Web Analytics
More
    Reklāma

    Ar elektrisko Harley-Davidson sasniegts nobraukuma rekords

    Jaunākie raksti

    Marta pirmajā pusē tika sasniegts jauns rekords saistībā ar diennakts laikā nobrauktās distances garumu elektriskajam motociklam, kas nu ir 1723 km. Tiesa, tas nav ofiicāli atzīts, jo šajā rekorda uzstādīšanā nepiedalījās pārstāvji no Pasaules Ginesa rekordu organizācijas, līdz ar to iepriekšējie 1317 km joprojām skaitās oficiāli.

    Šajā ceļojumā ieguvēji noteikti ir motociklu sentēvi Harley-Davidson un tā pirmais elektriskais motocikls LiveWire, ar kuru tika uzstādīts noteiktais attālums. Tāpat brauciena laikā šveicietis Maikls von Tells (Michel von Tell) sasniedza maksimālo nobraukumu ar vienu uzlādi – 200 km, kaut arī ražotājs oficiāli piedāvā 158 km nobraukumu. Tā kā retu reizi baterija elektriskajā mototransportā izrādījusies spējīgāka par cerēto.

    Reklāma

    LiveWire motocikls Eiropā šobrīd maksā no 34 695 EUR, un līdz 100 km/h tas ieskrienas 3,5 sekundēs, tā kā šis divu riteņu braucamais ir pietiekami jaudīgs un dārgs. Tas ir aprīkots ar mūsdienīgu vadības sistēmu, kā arī pieejama specializēta aplikācija. Bet atgriežoties pie rekorda uzstādīšanas ar šo elektrisko motociklu, tad motociklists 23 stundu 48 minūšu laikā šķērsoja 4 valstis. Brauciens sākās Šveices lielākajā pilsētā Cīrihē, piestāja Štutgartē, Vācijā, sasniedzot finišu Rugella pilsētā Lihtenšteinā. Kā norādīts, tad pauzes ir bijušas aptuveni 25 minūtes, lādējot motociklu ar ātro uzlādi.

    Harley-Davidson Amerikas mājaslapā ir vesela sadaļa tikai elektriskajam divriteņu transportam, kurš sevī iekļauj gan motociklu, gan motorolleri, kā arī riteni, kas nozīmē, ka kompānija visā nopietnībā attīsta šo virzienu savā kompānijā.

    Video gan nav tiešas saistības ar pagājušo notikumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma