Web Analytics
More
    Reklāma

    Form rada viedās peldēšanas brilles

    Jaunākie raksti

    Ikdienā mēs pārsvarā dzirdam par dažādiem sporta viedpulksteņiem vai arī apavos ieliekamām viedajām zolēm, vai vienkārši mūsu pašu telefons ir spējīgs noteikt kādus “svētdienas” sportistam vajadzīgus mērījumus. Kompānija Form ir radījusi viedās peldēšanas brilles, kuras atspoguļo dažādu informāciju tieši uz briļļu stikliņa, ļaujot veikt ērtu peldēšanas procesu un iegūt visu nepieciešamo paša degungalā.

    Uzņēmumu Form izveidojis bijušais peldētājs no Kanādas Dens Eisenharts (Dan Eisenhardt), saprotot aktuālo problēmu šajā nozarē, jo patiešām visas ierīces parasti ir velkājamas uz rokas, kā arī tās darbojas ikdienas apstākļos ne zem ūdens. Tā radītas speciālas brilles, pie kurām pievienota maza izmēra sistēma, kura ļauj peldēšanas laikā briļļu iekšpusē redzēt nopeldēto laiku, vēzienu skaitu, dažādus intervālu laikus, atpūtas laiku, peldēšanas ātrumu u.c. Iespējams pat mērīt pulsu tieši zem ūdens, izmantojot pie brillēm piestiprināmu firmas Polar veidoto optisko sensoru. Brilles veidotas no izturīgiem materiāliem, padarot to par ļoti vizuāli pievilcīgu un kvalitatīvu produktu dažāda līmeņa peldētājiem.

    Reklāma

    Nav ticis aizmirsts par atbalstošo aplikāciju, kurā sīkāk redzēt visus datus un veikt to analīzi. Dažādas darbības iespējams veikt izmantojot tikai brilles. Līdz šim nav dzirdēts par pārāk daudz par viedierīcēm peldētājiem. Personīgi esmu dzirdējis vien par Garmin Swim peldēšanas pulksteni, kuram pagājušajā gadā iznāca atjaunotā versija, taču pulksteņa lietošana ne tuvu nav tik ērta kā briļļu, kuras principā izmanto jebkurš sevi cienošs peldētājs.

    Per tehnisko pusi gan nav pieejama pārāk plaša informācija, taču gribētos domāt, ka tā ir kāda projicēšanas sistēma uz stikla, jo speciālais “datoriņš”, kas nodrošina šīs iespējas var atrasties gan pie kreisās, gan pie labās lēcas. Tas nozīmē, ka viss lielajam “know-how” būtu jābūt tajā.

    Briļļu cena ir 199 dolāri, ko gribētos vērtēt kā atbilstošu produkta izpildījumam, kvalitātei un tehnoloģijai, kā arī vēl nepārsātinātajai nozarei. Brilles spēs darboties 16 stundas ar vienu uzlādi, kā arī tās var lietot līdz 10 metru dziļumam. Tās pārklātas ar neaizsvīstošu pārklājumu, kurš ir ļoti svarīgs peldētājiem.

    AvotsFORM
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    casual swimmer
    17.01.2020 11:15

    paskatoties tabulas, kas skaidro pasargātību no ūdens, ir redzams ka pēdas apzīmē nevis pieļaujamo lietošanas dziļumu, piem. ~165 feet Suitable for short periods of submersion like light swimming. ~330 feet Suitable for extended periods of submersion like one would experience snorkeling. bet aizsardzību pret blīvju bojājumiem, ņemot vērā kopējo ūdens spiedienu. Peldētājs, kā viegli saprast, neatrodas ne tuvu 10m dziļumā – 1-1.5m ir maksimums vingrinājumu laikā, bet pārsvarā seja iegrimst par galvas-divu tiesu. Minētās 32 pēdas liekas daudz, bet būtībā aizsardzība paredz rezervi starta lēcienam, kad summējas dziļums 1.5, nu 2m dziļa starta laikā ar papildus spiedienu uz blīvēm, ko rada ieniršanas ātrums. The confusion arises because of what the “5 ATM” or “50 meters” indicates. It does not indicate that the device is water-resistant under all conditions to 50 meters below the surface of the water. It indicates that under static (nonmoving) conditions at 50 meters below the surface of the water the pressure of the water will not breach the seals on the device. If you were to take a spill while water skiing the moment you hit the water the pressure of the water hitting the device would be much higher than the static pressure at 50… Read more »

    Skābene
    17.01.2020 16:43

    Pirmais jautājums, kas ienāca prātā ir par briļļu aizsvīšanu!
    Bet iespējams ar to ir tikuši galā!
    Peldētājam viennozīmīgi ir ērtāk info redzēt uz ekrāna, nevis apstāties un tad bakstīt pulksteni, kas uzrāda statistiku.

    casual swimmer
    17.01.2020 17:45
    Reply to  Skābene

    kad beigs strādāt pretsvīšanas pārklājums, tad darīs tāpat kā agrāk – iespļaus lēcā, izsmērēs ar pirkstu, izskalos un kādu brīdi būs labi, pēc tam atkārtos.

    17.01.2020 18:26
    Reply to  casual swimmer

    vai mūsdienās nav vienkāršāk nopirkt aerosoliņu ar speciālo ķīmiju? efekts ilgāk turoties.

    Skābene
    20.01.2020 08:58
    Reply to  digitalk

    Aerosoliņš derēs hokejistiem, un motobraucējiem, bet ne jau peldētājiem! Hokejisti cik zinu vispār stiklus iesmērē ar šampūnu, bet es negribētu sev peldot acīs dabūt šampūnūdeni! :D

    Interesanti, kā tās brillles skaitīs vēzienus un noteiks peldēšanas stilu, ja visi sensori ir brillēs, nevis uz rokas, kā pulksteņa gadījumā. Visticamāk vajadzēs kādu aproci, vai ko tamlīdzīgu!

    20.01.2020 11:20
    Reply to  Skābene

    bet ne jau peldētājiem!
    no kurienes tādas muļķības?
    https://www.yourswimlog.com/best-anti-fog-sprays-for-swim-goggles/

    Garamejot
    24.01.2020 03:08

    According to the Wikipedia article on eye accomodation, the range in which a human eye can focus is from 7 centimetres away up to essentially an infinite distance.

    24.01.2020 07:54
    Reply to  Garamejot

    The projection unit in a typical HUD […] produces an image where the light is collimated, i.e. the focal point is perceived to be at infinity.

    Reklāma