Web Analytics
More
    Reklāma

    Pasaules kausā regbijā tiek izmantotas GPS iekārtas spēlētāju datu analīzei

    Jaunākie raksti

    Vērojot 2019. gada Pasaules kausu regbijā, kuram rit pēdējā spēļu nedēļa Japanā, uzmanību piesaistīja spēlētāju krekla izbdīdījums mugurpusē. Veicot dziļāku izpēti, atklājās, ka tās ir GPS ierīces no uzņēmuma StatSports.

    Šis Īrijā bāzētais uzņēmums specializējas dažādu datu ieguvē tieši sporta jomā. Piemēram, šī regbija spēlētāju kreklos ievietotā ierīce spēj noteikt noskrieto distanci, ātrumu, paātrinājumu, taču ar speciāliem risinājumiem iespējams noteikt spēku, ar kādu spēlētājs iet cīņā pret otru spēlētāju. Tāpat šis raidītājs spēj nolasīt datus no tā, kad spēlētājs ir nokritis kāda spēles elementa ietvaros un atkal piecēlies, veidojot bagātīgu datu bāzi.

    Reklāma

    Bez pašas iekārtas, kompānija nodrošina arī viegli lietojamu programmu, kura pieejama pat kā aplikācija, tādējādi sniedzot viegli uztveramus datus. Tam visam sniedzot iespējas analizēt cik ilgi spēlētājam vajadzētu atpūsties, kā atgūt iepriekšējo formu pēc traumas. Kāds ir bijis progress vai regress vairāku sezonu garumā, tāpat kādi spēles elementi vēl būtu jāattīsta.

    Šī mazā iekārta spējīga visus datus pārraidīt reālā laikā, līdz ar to sniedzot iespēju gan treneriem, gan ārstiem novērtēt spēlētāja rezultātus spēlē vai treniņā. Nav pieejama plašāka informācija tieši no kāda materiāla veidots šis raidītājs, jo jāpieņem, ka tam jābūt ļoti izturīgam tieša kontakta spēles apstākļos.

    Mājaslapā pieejamā specifikācija tieši komandu sporta veidiem domātajai variācijai:

    Ja regbijs mūsu pusē ne visiem ir tik pazīstams un aktuāls, tad šī kompānija sadarbojas ar futbola grandiem kā “Manchester United” un “Barcelona”, tāpat ar NFL un NBA komandām, apliecinot savu vērtību sporta pasaulē. Taču šī iekārta un iespējas nav ierobežotas lielo sporta komandu rokās, to iespējams iegādāties ikvienam no mums un veidot savu sporta datu bāzi, jo ir taču patīkami sacensties ar draugiem, lai motivētu vienam otru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma