Web Analytics
More
    Reklāma

    Francijas armija testē elektrisko velosipēdu un motociklu pielietojumu militārajām vajadzībām

    Jaunākie raksti

    Elektriskie velosipēdi un arī motocikli ir klusi, ērti vadāmi, gana jaudīgi un arī spēj aizbraukt pietiekami lielas distances, kas tiem sniedz acīmredzamas priekšrocības militārajā vidē. Francijas armijas tehniskā nodrošinājuma inovāciju grupa sākusi izvērtēt vietējā francūžu ražotāja attīsto “LMX 56” elektrisko divriteni un “LMX 161” elektrisko motociklu.

    Šāda veida tehnika sevi gana labi pieteikusi krievu sāktajā karā Ukrainā, kur tos izmanto tieši ukraiņu armija – klusi piebrauc, izpildi uzdevumu un ātri, bez lieka trokšņa dodies prom.

    Pirmo testu rezultāti esot pietiekami daudzsološi, bet dažādi izmēģinājumi turpināsies šā gada garumā, armijas pārstāvjiem testējot dažādus šo transportlīdzekļu aspektus, lai noteiktu – tie der vai tomēr neder Francijas armijas vajadzībām.

    Ja nedaudz ieskatāmies abu konkrēto spēkratu parametros, tad tie ir pietiekami interesanti – “LMX 56” attīsta 2500 vatu maksimālo jaudu un tam ir 175Nm liels griezes moments. Tas aprīkots ar ietilpīgu akumulatoru, ražotājam solot līdz pat 100 kilometriem ar vienu uzlādi, turklāt tas paredzēts tikai un vienīgi bezceļiem. “LMX 161” tiek reklamēts kā motokrosa motocikls ar moderniem piekares risinājumiem, kā arī bezceļu riepām. Jaudas ziņā tas ir pielīdzināms parastajam 125cc motociklam, bet ražotājs sola, ka tas esot uz pusi vieglāks nekā motocikli ar benzīna dzinējiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    murgonis
    21.01.2024 19:29

    Bildē gan čalīts izskatās ka steidz pēc aliņa un nav armijnieks :D

    Reklāma