņu nepazīstam personīgi un nevaram tagad centies izglītot citus, ka tā nav, kā runā. Tās ir tikai variācijas. Tik pat labi viltus ziņu ķeršanas bums varētu būt kā “conspiracy theory”, kur tās sekotāji un izplatītāji ir pārliecināta, ka tas viss ir viltus ziņas. Bet vai tās VISAS tiešām ir viltus ziņas? Mēs to nezinām, jo personīgi Bilu Geitsu nepazīstam. :D

    Reklāma