Web Analytics
More
    Reklāma

    Blaktis iecienījušas taksometrus un koplietošanas auto

    Jaunākie raksti

    Izmantojot dažādus taksometru pakalpojumus kā Uber, Bolt vai pēdējā laikā Latvijā popularitāti ieguvušos auto īres servisus CarGuru un CityBee, ir liela iespēja sastapties ar nepatīkamiem pārsteigumiem, kā piemēram, blakšu invāziju automašīnā un tālāk jau tām nonākot pie klienta.

    Dallasas štatā pēdējā laikā notikusi vesela blakšu invāzija, jo kukaiņu iznīcināšanas servisam katru nedēļu jāapkalpo 5 līdz 10 koplietošanas mašīnas. Ievazāt šo neganto parazītu ir pavisam viegli, jo pietiek ar to, ja kādam no klientiem tās ir bijušas un palikušas auto. No vienas stāvoklī esošas gultas blakts mātītes var izaugt 300 pieaugušo un 1000 mazo blakšu kolonija vien trīs mēnešu laikā.

    Reklāma

    Lai cīnītos ar blaktīm tiek pielietota vai nu automašīnas uzkarsēšana līdz 65 grādiem uz pāris stundām, vai veikta speciālo līdzekļu izsmidzināšana uz krēsliem, salona paklājiņiem un mazām plaisām, kur visbiežāk parazīts mēdz iemitināties. Tas ir salīdzinoši maziņš, vien pāris milimetrus liels, tāpēc to nav tik viegli pamanīt, taču iznīcināšanas kompānija norāda uz to atstātajiem melnajiem punktiņiem, kas var būt eksoskeleta pārpalikumi vai izkārnījumi.

    Protams, pie lielās cilvēku masas, kuru apkalpo šie servisi ir liela iespējamība ienēsāt parazītus. Te gan jāpiebilst, ka ASV ir pētījumi, kurās pilsētās ir lielākā blakšu izplatība, un Dallasa bija 17. vietā, kas nav salīdzinoši tik augstu. Internetā izdevās uziet speciālu reģistru, kur no visas pasaules viesnīcām klienti dalās ar atrastajām blaktīm. Tajā figurē dažas diezgan senas sūdzības arī par Latvijas viesnīcām.

    Tā kā pirms nākamo reizi kāpsi CityBee auto vai Bolt taksometrā, labāk divreiz uzmet aci savai sēdvietai un paklājiņiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ansis
    27.02.2020 10:50

    “Tā kā pirms nākamo reizi kāpsi CityBee auto vai Bolt taksometrā, labāk divreiz uzmet aci savai sēdvietai un paklājiņiem.” – tad Carguru mašīnas ir ar kaut ko īpašas un tajās nebūs? :D Sabiedriskais transports jau arī noteikti no šī ir īpaši pasargāts vai ne? :D

    Dāvis
    27.02.2020 11:28
    Reply to  Ansis

    Ja nemaldos, tad RS ar savu nanoūdeni kaut ko tur tīra.

    maruta
    27.02.2020 12:11

    Varbūt uzrakstiet arī par blaktīm sabiedriskajā transportā, slimnīcu un valsts iestāžu uzgaidāmajās telpās, kinoteātros u.c.? Tur tomēr cilvēki pavada ilgāku laiku, blaktis var kārtīgi iztusēties. Jeb jūs savā blogā fokusējaties tikai uz mašīnu blaktīm (antiBolt, antiCityBee kampaņa, vai?)

    P.S. tik stulbs raksts “par neko” sen nav lasīts.

    LAN
    27.02.2020 13:08
    Reply to  maruta

    Ceru ka šis ir tikai rakstu sērijas sākums. Gaidam rakstus kā nedabūt kāju sēnīti izmantojot koplietošanas auto un kā pasargāt sevi no trendīgā Corona vīrusa izmantojot šos auto.

    Ivars
    27.02.2020 15:47
    Reply to  maruta

    Var, protams, ņirgāties par nanoūdeņiem Rīgas satiksmē, bet tos trolejbusus un tramvajus vismaz 2x dienā dezinficē/izmazgā, ko noteikti nedara visādi citybee vai carguru.
    Boltā, teorētiski, visam vajadzētu būt labi, jo par mašīnu atbild šoferis, kurš to laiku pa laikam tīra :)

    Kursors.lv
    27.02.2020 23:44
    Reply to  maruta

    Ūja, ūja, šitā sacepties. Mēs pamanījām šādu interesantu ziņu svešzemēs un tas lika aizdomāties par to, ka tā kaut kādā mērā varētu būt aktuāla arī pie mums. Nu un tā kā esam tehnoloģiju blogs, tad, protams, mūs vairāk interesē tehnoloģiskāki pārvietošanās līdzekļi, tāpēc tika pieminēti Latvijā labi zināmi piemēri.

    28.02.2020 01:03

    neaizdomājāties par dažādām kukaiņu sugām dažādās valstīs un dažādās klimatiskajās zonās? Henrijs interpolēja lažu, pie mums daudz aktuālākas ir vietējās blusas, īpaši augustā.

    Muah
    27.02.2020 13:38

    Nākošreiz Bolt šoferim jāprasa, vai nav bijis Dalasā?

    Reklāma