Web Analytics
More
    Reklāma

    Google iesūdz tiesā Sonos par tās patentu zagšanu

    Jaunākie raksti

    Google un Sonos turpina jau divus gadus notiekošo savstarpējo cīņu par neatbilstošu patentu izmantošanu un viena otra uzņēmuma risinājumu zagšanu.

    Google vērsusies tiesā pret Sonos saistībā ar septiņu patentu pārkāpšanu, un tie ir saistīti ar bezvadu uzlādi, kā arī vairāku skaļruņu lietošanu, un kurš no vairākiem skaļruņiem atpazīs balss ievadi. Kā norāda Google, tad uzņēmums šādā veidā vēlas pasargāt savas tehnoloģijas, un ka Sonos ir sācis agresīvu un nomelnojošu kampaņu pret Google.

    Reklāma

    Sonos atkal ir pretējs viedoklis, jo jau no 2020. gada zīmols ir iesniedzis vairākas prasības tiesā pret Google, kas ir nozagusi viņu patentus. Savulaik abi uzņēmumi sadarbojušies, lai Google servisi darbotos Sonos skaļruņos, bet šīs sadarbības laikā Google esot nozagusi vairāku skaļruņu savienošanas tehnoloģiju, ko radījis Sonos. Šis uzņēmums savu pozīciju un cīņu pret Google skaidro ar vēlmi stāties pretī monopola situācija un Google paņēmieniem “apēst” mazākos konkurentus.

    Pagaidām šajās attiecībās nedaudz labāk veicas Sonos, jo šī gada janvārī ASV tiesa tomēr apstiprināja spriedumu, kas bija labvēlīgs Sonos, un atzina Google pārkāpumus Sonos patentu izmantošanā. Redzēsim, kā atrisināsies šī situācija, bet pagaidām nav dzirdēts, ka Sonos skaļruņiem būtu liegta Google Assistant balss vadība.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kārlis
    11.08.2022 07:10

    A kas par patentiem par bezvadi uzlādi?

    Reklāma