Web Analytics
More
    Reklāma

    Amsterdamā tiek testēta sistēma, kura ierobežotu elektrisko riteņu ātrumu

    Jaunākie raksti

    Šipholas lidostā Amsterdamā tiek testēta jauna sistēma, kura automātiski ierobežotu elektrisko divriteņu ātrumu, kad tie iebrauktu lidostas teritorijā, jo to maksimālais ātrums var sasniegt 45 km/h. Runa ir tieši par elektriskās piedziņas riteņiem, kuriem ir pedāļi.

    Šādas sistēmas izveidošana ir saistīta ar to, lai veicinātu cilvēku izvēli doties uz darbu ar velosipēdiem, taču saglabājot drošības līmeni, jo šie velosipēdi ar elektromotoru nemaz nedrīkst braukt pa speciālajām Amsterdamas velojoslām. Līdz ar to noteiktā posmā vadītājs varētu braukt ar maksimālo velosipēda ātrumu, taču tuvojoties apdzīvotākai zonai, samazinātais ātrums ļautu iekļauties speciālajā joslā. Šāda drošības sistēma un risinājums stimulētu darbiniekus izmantot velo transportu.

    Reklāma

    Tehnoloģiskais risinājums šai inteliģentajai ātruma asistenta sistēmai (angliski Intelligent Speed Assistants – ISAs) ir salīdzinoši vienkāršs, jo tas sevī ietver GPS sistēmu, karti un savienojumu ar velosipēda elektrisko motoru, lai automātiski samazinātu ātrumu. Šī kombinācija paver iespēju kontrolēt arī luksoforus, tādējādi veidojot tikai zaļo līniju braucējiem, kā arī jau laikus ziņot par iespējamajiem sastrēgumiem. ISA sistēma līdz šim izmantota tādos automašīnu zīmolos, kā Mercedes, Volvo un Ford.

    Par tulpju zemes velokultūru nav daudz jautājumu, taču 2020. gadā ieviestā līzinga sistēma elektriskajiem riteņiem ir vēl viens stimuls izvēlēties šādu transporta veidu. Tā cena var sasniegt pat vairākus tūkstošus eiro, taču valdības jaunā nodokļu shēma tirgotājiem ļauj tos piedāvāt ar 7 eiro mēneša maksu.

    Šipholas lidosta vēlas palielināt cilvēku skaitu, kuri uz darbu brauc ar velosipēdiem, lai samazinātu satiksmes intensitāti un sastrēgumus, jo tajā strādā aptuveni 66 000 cilvēku. Fokuss ir uz tiem, kuri dzīvo 25 km rādiusā ap darba vietu. Iedomājieties latvieti katru dienu mērojot 50 km ar velosipēdu…

    AvotsParool
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    28.02.2020 12:18

    Britānijā ir vairākas shēmas, kā tik pie vellapēdas ar mazākiem ikmēneša maksājumiem. Cycle 2 work, piemēram, maksu no tavas algas ietur darba vietā un no šīs summas nav jāmaksā IIN, ap £2000 maksājošs velosipēds izmaksātu £1500, ja maksas periods ir 4 gadi un tiek maksāta zemākā IIN likme.

    Reklāma