Web Analytics
More
    Reklāma

    Subaru varētu atgriezties WRC rallijā un Toyota ir ieinteresēta palīdzēt

    Jaunākie raksti

    Pasaules rallija čempionāts jeb WRC šobrīd piedzīvo ne tos vieglākos laikus – šobrīd čempionātā faktiski ir divas pilnvērtīgas rūpnīcas komandas Toyota un Hyundai, bet atkal pastiprinājušās baumas, ka WRC varētu pazaudēt M-Sport Ford komandu. Tikmēr japāņu autoražotājs Subaru domā par iespējamo atgriešanos WRC un Toyota varētu būt gatava palīdzēt, ziņo medijs DirtFish.

    Subaru WRC atstāja 2008. gadā, sākoties globālajai ekonomiskajai krīzei, bet pēdējais čempionu tituls viņiem 2003. gadā ar Peteru Solbergu pie stūres. Neskatoties uz ilgo pauzi, rallijs un Subaru daudzu autosporta cienītāju prātos joprojām saskan kā cimds ar roku.

    Reklāma

    Par šādu iespēju Subaru atgriezties izteicies Starptautiskās automobiļu federācijas prezidents Muhameds Ben Sulajems. Viņš ticies ar Toyota iepriekšējo izpilddirektoru Akio Tojodu, kuram joprojām ir nopietna ietekme kompānijā, lai apspriestos, kā čempionātā ievilināt jaunus autoražotājus un Tojoda norādījis, ka Subaru varētu iesaistīties ar zināmu Toyota atbalstu.

    Toyota pieder Subaru daļas un abi japāņu autoražotāji sadarbojušies vairākos projektos, kopīgi izstrādājot automašīnas – vislabāk zināma sadarbība pie Subaru BRZ/Toyota GR86 izstrādes. Tie ir tehniski vienādi modeļi, bet ar atšķirīgu virsbūvi.

    Šobrīd WRC Rally1 klases mašīnas aprīkotas ar 1,6 litru motoru un hibrīdsistēmu. Tieši hibrīdu ieviešana padarījusi WRC ārkārtīgi dārgu, turklāt Subaru piedāvājumā nekā atbilstoša no jaudas agregātiem īsti nav. Toyota gan būtu ar mieru padalīties ar saviem jaudas agregātiem. Pagaidām gan nav konkrētāku nianšu par to, kad Subaru tiešām varētu parādīties WRC, ne arī par to, kādu modeli viņi izmantos kā rallija mašīnas pamatu, taču rallija fani noteikti tur īkšķus, ka Subaru atgriezīsies.

    AvotsCarBuzz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma