Web Analytics
More
    Reklāma

    LMT pirmie Latvijā sāk piedāvāt eSIM pakalpojumu

    Jaunākie raksti

    Aprīļa beigās LMT paziņoja, ka jau no jūnija saviem klientiem piedāvās eSIM, jeb virtuālās SIM kartes pakalpojumu.

    “eSIM ir mobilo iekārtu nākotne, jo nodrošina ērtāku lietošanu un plašāku pakalpojumu funkcionalitāti klientiem, efektīvākus pakalpojumus un daudzveidīgus lietu interneta risinājumus pakalpojumu sniedzējiem,” toreiz teica LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis.

    Reklāma

    Lai arī esam tuvāk jūlija beigām, LMT beidzot no šodienas oficiāli saviem klientiem piedāvā eSIM pakalpojumu un norādījis ierīces, kas to atbalsta.

    LMT uzsver sekojošus eSIM lietošanas ieguvumus:

    • Iespēja lietot viedierīces bez SIM kartes
    • Ērti lietot vairākus numurus vienā tālrunī
    • Ietaupa vietu un saudzē akumulatoru

    eSIM var iegūt iegādājoties jaunu pieslēgumu LMT klientu centrā vai e-veikalā, kā arī jebkurā LMT klientu centrā var veikt SIM kartes maiņu esošam pieslēgumam. Protams, pirms tam jānoskaidro vai tava ierīce vispār atbalsta eSIM.

    LMT ir sagatavojis video pamācību par to, kā iestatīt eSIM iPhone telefonā.

    Aprīlī LMT parādīja video, kurā attēlota eSIM uzstādīšanas pamācība arī Samsung viedpulkstenī.

    Kas ir eSIM un kādās ierīcēs to var izmantot?

    Tie, kas telefonus lieto ilgus gadus, noteikti ir pamanījuši, ka SIM kartes kļūst arvien mazākas un eSIM ērā tās vispār būs iebūvētas pašā ierīcē. eSIM ļaus klientiem ierīcē saglabāt informāciju par vairākiem mobilo sakaru operatoriem un ērti starp tiem pārslēgties bez fiziskas SIM kartes nomaiņas. Tāpat eSIM ļaus vienlaicīgi telefonā izmantot vairākus tīklus vai to pakalpojumus. Piemēram, ceļojumos izmantot lokālo operatoru datu pārraidei, bet vienlaicīgi uzturēt aktīvu savu primāro telefona numuru zvanu un īsziņu saņemšanai.

    Tā kā ierīcēs vairs nav jāiestrādā SIM kartes slots, tās var kļūt izmēros mazākas. Tādējādi eSIM būs noderīgs, piemēram, viedpulksteņos vai citās valkājamās, vai lietu interneta ierīcēs. Vairāk par eSIM standartu var iepazīties GSMA mājaslapā.

    SIM karšu evolūcija (attēls no: usmobile.com)

    Pagaidām gan nav pārāk daudz ierīču, kas atbalsta eSIM. Viens piemērs ir aktuālie Apple iPhone XS, iPhone XS Max un iPhone XR viedtālruņi. Apple ir publicējis mobilo sakaru operatoru sarakstu, kas atbalsta eSIM un tajā varam atrast aptuveni 30 valstis, kurās operatori piedāvā šo jauno pakalpojumu. Sarakstā redzam arī Igauniju, taču Latvijas sarakstā vēl nav. Tāpat eksistē arī pagājušajā vasarā kopā ar Samsung Galaxy Note9 viedtālruni prezentētā Galaxy Watch viedpulksteņa versija ar eSIM atbalstu. Tagad šo ierīci varēsim pilnvērtīgi izmantot arī Latvijā.

    LMT savā mājaslapā ir publicējis sarakstu ar ierīcēm, kas atbalsta eSIM. Sarakstā šobrīd ir tikai Apple ierīces: iPhone telefoni un iPad planšetdatori. Interesanti, ka sarakstā nav atrodami Apple Watch viedpulksteņi, kurus Apple beidzot kopš nesenās Apple Pay palaišanas oficiāli piedāvā Latvijā. Pieņemu, ka tas saistīts ar to, ka LMT netirgo Apple Watch.

    eSIM nodrošina tikpat augstu drošības līmeni kā fiziskā SIM karte, kā arī ērtāku iekārtu un pakalpojumu pārvaldīšanu.

    Kad eSIM pakalpojumu piedāvās Bite un Tele2?

    Komentāru par e-SIM ieviešanu sniedz mobilo sakaru operatora “BITE Latvija” mārketinga vadītāja Diāna Šmite:  “Šobrīd cītīgi strādājam, lai e-SIM varētu ieviest jau tuvākajā laikā. Mūsu tehniķi veic testus, kas nepieciešami, lai nodrošinātu kvalitatīvu e-SIM pakalpojumu. Ņemot vērā, ka testu norise ir noslēguma fāzē, domājams, ka drīzumā piedāvāsim šo pakalpojumu saviem klientiem, par ko noteikti informēsim.”

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    18.07.2019 14:31

    Būtu interesanti uzzināt – vai būtu iespējams to pašu numuru kas telefonā, dabūt eSIM veidā viedpulkstenī? Vai tomēr viedpulkstenim būs jāņem cits numurs?

    Eggy Mega
    20.07.2019 13:30
    Reply to  Uldis M.

    Vienam numuram tikai un vienīgi viena SIM, vienalga kāda, fiziska vai virtuāla. Atceros, gadus padsmit atpakaļ, kad iekš lepniem auto bija iebūvēti tālruņi, LMT piedāvāja kaut kādu īpašu SIM komplektu šādiem gadījumiem. Tās kartes kaut kā bija sasaistītas, bet numuri, vienalga, bija divi.

    davfreim
    18.07.2019 14:38

    Kristap, vispār LMT tirgo Apple Watch, jau mēnesi lietoju pie LMT pirktu pulksteni, lai gan bez LTE versiju. Mājaslapā tiešām nav nekur pulksteņi, bet veikalos gan ir. :), LTE versijas gan neredzēju.

    tinderis
    18.07.2019 15:05

    “Pieņemu, ka tas saistīts ar to, ka LMT netirgo Apple Watch”
    tirgo BT versiju, bet pats abolis neatbalsta Latvijā watch cellular versiju

    Jānis Puķīte
    18.07.2019 20:05

    Mani gan interesētu,kāpēc vairs nepiemin Samsung Watch. Tam tak ar esot eSIM….

    Mārtiņš Stabulnieks
    20.07.2019 02:57

    Tikai BT versiju. Vnk nav pieejamas eSIM.

    Jānis Puķīte
    21.07.2019 14:41

    Samsung Latvijā nepiedāvā ar eSIM? Bet kur LMT ņēma paraugu video ,kur Samsungam iestāda zvana iestatījumus?

    kas
    19.07.2019 08:53

    Būtu vēl ieviesuši VoLET, tad LMT būtu tiešām malači.

    Eggy Mega
    20.07.2019 13:23

    A kas notiek, ja šāds tālrunis noklājas? Jārikšo pie operatora pēc fiziskās SIM , lai var lietot atvilktnē noglabāto veco tālruni? Jebšu tā lieta ir atrisināta kaut kā citādāk?

    Reklāma