Web Analytics
More
    Reklāma

    Google pārtrauc pirmās paaudzes Pixel viedtālruņu atbalstu

    Jaunākie raksti

    Pirmais Google Pixel viedtālrunis šī gada beigās tiks pie sava pēdējā programmatūras atjauninājuma (drošības ielāpiem), bet pēc tam Google pilnībā atteiksies no pirmā Pixel atbalsta. Pēdējais atjauninājums ietvers novembra un decembra drošības ielāpus, kā arī pāris citas nelielas programmatūras nianses.

    Google atbalsta pārtraukšana pirmās paaudzes Pixel viedtālruņiem gan nav nekāds pārsteigums, jo par divu gadu Android atjauninājumu saņemšanu un trīs gadu drošības ielāpiem pircēji tika brīdināti jau uzreiz pēc Pixel iznākšanas. Pixel viedtālrunis pie pircējiem nonāca 2016. gadā, kad Google atteicās no jūtami lētākās Nexus viedtālruņu modeļu ražošanas sadarbībā ar LG, Huawei, Samsung un HTC. Nexus sērijā bija arī planšetdatori un mediju atskaņošanas ierīces.

    Reklāma

    Pirmā Nexus lietotāji gan nevar sūdzēties, jo viedtālrunis septembrī saņēma arī Android 10 operētājsistēmu, tādējādi Google pati pārkāpa sākotnējo divu gadu Android atjauninājumu solījumus. Šajā mirklī Apple iPhone lietotāji var pamatoti korķēt vaļā burbuļojošo, jo Apple tipiski piedāvā aptuveni piecus gadus iOS atjauninājumus saviem viedtālruņiem. Vienlaikus jāatgādina, ka Apple ik pa laikam sadomā ar atjauninājumiem pabojāt iPhone ātrdarbību, liegt iespēju trešajām pusēm mainīt viedtālruņu detaļas un piekoriģē akumulatora nianses. Tiesa, vienlaicīgi Apple mēdz ar programmatūras atjauninājumiem aplaimot pat 7 gadus vecas ierīces. Beat that, Google!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    itanium
    08.11.2019 14:09

    “Pirmā Nexus lietotāji gan nevar sūdzēties, jo viedtālrunis septembrī saņēma arī Android 10 operētājsistēmu”
    Pirmais Nexus (Nexus One) no 2010. gada? Vai arī pēdējais (6P)?

    Sandis
    08.11.2019 22:35
    Reply to  itanium

    Man ir 6p un Android 10 nēsmu saņēmis

    09.11.2019 12:11
    Reply to  Sandis

    Vel jau par agru visticamak

    09.11.2019 12:11

    Kapitalisms, Google Pixel 2016 izskatas loti labs telefons

    Raivis Terinks
    09.11.2019 18:18

    Bet tas ir baigi nesmuks uzmetiens no Google. Tikai 3 gadus vecam modelim “izraut štepseli”. Interesanti, vai cilvēki gribēs pirkt jaunāko Pixel telefonu (2019.gada modeli) apzinoties iespēju ka 2021.gada tam beigsies atbalsts.

    Reklāma