Web Analytics
More
    Reklāma

    Radīti viedie zobu sargi, kas spēj noteikt galvas traumu risku regbijā

    Jaunākie raksti

    Atbildīgā organizācija par regbiju pasaulē World Rugby ir paziņojusi, ka spēlētājiem būs jāizmanto speciāli viedie zobu sargi, kas reālā laikā spēs ziņot par potenciālajām galvas traumām.

    Jauno zobu sargu piegādās uzņēmums Prevent Biometrics, un World Rugby šobrīd tajā investējusi 2 miljonus eiro. Viedie zobu sargi būs spējīgi noteikt, kādu paātrinājumu saņem spēlētāju galvas. Lielākais ieguvums būs tas, ka šie dati malā esošajam medicīnas personālam tiks piegādāti nekavējoties, jo viedās kapes nav pilnīgs nozares jaunums.

    Reklāma

    Par bīstamo robežu ir noteikts 70G paātrinājums vīriešiem, bet 55G sievietēm. Ja tiks fiksēts šāds mērījums, neatkarīgi no spēlētāja pašsajūtas un situācijas, medicīnas personālam būs iespēja viņu noņemt no spēles laukuma, lai veiktu pārbaudes. Zobu sargus varēs izgatavot pēc īpaša nospieduma, lai tie kārtīgi piegultu katram spēlētājam. Tāpat tajos būs iebūvēta bezvadu uzlāde un sinhronizācija.

    Īpašie zobu sargi būs spējīgi izmērīt lineāro un leņķisko paātrinājumu, kā arī spēlētāja lokāciju un saņemto kontaktu skaitu. Tie būs aprīkoti ar īpašu uzlādes kārbiņu, kas paralēli veiks dezinfekcijas funkciju. Jaunos zobu sargus būs nepieciešams izmantot gan treniņos, gan spēlēs, kas tiks fiksēts World Rugby noteikumos. Viens viedais zobu sargs izmaksā aptuveni ~288 eiro, un šīs izmaksas segs regbija organizācija.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma