Web Analytics
More
    Reklāma

    Google būs jāsamaksā krietns žūksnis dolāru Sonos par patenta pārkāpumu

    Jaunākie raksti

    Uzņēmumam Sonos izdevies uzvarēt tiesā pašu Google par sava patenta neatbilstošu izmantošanu, un Google nāksies šķirties no 32.5 miljoniem dolāru par šo pārkāpumu.

    Protams, Google šī nav liela nauda, tomēr priecē ziņa, ka arī nosacīti mazi tehnoloģiju uzņēmumi spēj stāties pretī lielajiem gigantiem. Sūdzība par to, ka Google neoficiāli izmanto Sonos radītos patentus savos produktos tika pieteika 2020. gadā. Kopumā tika norādīts uz sešiem dažādiem patentu pārkāpumiem, bet tiesa par labu Sonos atzinusi tikai vienu prasību.

    Reklāma

    Lēmums ir Google maksāt par vairāk nekā 14 miljoniem ierīču, kurā izmantota Sonos tehnoloģija, par katru samaksājot 2.30 dolāru. Visas šīs problēmas sākās jau no Google un Sonos noslēgtās sadarbības 2013. gadā, kas ļāva Google piekļūt dažādām tehnoloģijām. Kā norāda Sonos, tad Google nelikumīgi nokopējusi Sonos risinājumus un tos izmantojusi savos produktos, kā arī papildu tikuši gūti ieņēmumi no reklāmām.

    Jāatzīst gan, ka tiesa par labu Sonos atzina tikai vienu no sešām prasībām par patentu pārkāpumu, pārējās norādot kā neatbilstošām. Līdz ar to kaut kādā mērā šajā situācija arī Google ir bijusi taisnība, un prasības no Sonos nav bijušas pamatotas.

    Sonos Era 100 viedā skaļruņa apskats

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kams
    30.05.2023 09:31

    Kuru?

    Čiekurs
    30.05.2023 10:20
    Reply to  Kams

    Reklāma