Web Analytics
More
    Reklāma

    Gudrā apavu zole spēj analizēt skriešanu un novērst traumas

    Jaunākie raksti

    Apvienotajā Karalistē bāzētā kompānija Nurvv CES 2020 ietvaros prezentējusi savu apavos ieliekamo iekšējo zoli, kura ar 32 sensoru palīdzību spēs analizēt gan veikto distanci, ātrumu un soļa garumu, bet papildus arī pēdas darbību un spiedienu uz to slodzes laikā. Šis produkts tendēts tieši uz skrējējiem.

    Nurvv ir sporta tehnoloģiju uzņēmums, kurš radījis viedo apavu starpzoli, kura sniegs dažādus sportistiem nepieciešamos mērījumus. Nevarētu teikt, ka šie dati būtu kaut kas tāds, ko nebūtu iespējams iegūt no parasta viedpulksteņa, bet ievērības cienīgs fakts ir tieši šī slodzes mērīšana uz pašu pēdu. Papildus tam, uzņēmums izstrādājis aplikāciju, kura kalpos arī kā treneris, lai dotu padomus, kā efektīvāk trenēties un kad ir laiks labai atpūtai vai iespējamai skriešanas tehnikas maiņai, jūtot iespējamo traumas tuvošanos.

    Reklāma

    Tieši šīs pēdējās iespējas ir jauninājums, ja salīdzina ar ikdienā pieejamajiem datiem caur sporta pulksteni. Izskatās, ka aplikācija spēj sniegt arī balss komandas tieši skrējiena laikā, lai veiktu dažādus tempa skrējienus, cik ilgi tos veikt un cik daudz jākāpina temps. Kā hobija līmeņa skrējējs, varu teikt, ka šādu funkciju esmu meklējis jau ilgi, un te nu tā ir (varbūt iepriekš neesmu atradis jau esošu aplikāciju). Jāpiemin, ka Nurvv produkts savienosies gan ar iOS, gan Android darbinātām ierīcēm, jo video izskatās pat vairāk pēc Apple produktu reklāmas, kā paša produkta.

    Cena šim produktam ir pietiekami augsta. Tās ir 250 mārciņas (295 eiro) par pāri. Plus, lai sistēma patiešām strādātu, pie sporta apaviem jāpievieno vēl papildus sensori, kas 21. gadsimta tehnoloģiju laikmetā liekas pavisam novecojis un neērts risinājums. Man šķiet, ka šie pietiekami masīvie sensori neatsvērs iegūto datu nepieciešamību un kvalitāti, bet būs interesanti pasekot, kā veiksies šim sporta tehnoloģiju produktam.

    AvotsNURVV
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Edgars Letinskis
    09.01.2020 01:29

    Polar var uztaisīt skriešanas plānu un Endomondo maksas versijā arī. Abi caur telefonu vai pulksteni ziņo par intervāla treniņu intervāliem un tempiem.

    boo
    09.01.2020 12:51

    Ja ir Garmin pulkstenis, tad bez maksas arī Garmin aplikācijā.

    Reklāma