Web Analytics
More
    Reklāma

    Apstiprināti 117 jauni emoji – uzsvars uz dzimumu neitralitāti

    Jaunākie raksti

    It kā tik vienkārša lieta kā smaidiņš telefonā, bet pēdējos gados arī šī joma ieguvusi ļoti profesionālu un pārdomātu nokrāsu, jo jaunu emocijzīmju ieviešanas process prasa speciālas pieteikumu formas aizpildīšanu un izskatīšanu pēc visai striktiem kritērijiem. Šo pieteikumu iespējams iesniegt katram no mums.

    Sekojot līdz dzimumu līdztiesības tendencēm, 2020. gada emoji izlaidumā viens no uzsvariem būs tieši uz tiem. Proti, būs sieviete, kura ietērpta uzvalkā, kā arī vīriešu kārtas pārstāvis līgavas kleitā un dzimuma neitrālais Ziemassvētku vecītis, ja to maz tā var saukt. Tāpat varēs izmantot gan transpersonu karogu, gan viņu speciālo simbolu. Saistībā ar cilvēku emocijām un kontaktu, parādīsies smaidiņš kurš reizē raud un smaida, kas apzīmē šo nenoteikto un iespējams trako stāvokli starp prieku un bēdām, kā arī divu apskāvušos cilvēku emoji (biju domājis, ka tāds jau eksistē…).

    Reklāma

    Protams, nav aizmirsts par dažādiem sejas toņiem, jo visas ar cilvēku sejām saistītās emocijzīmes būs pieejamas 6 toņos. Pie jaunumiem būs arī bērnu barošana, šajā gadījumā 3 dzimumu pārstāvji baros mazo ar pudelīti. Tālāk jau diezgan ierastas lietas kā dzīvnieki (mamuts, melns kaķis u.c.), ēdieni un dzērieni (burbuļtēja, fondants u.c.), sekojot dažādām saimnieciskajām lietām (pinjata, matroškas lelle, sirds un plaušu anatomiskais attēlojums u.c.).

    Paturpinot par iespēju pieteikt jaunu emoji, tad viens no svarīgākajiem faktoriem ir tieši tā aktualitāte – cik ļoti nepieciešams kādu situāciju, lietu, emociju izteikt vizuālā formā. Ar šo visu informāciju iespējams iepazīties Unicode mājaslapā. Katras emocijzīmes aprakstu atradīsiet speciālajā “vikipēdijas” tipa vietnē Emojipedia, kur patiesībā ik pa laikam der ieskatīties, jo dažu smaidiņu nozīme var būt ļoti savdabīga.

    Jaunie smaidiņi gaidāmi vasarā un uz rudens pusi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    03.02.2020 22:23

    Kādēļ ir pikaps, taču nav elektroauto simbola?
    https://uzladets.lv/elektroauto-emodzi-ir-jau-cela/

    digitalk
    04.02.2020 05:07

    3 dzimumu pārstāvji
    Henrij, nezinu no kura zvaigznāja tu esi atlidojis vai cik trekns divnieks tev bijis bioloģijā, bet man tevi jāapbēdina, ka uz mūsu planētas ir tikai 2 dzimumi. vēl ir bezdzimuma radījumi, kas vairojas daloties, hermafrodīti ar abu dzimumu vairošanās šūnu vienlaicīgu ģenerāciju un ir bioloģiskās vienības, kas spēj mainīt dzimumu vajadzības gadījumā, bet tie tāpat ir tikai divi dzimumi.

    LAN
    04.02.2020 08:05
    Reply to  digitalk

    Drīzāk dzimumi esot vairāk kā spektrs:
    https://youtu.be/kT0HJkr1jj4

    digitalk
    04.02.2020 15:25
    Reply to  LAN

    galvenais aspekts jau paliek spēkā — spektrs starp diviem punktiem, nevis trijiem.

    Reklāma