Web Analytics
More
    Reklāma

    Formula E sacensības saņems pasaules čempionāta statusu

    Jaunākie raksti

    Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) paziņojusi, ka Formula E sacensību seriāls saņems pasaules čempionāta statusu, kļūstot tikai par otro šāda statusa ieguvēju vienvietīgo automašīnu klasē, protams, aiz Formula 1. Pirmā oficiālā sezona būs 2020/2021. gadā.

    Elektrisko formulu sacensības aizsākās vien 2014. gadā, ja salīdzina ar parasto formulu, kurā pirmais pasaules čempions tika kronēts jau 1950. gadā. Tā piecu gadu laikā bateriju mašīnas strauji audzējušas savu popularitāti, iesaistot tieši lielo rūpnīcu komandas kā Porsche, Audi, Mercedes-Benz, kas bijis viens no faktoriem, lai saņemtu šo atzinumu no FIA par pasaules čempionāta statusu. Šobrīd seriālā piedalās 10 komandas. Vēl viens no nosacījumiem bijusi sacensību rīkošana 3 dažādos kontinentos, kas arī sasniegts. Protams, komandu skaita pieaugums ir salīdzinoši mazs, jo elektriskās formulas izstrāde ir dārgs process.

    Reklāma

    Nav skaidri definēts, ko Formula E iegūs no šī titula, taču šis ir augsts atzinums no vēsturiskas “iekšdedzes dzinēju” organizācijas, kā arī tā ir kvalitātes un uzticības zīme, ka šajā nozarē notiek kaut kas vērtīgs. Manuprāt, šī statusa piešķiršana noteikti veicinās seriāla popularitāti, jo arī F1 vēlas iet “zaļāku” ceļu samazinot izmešu daudzumu, kā arī tā ir sava veida nākotnes un elektroauto atzīšana, tiem neesot “pabērnu” lomā. Nedrīkst aizmirst par to, ka tieši Latvijas pasaules rallijkrosa posmā septembrī tika prezentēts sacīkšu elektriskais auto, jo arī šīs FIA pasaules čempionāta statusu ieguvušās sacensības uzsāks elektrifikāciju.

    Reklāma
    Reklāma