Web Analytics
More
    Reklāma

    Sāk iezīmēties Teslas Eiropas ražotnes izmēri Berlīnē (video)

    Jaunākie raksti

    Teslas elektroauto ražošanas uzsākšana Eiropā nav bijis tas rozēm kaisītākais ceļš, kurā savu interesi pieteica arī Latvija ar Blue Shock elektriskajiem kartingiem, jo vietējie Vācijas iedzīvotāji protestēja pret rūpnīcas būvniecību Berlīnē, kā arī koronavīruss ietekmēja celtniecības plānus. Tomēr ar dronu uzņemtie materiāli rāda, ka būvniecība ir sākusies.

    Rūpnīcas celtniecībai Berlīnē bija jāsākas jau marta mēnesī, taču pandēmijas sākšanās ietekmēja būvniecības darbus. Aktīvākie fani gan ir ieguvuši no gaisa filmētu video materiālu, kurā redzams, ka teritorijā ir izveidoti piebraucamie ceļi un notiek aktīva darbība. Aktivitātes varētu būt sākušās aptuveni pēdējo 2 nedēļu laikā. Speciāli veidotie grants ceļi ļauj apjaust plānotās rūpnīcas izmērus.

    Berlīnes rūpnīca, jeb kā tās tiek dēvētas angliskajā mēlē par Tesla Gigafactory, būs jau ceturtā autoražotne, pievienojoties Nevadā (Gigafactory 1), Ņujorkā (Gigafactory 2) un Ķīnā (Gigafactory 3) esošajiem kompleksiem. Eiropas rūpnīcas nozīme ir tieši jaunākā SUV modeļa Model Y ražošana, jo tieši ar tās palīdzību auto plānots piegādāt Eiropas tirgum. Pirms vīrusa sākuma plānotais jaunās Gigafactory 4 darbības uzsākšanas laiks bija 2021. gada jūlijs, taču šobrīd šis termiņš varētu tikt atlikts, kas kompānijai nebūt nav pirmā reize.

    Šajā Berlīnes rūpnīcā paredzēts ražot automašīnas, baterijas un elektriskās piekares, lai attiecīgi no līnijas noripinātu gatavu Model Y auto. Kā redzams fanu veidotajos video, tad šī teritorija būs patiešām liela, kas ir atbilstoši šāda mēroga rūpniecībā. Manī gan interesi radīja kā šie video tiek uzņemti, pieņemot, ka virs šādiem objektiem diezin vai tik vienkārši iespējams lidināties ar droniem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    25.05.2020 11:04

    Lidinās un filmē savējie. Kas, ņemot vērā ceļamā objekta popularitāti, notiek PR kampaņas ietvaros.

    Reklāma