Web Analytics
More
    Reklāma

    Iepriekšpārdošanā pieejams zviedru RGNT elektriskais motocikls

    Jaunākie raksti

    Zviedru jaunuzņēmums RGNT piedāvā rezervēt savu pirmo elektrisko motociklu, kurš būs labs braucamais pilsētā ar klasiska un pat nedaudz vecmodīga stila piesitienu. Tas būs pieejams par salīdzinoši zemu cenu – sākot no 10 500 EUR.

    Elektriskajam motociklam dots ļoti vienkāršs un saprotams nosaukums RGNT No. 1, kas pilnībā neizraisa liekus jautājumus. Tā maksimālais ātrums būs 125 km/h, ko nodrošinās 11 kW jaudīgs motors. Baterijas ietilpība ir 7,7 kWh, kas ļauj nobraukt aptuveni 150 km, un visdrīzāk pilsētas apstākļos. Motocikla svars ir 142 kg, no kuriem baterija sver 35 kg. Pilnu bateriju no parastās pieslēgvietas pilnībā iespējams uzlādēt 4 stundās.

    Reklāma

    Avots: RGNT

    Šis motocikls gan nav tikai braucamais, bet jau pietiekami attīstīta tehnoloģiska iekārta, jo tam būs iespējas saņemt bezvadu programmatūras atjauninājumus, kā arī visi braukšanas dati būs pieejami mobilajā telefonā reālā laikā, pateicoties RGNT 4G savienojumam.

    Kā norāda avota eksperti, tad šis motocikls ir tieši vidējās klases līmeņa braucamais, kādi šobrīd netiek plaši piedāvāti, jo vai nu klāstā ir elektriskie motorollori vai attiecīgi augstākas klases elektriskie sporta motocikli, kā piemēram, Harley-Davidson. RGNT No. 1 sākotnēji būs pieejams daļai Eiropas valsti, kuru sarakstā šobrīd neatradu Latviju, tuvākais punkts no mums varētu būt Polija. Piegādes plānotas vasaras beigās.

    Līdz šim esam testējuši Vässla 2 un NIU N Sport elektriskos motorollerus un jau drīzumā plānojam iepazīties ar jaudīgo NIU NQi GT elektrisko motorolleri, kas spēj ieskrieties līdz 70km/h.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    21.05.2020 12:37

    Motocikli patiesībā ir ļoti pateicīgs elektrisko braucamo veids. Elektriskie ir gandrīz uz pusi vieglāki par benzīna braucamajiem. Un izmēru dēļ šādus var lādēt mājās pat daļa no dzīvokļos dzīvojošajiem. Vienīgi var neiepatikties tiem, kuriem braucot vajag prrrrrrrr, no kura izbirst logi puskilometra rādiusā.

    Čiekurs
    21.05.2020 13:08
    Reply to  Krotow

    “Elektriskie ir gandrīz uz pusi vieglāki par benzīna braucamajiem.” Šī nu gan nebūs taisnība. Neesmu pētījis citus elektro motociklus, bet konkrēti šim jaudas/svara attiecība ir mazliet nožēlojama. Orientējoši iekšdedzes krosa mocis sver līdz 100kg (kw aptuveni 4x vairāk un virsū pilnā ručkā būs pagrūti noturēties), bet litrīgs baiks 200 kg (kw aptuveni 10-15x vairāk kā šim un ari max ātrums 3x lielāks).
    Rakstā minētais modelis, protams, ir vienkāršs pilsētas hipster-drapaks, kas nav salīdzināms ar galējībām ko pieminēju, taču tas noder ieskatam, ka benzīns motociklos un arī daudz kur citur ir tālu priekšā (pagaidām).
    Vai es tuvākajos 20 gados pirktu elektro moci? Noteikti nē, mocim ir jāsmird un jārēc, citādi nav kaifa.

    Juris
    21.05.2020 15:32
    Reply to  Čiekurs

    Saprotot tehnoloģiju un redzot motoru, to tā nevajadzētu sagaidīt pasakainu jaudas/svara attiecību, tas ir radīts, lai būtu robusts. Sportam tiku izmantots cits motors, no kulaka izmēra motora var dabūt ārā 10kW. Jau šobrī elektomotoriem jaudas un svara attiecība ir priekšā iekšdedzes dzinējiem, kuriem tai vairs nav īsti kur augt. “Mocim ir jāsmird un jārēc” – noteikti ne pilsētā, bet ir rēcīgi redzēt krosinieku, sajūta ka apmaldījies :D

    Krotow
    21.05.2020 16:37
    Reply to  Čiekurs

    Zināma romantika rēcošajos un smirdošajos močos ir. Mačo tipa publikai tas arī glauda viņu virtuālo pagarinājumu. Taču šis laiks aiziet kopā ar 1950-70-to gadu baikeru paaudzi, kuri vairs nav šaisaulē vai drīz aizies dabisku iemeslu dēļ. Ne jau tāpat vien arī baikeru kulta moču ražotājs Harley Davidson sācis ražot arī elektriskos močus.

    Rudolfs
    22.05.2020 08:37
    Reply to  Krotow

    Manuprāt mūsdienās tā romantika izskatās vairāk šādi:
    https://www.youtube.com/watch?v=T2ZZW2xfb6E

    Ivars
    21.05.2020 16:41
    Reply to  Krotow

    Mocim skaņa ir drošības jautājums, nevis kas cits. Tā domāta, lai tos pamanītu arī tie, kas pie stūres ir aizrāvušies ar kursors.lv lasīšanu :)

    fosgēns
    21.05.2020 17:50
    Reply to  Ivars

    Tad jau nevajadzētu būt moču un auto sadursmēm, ko? Ja nepamana laicīgi (galvenokārt fāru), tad skaņa ko sadzird ir bums!

    digitalk
    21.05.2020 19:18
    Reply to  Ivars

    ir bijuši pētijumi — ja tu nebrauc kabrioletā, tad to pļerdaku pilsētā, modernā auto, ar parastā skaļumā ieslēgtu radio, pa gabalu praktiski nedzird. spectransporta sirēnas dzird, šos nē. tā ka sauklis «loud pipes save lives» ir BS un muļķis, kas uz to paļaujas.

    Rudolfs
    22.05.2020 08:31
    Reply to  digitalk

    Kaut kā taču jāmēģina realitātē pamatot savu vēlēšanos, lai viss rajons zinātu, ka esi uzkāpis uz motocikla :)

    Andis
    21.05.2020 20:22
    Reply to  Ivars

    Pie motora vadiem paralēli pievieno skaļruni un būs troksnis)

    Reklāma