Web Analytics
More
    Reklāma

    Rīgā vēl viens elektrisko skrejriteņu serviss – Scoot911

    Jaunākie raksti

    Rīgas ielas un trotuārus no 1. aprīļa papildinājis vēl viens elektrisko skrejriteņu serviss Scoot911, tieši šajā vīrusa izplatības laikā ar 200 skūteriem sniedzot iespēju atbildīgi distancēties un nokļūt no viena punkta līdz otram.

    Scoot911 savus mobilitātes pakalpojumus piedāvā Eiropā, ASV un Tuvajos Austrumos. Servisa skrejriteņi ir ražoti speciāli dalīšanās pakalpojuma vajadzībām: ar lielākiem riteņiem, platāku platformu, īpaša dizaina (tumšajā diennakts laikā atstaro gaismu) un ar iespēju bez uzlādes nobraukt 65 km attālumu. Uzņēmuma vadītājs Ričards Šukis ienākšanu Rīgas tirgū uzsver kā vēl vienu alternatīvu, lai pandēmijas laikā cilvēki varētu ātri un pietiekami droši pārvietoties, jo sabiedriskais transports nebūt nav tas drošākais.

    Reklāma

    Tāpat norādīts, ka skrejriteņu dezinfekcija tiek veikta divas reizes dienā, taču katram lietotājam nevajag aizmirst pašam par savu ieguldījumu, ievērojot papildus piesardzības pasākumus.

    Avots: Scoot911

    Skrejriteņus var izmantot ar Scoot911 mobilās lietotnes palīdzību visā Rīgas pilsētas teritorijā, taču sākt un pabeigt braucienu var tikai Rīgas centrālajā daļā – šī teritorija norādīta lietotnē. Tuvākajā laikā arī novietošanas zonas Rīgā plānots paplašināt, norāda uzņēmuma vadītājs. Reģistrācija lietotnē aizņem vien dažas sekundes un ir ļoti viegli veicama. Nomas cena ir 0,85 EUR par skrejriteņa atbloķēšanu un 0,13 EUR par katru izmantoto minūti.

    Uz šo brīdi elektriskos skrejriteņus jaunajā sezonā jau palaiduši Atom un Fiqsy servisi. Kā norāda Atom pārstāvis, tad pieprasījums Rīgā ir samazinājies, kas varētu ietekmēt kāda tirgus spēlētāja iespēju pastāvēt, taču citviet pieprasījums ir pilnībā apstājies.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    16.04.2020 16:34

    Kaut kad jau biju par šo rakstījis. Varbūt ir jēga kursorā ieturēt vienu tag’u stilu priekš vienādām tēmām? Lai varētu atrast visus rakstus saistītus ar elektro skūteriem?
    https://kursors.lv/tag/elektroskuteri/
    https://kursors.lv/tag/elektriskie-skrejriteni/

    17.04.2020 00:42
    Reply to  Jānis

    Vai ne! Tieši tā!

    TopStar
    17.04.2020 01:06

    Pieprasījums zems, jo ceņņiks kā Bolt taksim. Piemēram, Vērmanes dārzs Kurts kafe-Akropole=4.31, atpakaļ ar Bolt=4.10 par to pašu maršrutu, vēlviens Mūkusalas Biznesa centrs-Galerija Rīga=3.17, atpakaļ uz to pašu galamērķi ar Bolt 3.20. Dārgākais 11.36 eiro uz tikai 1 stundu un 19 minūtēm. Un tas ir bez apstāšanās. Tie ir superdārgi. Tur nekāds eko ne makam, ne videi nesanāk. Kāpēc jāsalst un jābrauc ar skūteri, ja var sēdēt siltā taksī, kas brauc vēl pie tam 2x ātrāk? Turklāt ir īres skūteri, kur iedod uz visu dienu, bet te dažās minūtes un jau kā visas diennakts noma? Vopšem dārgi. Manas domas.

    TopStar
    22.04.2020 00:28

    Tieši par šo, kas ir Rīgā. Ir veikti jau vairāki braucieni un esmu atspoguļis šeit tikai dažus piemērus.

    es pats
    26.04.2020 03:16
    Reply to  TopStar

    Tāpēc, ka man nafig negribas, ka man visur velkas līdzi taksists, un siltā laikā ar skūteri braukt ir 100x vairāk prieka, nekā sēdēt taksī, aukstumā to nevajag izmantot. Cita lieta, ka uz Pārdaugavu grūti tikt, jo Vecrīgā ir bruģis.

    Un taksistam var būt Covid, ja kas ;)

    Skots
    27.05.2020 09:42

    Kādu skrejriteņa modeli izmanto Scoot911? Šis liekas viens no ērtākajiem.

    No jkj
    27.05.2020 12:16

    Nekur nav rakstīts, ka tiek ņemta drošības nauda 7.50 apmērā. Par katru braucienu.
    Un cik ātri tā tiks atgriezta.
    Nevajag teikt ka vajag lasīt lietotāja noteikumus. Paskatījos, viņa ir angliski, tik labi šo valodu nepārzinu. Bija cipari rubļos, kronas, zlotas.
    Pabrīnījos, ka neņem priekšapmaksu, nu labi, tāpat no kartes noņems automātiski. Uzreiz no kartes noņēma 7.50.
    Pabrīnījos otro reizi. Padomāju ka droši vien tomēr ņem to priekšapmaksu.
    Aizbraucu pie veikala, pabeidzu braucienu, pēc datiem pielikumā izmaksāja man tas 2.10 eiro, iepirkos.
    Kad izgāju ārā nolēmu, ka izmantošu atkal skrejriteni.
    Izbrinijos trešo reizi, kad pielikums pateica, ka man vajag atkal 7,50 samaksāt.
    Nekur es informāciju par šo neesmu atradusi.
    Žēl ka tādi izmantošanas noteikumi, pats brauciens man baigi patika, daudz komfortāks nekā ar fiqsy.

    Reklāma