Web Analytics
More
    Reklāma

    Bose Headphones 700 – viedo trokšņu slāpējošo austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Pēdējo mēnešu laikā esam apskatiem saņēmuši vairākas aktīvās trokšņu slāpējošās austiņas. Atzīšos, ka esmu bijis visai skarbs pret dažām austiņām, jo tomēr to pirmais uzdevums ir skanēt un skanēt labi. Dārgām austiņām būtu jāskan lieliski, piedāvājot arī trokšņu slāpēšanu, plašas skaņas pielāgošanas un ekvalaizera iespējas.

    Troksnis ir 21. gadsimta piesārņojums. Pārlieku liels troksnis iespaido dzirdi, atstāj iespaidu uz miegu un vispārējo veselības stāvokli. Taču tas nav vienīgais ļaunums. Pēc Pasaules Veselības organizācijas datiem, gandrīz 2% visu nāves gadījumu cēlonis ir liels troksnis. Latvijā spēkā esošajos normatīvos noteikts, ka trokšņa līmenis nedrīkst pārsniegt 60 decibelus dienā un 30 decibelus nakts stundās.

    Reklāma

    Lai nodrošinātu klusumu, darba vietās tiek izvietoti mīkstie grīdas segumi, tiek būvētas dažādas skaņu slāpējošas starpsienas, bet tāpat tastatūras klabēšana un sarunas pa telefonu var būtiski traucēt. Tieši šī iemesla dēļ ļoti daudzi izvēlas darba laikā, sabiedriskajā transportā un uz ielas klausīties mūziku. Izcili, ja pie rokas ir apkārtējās vides trokšņus slāpējošas austiņas.

    Iepriekš esam apskatījuši šādas trokšņus slāpējošās austiņas:

    Bose Headphones 700 cena

    Šoreiz sāksim ar cenu. Grozies, kā gribi, bet Bose 700 (pilns nosaukums Bose Noise Cancelling Headphones 700, jo uzņēmums ražo arī Bose Soundbar 700) maksā 399 dolārus. Pie mums pagaidām Bose Headphones 700 modelis nav neko populārs tirdzniecības vietās, šīs austiņas izliktas tīmekļa veikalos par aptuveni 400 līdz 470 eiro. Visticamāk, Bose 700 cena arī būs ap 400 līdz 430 eiro.

    Tātad Bose 700 cena ir ļoti augsta, tā ir aptuveni 100 eiro virs populārā Bose QuietComfort 35 II modeļa cenas, nesen apskatīto trokšņu slāpējošo austiņu Jabra Elite 85h ieteicamā cena ir 299 eiro, arī citas populārās trokšņu slāpējošās austiņas ar Bluetooth savienojumu maksā aptuveni 280 līdz 320 eiro.

    Kas tad veido šādu Bose 700 cenu?

    Ļoti glīts izskats, bet viduvēja uzbūve

    Nav nekāds pavasaris, bet pirmais acu skatiens – un esmu iemīlējies Bose 700 izskatā. Austiņas izskatās ļoti glīti, tās ir moderni ne pārāk lielas, asprātīgi risināts austiņu izmēra samazināšanas un palielināšanas mehānisms. Bose 700 austiņas iepakotas glītā, nelielā kastē, tām līdzi nāk stingrs maks austiņu pārnēsāšanai.

    Austiņu izmēra samazināšanas un palielināšanas mehānisms šķiet nedaudz trausls, pārregulēšanas laikā rodas sajūta, ka mehānismi un detaļu savstarpēja slīdēšana vienai pret otru nav ideāli precīzi nostrādāti. Bose 700 austiņas arī nedaudz krakšķ, 400 eiro produktam šādai vājībai nebūtu jābūt.

    Izmantotās plastmasas kvalitāte ir uz robežas. Protams, ir jāsamēro plastiskums ar izturību pret skrāpējumiem, ar svaru un iespēju izvietot skārienus reģistrējošu virsmu uz vienas no ausīm, bet tāpat šķiet, ka plastmasas kvalitāte varēja būt augstāka.

    Bose Headphones 700 pieejamas melnā vai sudraba krāsā.

    Bose 700 komplektā atradīsi USB Type-C uzlādes vadu un skaņas vadu (no 2.5 mm austiņu pusē uz 3.5 mm viedtālruņa vai kādas citas atskaņojošās ierīces pusē).

    Ērtības

    Bose 700 austiņas precīzi pieguļ galvai un ausīm, jo tām tomēr otrais uzdevums aiz mūzikas atskaņošanas ir slāpēt trokšņus. Uzskatu, ka Bose 700 ir nedaudz par stingru, toties tās necilā brilles nost no deguna. Iespējams, neesmu pats labākais piemērs, jo man spiež gandrīz visas tā dēvētās over-head ausis…

    Tāpat radās sajūta, ka Bose Headphones 700 jūtami karsē ausis – vidēji siltā dienā (ap 23 grādiem pēc Celsija) aptuveni pēc 30 minūšu austiņu lietošanas ir vēlme tās noņemt, noslaucīt sviedrus no austiņu uzlikām un ap savām cilvēka ausīm. Iepriekš biju sūdzējies par Jabra Elite 85h austiņu izraisīto galvas karsēšanu, bet ar Bose 700 ir vēl nedaudz sliktāk.

    Kopumā par fiziskajiem Bose 700 dotumiem varētu iedot 5 vai 6 punktus no 10. Lētākām ausīm šis tas būtu piedodams, bet man īsti skaidrs vēl nav kļuvis, kā veidojusies +100 eiro Bose 700 cena (kad to salīdzina ar Bose QC 35 II un citiem konkurentiem).

    Lietotne un viedās iespējas

    Neliels apjukums iestājas arī Google Play veikala apmeklēšanas mirklī. Lietotņu veikals piedāvā vairākas Bose lietotnes, protams, izvēlos pirmo piedāvāto un pēc nosaukuma loģiskāko Bose Connect lietotni. Šī lietotne uz aptuveni 20 sekundēm atpazīst Bose 700 austiņas, bet pēcāk savienojums tiek pazaudēts, lietotne vairs nespēj ar tām savienoties. Pie Android viedtālruņa Bose 700 izdodas pievienot, ejot caur Android iestatījumiem, mūzika skan, bet Bose Connect lietotne vēl arvien neatpazīst austiņas.

    Izrādās, bija jāņem Bose Music lietotne, tā atpazīst Bose 700 austiņas. Nez kāpēc nākas izveidot lietotāja kontu, bet šis lai paliek uz ražotāja sirdsapziņas. Bose 700 mājaslapā pie biežāk uzdotajiem jautājumiem arī ir minēta Bose Music lietotne, arī iepakojuma kastē ļoti uzkrītoši izvietota informācija par lietotni (bet kurš gan šādas nianses ņem vērā), tātad nekāds dižais noslēpums vis šis nav. Atliek tikai pašam nebūt lepnam un iemest aci pamācībā.

    Bose Music lietotne piedāvā pieeju pilnīgi visiem iestatījumiem, bet kaut kā izpalicis ekvalaizers. Bluetooth austiņu gadījumā šī ir visai pamatīga problēma, ja vien viedtālrunī nav jau iebūvēts ekvalaizers. Ātrumā nemaz nespēju nosaukt Android viedtālruņus ar iebūvētu ekvalaizeru, kas spēj tikt galā ar Bluetooth savienojumu. OnePlus jau gadiem tādu iebūvē, ja nemaldos, arī Sony kopš Xperia XZ1 vai Xperia XZ2 sērijas bija sava veida ar Bluetooth saderīgs ekvalaizers.

    Sony un Jabra savām trokšņu slāpējošajām austiņām piedāvā ļoti ērti lietojamus ekvalaizerus austiņas pavadošajās lietotnēs.

    Ar Bose Music lietotni var ļoti ērti pārvaldīt trokšņu slāpēšanu – pieejamas 11 slāpēšanas pakāpes (10 + slāpēšana izslēgta). Lietotne ļauj definēt trīs slāpēšanas pakāpes, kas pieejamas ar pogas nospiešanu uz austiņām. Pēc noklusējuma stāv slāpēšana izslēgta, 5. un 10. jeb agresīvākais trokšņu slāpēšanas režīms.

    Bose Music lietotne piedāvā arī uzstādīt mūzikas straumēšanas lietotnes: Amazon Music, Deezer, Spotify. Bet Bose Headphones 700 ļoti labi saprotas (spēj pauzēt, patīt uz priekš un atpakaļ, kā arī pārlēkt dziesmu uz priekš un atpakaļ) arī ar VLC, WD MyCloud un citām lietotnēm, no kurām iespējams atskaņot mūziku un video.

    Bose 700 austiņas prot izsaukt Google Assistant ar pogas (uz labās auss) pieturēšanu. Uz labās auss izvietota arī ieslēgšanas poga. Uz kreisās auss ir poga, kas īslaicīgi atslēdz trokšņu slāpēšanu, pat nedaudz pastiprinot apkārtējās skaņas. Ar šo pogu varēsi arī pārslēgt trokšņu slāpēšanas režīmus.

    Uz labās auss izvietota skārienvirsma, kas ļauj pauzēt un atsākt mūzikas atskaņošanu, regulēt skaļumu un pat pārlēkt dziesmas uz priekšu un atpakaļ. Manuprāt, skārienvirsma nav liela, bet tā strādā ļoti precīzi. Iepriekš redzētas dažas austiņas, kas arī tikušas pie skārienvirsmas vadības, bet tās ne tuvu nedarbojās tik precīzi.

    Bose 700 vienlaikus savienojamas ar divām ierīcēm, piemēram, viedtālruni un planšetdatoru – planšetdatorā skan mūzika, bet savienojums ar viedtālruni nodrošina balss zvanu saņemšanu.

    Bose AR papildinātā realitāte

    Bose AR ir papildinātās realitātes skaņas platforma, kas ļauj lietotnēm konstatēt cilvēka galvas kustību (bet ne tikai), attiecīgi pielāgojot skanējumu un skaņas virzienu. Diemžēl šobrīd Bose AR papildinātās realitātes iespējas darbojas tikai kopā ar Apple produktiem, bet man testa laikā pa rokai bija vien Android viedierīces.

    Cik noprotams, Bose AR šobrīd prot sadarboties ar Coachella festivāla lietotni – Bose austiņās vari saņemt paziņojumus par festivāla dalībnieku uzstāšanās laikiem, kā arī iegūt ekskluzīvu mūziku no festivāla. Pieejamas arī divas navigācijas lietotnes, kas paļaujas uz galvas kustībām un sniedz informāciju par tuvākajiem apskates objektiem. Tātad, mūsu pusē no šī jaunuma jēgas maz.

    Nedaudz sīkāk par Bose AR papildinātās realitātes iespējām vari palasīt mājaslapā, bet rodas sajūta, ka Bose AR ir beta versija ar ļoti šauru iespēju klāstu.

    Bose AR atbalsta arī lētākais Bose QuietComfort 35 II modelis.

    Izcila trokšņu slāpēšana

    Te nav, ko piebilst – Bose Headphones 700 šajā disciplīnā noteikti ir labākās, ko esmu dzirdējis. Ražotājs pats apgalvo, ka Bose 700 austiņas nedaudz labāk slāpē trokšņus par Bose QuietComfort 35 II, un es tam ticu.

    Man ļoti patika iespēja ar pogas piespiešanu un turēšanu atslēgt trokšņu slāpēšanu. Šajā mirklī Bose 700 austiņas pat nedaudz pastiprina apkārtējās vides skaņas, un tu vari dzirdēt gājēju soļus un kā čaukst iepirkumu maisiņi. Spēlītes Call of Duty Blackout dzenātāji zinās tādu interesantu spēles iespēju kā Awareness, kas ļauj sadzirdēt visādas skaņas nianses, attālu ienaidnieka skriešanu un pat mājās izvietoto sprāgstošo slazdu darbību. Tieši tā darbojas Bose 700 trokšņu slāpēšanas atslēgšana.

    20 stundu akumulators

    Bose 700 austiņas ar vienu uzlādi darbosies aptuveni 20 stundas. Darbības ilgums, protams, atkarīgs no gaisa temperatūras, skaļuma un trokšņu slāpēšanas režīma, bet tās vēl arvien būs aptuveni 17 līdz 18 stundas, ja izmantosi 10. līmeņa trokšņu slāpēšanu un bojāsi sev dzirdi ar maksimālu Bose 700 austiņu skaļumu.

    Lietotnē iespējams iestatīt laiku, pēc kāda Bose 700 austiņas pašas izslēdzas, ja tās nejūt kustību. Izslēgšanu iespējams iestatīt starp 5 minūtēm un trīs stundām. Super ērti, ja esi nedaudz aizmāršīgs.

    Drīzāk viduvējs skanējums

    Tīmeklī vairāki Bose Headphones 700 apskati vēsta, ka Bose 700 modelī nekas nav darīts, lai skaņa būtu labāka par Bose QuietComfort 35 II. Daži pat pieļauj, ka izmantoti tie paši skaļruņi.

    Ar lielu nožēlu jāatzīst, ka Bose 700 austiņas skan drīzāk viduvēji, bet par prasītajiem 400+ eiro biju gaidījis grandiozus uzlabojumus pār jūtami lētāko QuietComfort 35 II modeli. No Bose 700 austiņām noteikti biju gaidījis daudz iespaidīgākus basus. Muļķīgākais ir tas, ka visādi citādi ļoti pilnīgā lietotne nepiedāvā nekādas iespējas ietekmēt austiņu skanējumu. Cik gan grūti būtu piedāvāt lietotnē ekvalaizeri?

    Jā, vairākos iepriekš redzētos apskatos izteikts, ka Bose 700 skaņa ir laba un pat lieliska, bet tam kaut kā nevēlētos piekrist. Vairāk nekā 400 eiro vērtām austiņām būtu jāskan izteiksmīgāk.

    Uzskatu, ka Bose 700 skan ļoti līdzvērtīgi Jabra Elite 85h modelim, bet Jabra Elite 85h bija būtiski lētākas un pat kādu nieku ērtākas. Jabra Elite 85h arī piedāvāja izturību pret nokrišņiem, kas ir visai liels pluss Latvijas laika apstākļos.

    Nobeigumā

    Atļaušos vēlreiz paust neizpratni par Bose Headphones 700 cenas veidošanas principiem – tās skan tāpat kā QuietComfort 35 II modelis, Bose 700 ir līdzvērtīgas iespējas, kādas piedāvā QC 35 II, bet QC 35 II ir gandrīz 100 eiro lētākas austiņas. Arī Sony, Jabra un Beats piedāvā trokšņu slāpēšanu tā dēvētajām over-head austiņām par vismaz 100 eiro lētāk.

    Jā, Bose Headphones 700 trokšņus slāpē izcili, bet mūzikas skanējums… tas noteikti varēja būs basīgāks un izteiksmīgāks. Ja izdodas atrast pareizo lietotni, tā piedāvā plašas Bose Headphones 700 pielāgošanas iespējas, bet kaut kur izpalicis ekvalaizers. Visai patizli, ka Bose piedāvā Headphones 700 ar nepabeigtu Bose AR papildinātās realitātes iespēju, kas nemaz Android lietotājiem nav pieejams. iPhone lietotāji var izmēģināt Bose AR, bet saderīgo lietotņu klāsts ir nožēlojams.

    Austiņu uzbūves materiāli varēja būt nedaudz augstvērtīgāki, arī ērtības nebūt nav izcilas. Iespējams, materiālu izvēle bijusi pakārtota skārienvadības iekļaušanai Bose Headphones 700. Par 400… 430 eiro es Bose Headphones 700 diez vai iegādātos.

    Patika

    • Izcila trokšņu slāpēšana
    • Lielisks izskats un austiņu kompaktums
    • Akumulatora darbības laiks

    Nepatika

    • Par prasīto cenu drīzāk vājš skanējums
    • Nav būtiskas atšķirības no 100 eiro lētākā QC 35 II modeļa
    • Ne tie patīkamākie materiāli
    • Karsē galvu
    • Nepabeigta Bose AR iespēja
    • Nav ekvalaizera lietotnē
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    28.08.2019 10:07

    Apskats labs, bet par pashu produktu, ja godigi nu nepatik shis dizains un ari skanejums noteikti nav atbilstosh shadai cenai. Ja izvele ir QC35II vai 700, tad labak ieteiktu skatities uz iepriekshejo paaudzi. Protams trokshnju slapeshana ir lideros, vai nedaudz labak par konkurentiem: Sony 1000xm3, Sennheiser PXC550. Ir bijis mana ipashuma Bose QC15, QC25, kaa austinju izveli noteikti vairs nelieku velmu sarakste. Pashlaik lietoju diezgan pavecas Harman/Kardon BT. Nav trokshnju slapeshana, ne citas ekstras, bet skanejums un ertums ir ljoti ok.

    Čiekurs
    28.08.2019 10:35
    Reply to  Oskars

    Izmantoju šo- http://laacz.lv/apostrofs/
    Skan un izskatās labi, pamēģini ar Tu!

    Oskars
    28.08.2019 10:47
    Reply to  Čiekurs

    Chiekurs, es atlausos sheit iebilst. Pat, tas ka nelietoju uz sho briidi datoru, ne ari man iestatiits telefonaa, kaa ievades valoda latvieshu, tad sheit veelos piezimeet, ka ne visi specifiskie burti no latvieshu alfabeta pieejami. Bet par tevis ieteikumu, kopsh Windows 8 laikiem, sen nav nepiecieshams atsevishchi uzstaadiit apostrofa papildinaajumu latvieshu valodas rakstiibai. MacOS X sisteimai veel senaak un Linux videe arii ap 2004 gadu saakot, vai nedaudz senaak var rakstit Latviski bez paligprogrammas izmantojot apostrofu.

    Čiekurs
    28.08.2019 16:03
    Reply to  Oskars

    Atliec muldēšanu un velti 5min sava laika, lai komentārā rakstīto var nelaužot acābolus uztvert. Apšaubu, ka lieto tik specifisku ierīci, kurai nav pieejama pilnvērtīga latviešu valodas rakstība. Un tieši manis ievietotajā linkā ir norāde, ka apostrofs nav atsevišķi jāuzstāda jaunākajos win.
    “atsevishchi”- pērle.

    Ivars
    11.09.2019 11:45
    Reply to  Oskars

    Ar Sonarworks True Fi aplikāciju Bose skan krietni patīkamāk.

    Kursors.lv
    11.09.2019 11:58
    Reply to  Ivars

    Jā, bet tad loģisks jautājums – kāpēc par milzu naudu pirkt to, kas pats par sevi neskan tās naudas vērtībā. Īpaši, ja šim pašam zīmolam ir citas labāk skanošas austiņas.

    Dzintars
    28.08.2019 10:45

    Ja neieciklēties uz cenu, tad mans vienīgais iebildums ir 700. izmērs- QC25 somā aizņem krietni mazāk vietas. Arī somiņa (kā pareizi nosaukt ”case”?) varēja būt nostrādāta labāk. QC25 somiņai (lai nu paliek “somiņa”) ir ārējā kabata, kurā ērti ielikt telefonu lidojuma laikā. 700.šādas nav. Kā arī -vai tiešām tik grūti bija jau no starta somiņas iekšpusi izveidot tā, lai austiņas savā starpā nerīvētos? Bose nāk klajā ar “inovatīvu” mīkstu starpliku, kas agrāk vai vēlāk tāpat kaut kur izkritīs un pazudīs.
    Kas attiecas uz tehniskajiem parametriem, tad mani tie pilnībā apmierina.

    Rūdolfs Putniņš
    28.08.2019 11:03

    Man šīs austiņas izskatās pēc Bose atbildes trieciena Sony. Laikam viņi ir beidzot noticējuši, ka Sony ir reāls drauds. Diemžēl galvenais sitiens veikts ar dizainu, bet skaņa šķiet palikusi novārtā.

    Būs jāpaņem paklausīties un pačekot mērījumus.

    28.08.2019 18:27
    Reply to  Artis Ābols

    garām ejot iegāju tai veikalā — demo ausis ir, sapārotas ar demo Note 10+. nopirkt uzreiz gan nevar, tikai uz pasūtījumu.

    29.08.2019 09:50
    Reply to  Artis Ābols

    nea, bija jāskrien tālāk un karstuma dēļ viss bija noriebies :)
    bez tam objektīvi nevaru novērtēt, jo ikdienā ausis nelietoju, man tās traucē. tur uz vietas bija arī QC35II un Sony 1xxxkautkastur, ja nobruņojas ar pārbaudītu skaņas avotu, tad var iet salīdzināt.

    Nelabojams
    28.08.2019 16:04

    “Pēc Pasaules Veselības organizācijas datiem, gandrīz 2% visu nāves gadījumu cēlonis ir liels troksnis.”
    Interesanti, cik % ir saistīti ar to, ka kāds NAV dzirdējis to, ko viņam būtu jādzird?

    Krotow
    03.09.2019 17:44

    Kas ir “viedie trokšņi”?

    Alex
    10.09.2019 12:31

    Ko teiksiet par Beoplay H9i no Bang & Olufsen. Tie gan ir vel dārgāki, bet materiāli un skaņa ir līmenī. Man gan liekas kā pat pa daudz basu. Vai Kursors plāno apskatu?

    Reklāma