Web Analytics
More
    Reklāma

    Immutouch viedā aproce mēģinās ierobežot pieskaršanos sejai

    Jaunākie raksti

    Trīs vīrieši radījuši aproci Immutouch, kura ir spējīga radīt vibrāciju, kad lietotājs pieskaras savai sejai vai arī uzsāk kustību tās virzienā. Šādas ierīces mērķis ir norādīt uz to, cik bieži cilvēks kopumā pieskaras sejai, kā arī uzsākt sava veida kontroli smadzenēs. Šī aproce var būt īpaši noderīga koronavīrusa izplatības laikā, jo viena no inficēšanās iespējām ir tieši caur rokām, tāpēc tiek likts liels uzsvars uz roku mazgāšanu.

    Aproces pamatā ir akselerometrs, kurš atjaunojas 10 reizes sekundē, spējot ļoti precīzi novērtēt savu pozīciju un kustību, tādējādi ievibrējoties, ja lietotājs sāk pieskarties savai sejai. Šī aproce sevī ietver ko vairāk nekā tikai vibrāciju, jo daudz lietas mūsu smadzenēs notiek ieradumu rezultātā, līdz ar to tā var kalpot kā sava veida smadzeņu treniņš, lai kontrolētu mūsu roku pielikšanu sejai. Iespējams, ka patiesībā tas ir vairāk kā ierasts reflekss bez reālas vajadzības kaut ko sataustīt uz sejas.

    Reklāma

    Avots: Immutouch

    Kā norāda Immutouch ražotājs Slightly Robot, tad mēs vidēji 23 reizes stundā pieskaramies sejai, taču ar aproces signāliem to iespējams mainīt. Tā arī būs spējīga analizēt katra lietotāja īpašos paradumus, lai uzlabotu savu precizitāti, nosakot, kad roka tiek virzīta uz seju. Visa šī informācija būs pieejama speciālā aplikācijā, un tās cena ir 49,99 USD. Piegāde uz Latviju izmaksātu nieka 64,06 USD. Radītāju trio norāda, ka cena principā sedz tikai visas ražošanas izmaksas, un mērķis šobrīd neesot nopelnīt uz krīzes situāciju.

    Avots: Immutouch

    Tehniskā specifikācija aprocei ir visai atbilstoša, jo tā ir ūdensizturīga, kā arī tai nav nekādi displeji, kas noteikti veicina tās hermētismu. Šī te pielāgojamība, balstoties uz lietotāja paradumiem. Vibrēšanu iespējams izslēgt ar vienu pieskārienu, kā arī darbības laiks ir 24 stundas, kas šādai ierīcei liekas salīdzinoši īss. Tiesa tai nav pielāgojamu dizainu, tikai viens standarta ar melnas krāsas siksniņu.

    Aproce varētu palīdzēt pacientiem, kuri slimo ar trichotillomania, kas liek cilvēkam raut sev ārā matus bez īpaša iemesla. Tā ir vienkārša vēlme, lai tādējādi iegūtu mieru, taču arī tas var kaitēt cilvēka veselībai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma