Web Analytics
More
    Reklāma

    Formula E komanda pieķerta, izmantojot skeneri, lai noteiktu konkurentu riepu temperatūru

    Jaunākie raksti

    Elektrisko formulu komanda DS Penke saņēmusi 25 000 eiro sodu par to, ka savos boksos izmantojuši radiofrekvenču skeneri (angliski RFID scanner), kas spēj nolasīt citu formulu parametrus, iegūstot sev negodīgas priekšrocības.

    Šis gadījums noticis Oregonas trasē, kad komanda kvalifikācijas sacensību laikā bija novietojusi skeneri savos boksos. Tas sniedzis tādu vērtīgu informāciju, kā riepu temperatūru un spiedienu, nodrošinot iespēju plānot stratēģiju un zināt, kā sokas konkurentiem. Protams, šis ir noteikumu pārkāpums, jo komandas boksos nedrīkst izmantot nekādas palīgierīces.

    Radiofrekvenču mikroshēmas tiek izmantotas pašās elektriskajās formulās, lai nodotu informāciju par riepu stāvokli. Acīmredzot tieši riepu nodilums un spiediens ir svarīgs elements šajās sacensibās. Īpaši pēc tam, kad sacensību seriāls ir noslēdzis līgumu ar jaunu riepu piedāgātāju Hankook. Tiesa, šis sods liekas ļoti minimāls, vismaz salīdzinot ar to summu, kāda ir klasisko formulu komandām.

    Šāda rīcība norāda uz to, cik gan saspringtas ir šīs sacensības, ka jāpieņem šādi soļi, lai iegūtu kādas priekšrocības. Abi DS Penke braucēji par šādu komandas rīcību saņēma sodu, un tiem bija jāstartē no boksu celiņa, kas nozīmē, ka pašās beigās aiz citiem pilotiem un mašīnām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma