Web Analytics
More
    Reklāma

    OX Drive koplietošanas platformā būs pieejami divi Porsche Taycan

    Jaunākie raksti

    Latvijā izveidotā Tesla koplietošanas platforma OX DRIVE par godu gada jubilejai uzsākusi sadarbību ar “Porsche” pārstāvjiem Latvijā SIA “Baltijas Sporta Auto” par ekskluzīvo “Porsche Taycan 4S” un “Porsche Taycan 4S Sport Turismo” iekļaušanu koplietošanas auto nomā no šī gada 26.jūnija, kas dos iespēju platformas lietotājiem vasarā izbraukt ar “premium” klases elektriskajiem auto.

    Kā norāda Egija Gailuma, OX DRIVE līdzdibinātāja, platformas filozofija ir piedāvāt tikai tehnoloģisko inovāciju ziņā premium klases elektroautomobiļus, un, lai gan platformas pamatā ir TESLA auto modeļi, sadarbība ar “Porsche” sniegs jaunu pieredzi platformas lietotājiem tieši elitāru auto segmentā.

    “Mūsu platformas lietotāji ir pilsētnieki ar jau nākotnes mobilitātes vīziju – viņi izvēlas videi draudzīgos elektroauto, ikdienas vajadzībām dodot priekšroku citiem pārvietošanās veidiem. Šī jaunās paaudzes sabiedrība arvien vairāk apzinās pilsētvides problemātiku – dārgas un ierobežotas pieejamības stāvvietas, privāta auto augstās uzturēšanas izmaksas attiecībā pret izmantošanas biežumu, apvienojumā ar arvien lielāku pilsētas gaisa piesārņojumu. Tā rezultātā viņu pārvietošanas paradumi ir mainījušies, šī daļa sabiedrības kļuvusi pragmatiskāka, neuzskatot par obligātu dzīves prasību iegādāties automašīnas īpašumā. Vienlaikus mūsu platformas lietotājiem ir svarīgs zīmola statuss, piemēram, ka tas ir pasaules līderis un inovators tehnoloģiju jomā. Šīm vērtībām atbilst arī “Porsche Taycan” elektroauto modeļi, kas, pateicoties OX DRIVE koncepcijai, būs pieejami kaut vai tikai nesteidzīgam vienas reizes braucienam, izbaudot “premium” zīmola priekšrocības un eleganto dizainu,” atzīst Egija Gailuma, OX DRIVE līdzdibinātāja .

    “Esam novērojuši, ka tieši izmēģinot elektriskās automašīnas mainās cilvēku skatījums un viedoklis par auto veiktspēju un sajūtu, tāpēc mūsu mērķis ar šo sadarbību ir padarīt pieejamāku “Taycan”, dot iespēju to iztestēt plašai publikai,” norādīja “Porsche Latvija” vadītājs Ivars Norvelis.

    Jaunākais šīs sērijas sniegums ir “Taycan Sport Turismo” modeļi, kas nodrošina izcilu veiktspēju. Ar “Taycan 4S” kombinētajā ciklā var nobraukt 510 kilometrus. Savukārt “Taycan 4S Sport Turismo” kombinētajā ciklā var nobraukt līdz 439 kilometriem.

    “Varētu teikt, ka “Porsche” pirmsākumi arī bija elektriski, jo savulaik zīmola tēvs Ferdinands Poršē 19.gadsimta beigās radīja pirmo elektrisko automobili, kas Parīzes auto izstādē tika prezentēts 1900. gadā. Tagad ražotāja mērķis ir panākt, lai 2030. gadā 80% no tā pārdotajiem spēkratiem būtu elektriski,” skaidroja Norvelis.

    Vācu sporta  auto “Porsche” zīmols šogad svin 75 gadus. Jubilejas moto ir “Sapņu vadīti” jeb “Driven by Dreams”, īpaši par godu svētkiem ir pielāgots dizains, kurā izmantotas zīmola ikoniskākie toņi “Lava Orange”, “Irishgreen”, “Speedyellow”, “Guardsred”, “Modegrau”, “Riverblue”, “Rubystar” un “Mintgreen” un kurš pašlaik vieno ikvienu oficiālo “Porsche” pārstāvniecību pasaulē.

    “Latvijā par godu šiem svētkiem esam īpašā dizainā aplīmējuši “Taycan” modeļus, ar kuriem būs iespēja izbraukt arī OX DRIVE klientiem. Tāpat ikvienu “Taycan”, kas būs pieejams šajā platformā, varēs bez maksas uzlādēt Latvijā ātrākajā uzlādes iekārtā pie “Porsche centra Rīga”, Krasta ielā, ” teica Norvelis.

    OX DRIVE lietotnē “Porsche” modeļiem būs stingrākas prasības. Tos varēs izmēģināt ikviens, kas būs sasniedzis 25 gadu vecumu. Braukšana būs iespējama tikai laika posmā no pulksten 7.00 rītā līdz pulksten 10.00 vakarā. Tāpat tiks veikta kartes priekšautorizācija 500 eiro apmērā. Pašrisks būs 1500 eiro. Paņemšanas un nodošanas zona – Rīgas centrs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Zefīrs
    21.06.2023 14:28

    Ziemeļu brāļiem jau, vismaz, divi norakstīti. Tie gan bija bolt..

    Vilis
    21.06.2023 15:35

    He.
    Ar šitiem brauc primāri dēļ viena iemesla – noņemt skaidu.
    Kursorā sekojošais raksts labi raksturo situāciju – cilvēki koplietošanas auto nepazīst, nezin kā tas uzvedas dāžādās situācijās, un ja vēl ir jaudas un jaunības dumjuma kombinācija – protams rezultāts top valstij zināms.

    Sergejs
    21.06.2023 16:07
    Reply to  Vilis

    Es būtu skatijies autovadītāja stāžu un statistiku. Sešu gadu pieredze bez negadijumiem 24 gadu vecumā konkrēti manī izsauc vairāk uzticības nekā 25 gadu vecums ar gadu pie stūres un 2 negadijumiem. Bet nu fīrmaņiem labāk redzēt, ko arī mēs redzam ar tām viņu apdauzītām Teslām.
    Un. Taykan. Un Rīgas ielas ar lūkām, bedrēm, pampakiem. Man vienam šīs lietas slikti savā starpā savienojās?

    Vilis
    21.06.2023 16:50
    Reply to  Sergejs

    Māka turēt sānslīdē e46 2l dīzeli sniegā nenozīmē ka ir atbildība pret citiem un sevi, jeb prasmes nav tas pats saprāts.

    Bet

    Protams, pietiek resnu 50 gadnieku Vojažerī pilnā ar knauķiem, kuri nesās tev purnā tieši virsū jo viņam priekšā esošais brauc pa 2km/h lēnāk.
    Tas ir truli un nevajadzīgi.
    Vietējā braukšanas kultūrā apdzīšana tiek uztverta pārāk viegli.

    Itālijā vietējie pie zīmes 50 pakaļā sēž braucot ar visiem 70+, bet apdzen tiešām drošā vietā.

    Krotow
    21.06.2023 16:24
    Reply to  Vilis

    Taycan gadījumā vēlme iemīt grīdā būs galvenais iemesls. Tur gan visticamāk būs fiqsy līdzīgs telemetrijas spiegs un paredzu ka grīdā minēji saņems otru čeku no CSDD.

    Ja kādam gribas zināt kā uzvedās elektroauto vienkāršajai tautai, lai paņem nomas Zoju. Pēc pieredzes nav par ko sūdzēties.

    Visuris
    21.06.2023 17:36

    Kā tu domā: cik ilgā laikā sasitīs abus Porsche?

    Taycans
    21.06.2023 19:35

    Ar tādām cenām lētāk līzingā paņemt

    TopStar
    21.06.2023 23:18

    Uz dienu 269 ir pilnīgs absurds. 80 eiro max. Etron uz 3 dienām var paņemt par tādu naudu. Un bez kaut kādiem laika ierobežojumiem kā bērniem kas nedrīkst laukā atrasties pēc 10 😂😂😂

    Ezgg
    22.06.2023 14:05
    Reply to  TopStar

    Nezinu detalas, bet tā kuponu dāvanu mājaslapa piedāvā ar veco Ferrari vai Galardo izbraukt 2 apļus pa Biķerniekiem. Nezinu gan kā ar grīdā mīšanu līkumos, bet tas viss pa mazliet zemāku cenu bija..

    TopStar
    22.06.2023 23:32
    Reply to  Ezgg

    Nu salīdzināji lambo ar taycan. 😁 😁 😁 Lambo lētāk jo tev reāli iedod 7 minūtes pabraukt. Bet etron var paņemt nomā par 269 eiro uz 3 dienām, kas ir līdzvērtīgs cenā ar taycan

    Reklāma