Apple prezentē iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR un jauno Apple Watch

68

Ikgadējā jauno iPhone viedtālruņu prezentācija šoreiz notika jaunajā Steve Jobs Theater ēkā, kas atrodas blakus jaunajam Apple birojam, kas savas apļa formas dēļ atgādina citplanētiešu kuģi. Steve Jobs Theater arī ir īpaša būve, jo tās priekštelpas apļveida sienas ir veidotas tikai no stikla un sniedz netraucētu skatu uz Apple Park. Šo būvi visā pasaulē atpazīst kā vislielāko uz stikla konstrukcijas balstīto ēku ar pasaulē lielāko oglekļa šķiedras jumtu. Iespaidīgi, ko tik nevar atļauties triljonu vērti uzņēmumi!

Steve Jobs Theater

Prezentācijas sākumā Apple vadītājs Tims Kuks norādīja, ka ik gadu Apple veikalus apmeklē vairāk nekā 500 miljoni apmeklētāju un drīzumā tiks pārsniegts 2 miljardu pārdoto iOS ierīču slieksnis.

Reklāma

Savukārt, prezentācijas noslēgumā Apple uzsvēra, ka par spīti vājprātīgajam saražoto un pārdoto tehnoloģisko produktu skaitam cenšas būt zaļš uzņēmums. Jau tagad Apple 100% darbojas ar elektrību, kas iegūta no atjaunojamiem elektroenerģijas resursiem. Lai vēl vairāk panāktos ekoloģijas virzienā, Apple savos jaunajos produktos atkārtoti izmanto lodalvu, kas iegūta pārstrādājot vecos produktus. Šī mazā izmaiņa ļaus samazināt alvas rūdas ieguvi par 10 000 tonnām gadā. Tāpat tiek atbildīgi pārstrādātas un atkal izmantotas plastmasas detaļas. Protams, svarīgi piezīmēt, ka tipisks iPhone telefons var tikt lietots gadiem un tas nav jāmet miskastē, kad iznāk jauns modelis. Esam taču dzirdējuši stāstus, ka iPhone telefoni “slīd uz leju” vienas ģimenes ietvaros gadiem ilgi. Arī tas ir nozīmīgi ekoloģijas ziņā.

Apple iPhone XS un iPhone XS Max

Šodien Apple prezentēja trīs jaunus iPhone modeļus, kas nosedz dažādu pircēju intereses un spējas. Flagmaņi šogad ir divi – 5.8 collu iPhone XS un 6.5 collu iPhone XS Max. Abiem telefoniem ir vienots dizains, kas turpina pagājušā gada iPhone X aizsākto “iegrauzto” iPhone ēru.

Abi telefoni ir aprīkoti ar OLED displejiem, kas darbojas ar Super Retina izšķirtspēju (458 ppi) un nodrošina 3D Touch funkciju. Telefonus darbina jaunais 7 nm tehnoloģijā izstrādātais A12 Bionic procesors, kas ir būtiski ātrāks un energoefektīvāks par iepriekšējā gada modeli. Īpašu lielu ātruma pieaugumu (9x) piedzīvojusi procesora mašīnmācīšanās (Neural Engine) daļa un to caur Core ML platformu varēs izmantot izstrādātāji, lai radītu lietotnes, kas atpazīst cilvēkus un objektus. Telefoniem ir Face ID sejas atpazīšanas tehnoloģijas atbalsts.

Telefoniem aizmugurē ir divu 12 megapikseļu kameru (f/1.8 platā un f/2.4 telefoto) komplekts ar optisko attēla stabilizāciju, 2x optisko un 10x digitālo tālummaiņu un uzlabotu četru krāsu diožu zibspuldzi. Kameras tagad vēl labāk spēj pilnvērtīgi izgaismot un noēnot attēlus pateicoties Smart HDR režīmam. Super palēninātais režīms iPhone gadījumā ir palicis tikai 240 fps apmērā (1080p), kamēr daži Android flagmaņi ir tikuši līdz iespaidīgam 960 fps palēninājumam. Ierīces priekšpusē iestrādāta 7 megapikseļu kamera ar f/2.2 atvērumu.

Ierīces pieejamas ar 64 GB, 256 GB vai 512 GB iebūvēto atmiņu trīs krāsās, nodrošina Qi bezvadu uzlādi un ir ūdensdrošas (IP68 standarts). Salīdzinot ar iPhone X, jaunais iPhone XS darbosies par pusstundu, bet iPhone XS Max pat par pusotru stundu ilgāk ar vienu uzlādi.

Jaunie iPhone nodrošina divu SIM karšu atbalstu

Izklausās labi, tomēr praksē viss nav tik vienkārši. Divu SIM karšu atbalsts darbojas ar eSIM virtuālajām SIM kartēm, kas Latvijā vēl netiek piedāvātas (operatoru saraksts, kas piedāvā eSIM). Speciāli Ķīnas tirgum tiks piedāvāts dual SIM iPhone XS Max modelis, kurā varēs ievietot divas fiziskas SIM kartes.

iOS 12 būs pieejams no 17. septembra

Jaunākās Apple mobilās operētājsistēmas iOS 12 versija būs pieejama no 17. septembra un to varēs uzstādīt pat uz tik arhaiskām ierīcēm kā iPhone 5s, iPod touch 6th gen un iPad mini 2. Jaunākā iOS versija darbosies ātrāk, piedāvās iespēju veidot Memoji individualizētos virtuālos tēlus, ļaus ar Screen Time izsekot mūsu ierīču lietojumam, kā arī nesīs jaunumus Messages, FaceTime saziņas rīkos un pilnveidos papildinātās realitātes atbalstu.

Apple iPhone XS un iPhone XS Max cenas un pieejamība

Lielajos tirgos jauno iPhone XS un iPhone XS Max iepriekšpasūtīšana sāksies jau no 14. septembra, bet veikalos nonāks nedēļu vēlāk – 21. septembrī. Latvijā jaunie Apple flagmaņi būs nopērkami no 28. septembra.

  • iPhone XS (64 GB) maksās no aptuveni 1179 eiro
  • iPhone XS (256 GB) maksās no aptuveni 1349 eiro
  • iPhone XS (512 GB) maksās no aptuveni 1579 eiro
  • iPhone XS Max (64 GB) maksās no aptuveni 1279 eiro
  • iPhone XS Max (256 GB) maksās no aptuveni 1449 eiro
  • iPhone XS Max (512 GB) maksās no aptuveni 1679 eiro

No iepriekšējo paaudžu iPhone modeļiem oficiāli pārdošanā paliek arī iPhone 7 (no aptuveni 539 eiro), iPhone 7 Plus (no aptuveni 669 eiro) un iPhone 8 (no aptuveni 709 eiro), iPhone 8 Plus (no aptuveni 819 eiro).

Apple iPhone XR

Kopā ar iPhone XS un iPhone XS Max flagmaņiem Apple izziņoja arī mazliet vienkāršāku un lētāku iPhone XR modeli. Telefona būtiskākā atšķirība ir 6.1 collas LCD displejs, kas darbojas ar 1792 x 828 pikseļu (326 ppi) izšķirtspēju. Šim modelim aizmugurē ir tikai viena 12 megapikseļu kamera ar f/1.8 atvērumu un optisko attēla stabilizāciju. Mazliet švakāka ir noturība pret mitrumu (IP67 standarts) un maksimālais iebūvētās atmiņas apjoms ir 256 GB. Ierīce būs nopērkama sešās dažādās krāsās.

Visādi citādi, iPhone XR ir daudz kopīga ar saviem flagmaņu brāļiem. Arī šim “mazulim” ir Face ID sejas atpazīšanas funkcija, jaunais A12 Bionic procesors un bezvadu uzlādes iespēja.

Apple iPhone XR cena un pieejamība

Pasaulē un Latvijā jaunais iPhone XR būs nopērkams no 26. oktobra.

  • iPhone XR (64 GB) maksās no aptuveni 879 eiro
  • iPhone XR (128 GB) maksās no aptuveni 939 eiro
  • iPhone XR (256 GB) maksās no aptuveni 1049 eiro

Jaunais 4. paaudzes Apple Watch

Prezentāciju Apple vadītājs Tims Kuks iesāka tieši ar jaunākās paaudzes Apple Watch viedpulksteņa izziņošanu. Tas nekā neizbrīna, jo pēc Tima Kuka teiktā, aptuveni 3 gadu laikā kopš pirmā Apple Watch izziņošanas tas ir kļuvis par pasaulē populārāko viedpulksteni. Analītiķi paredz, ka kopumā pasaulē ir pārdoti vairāk nekā 33 miljoni Apple Watch pulksteņu par 12 miljardiem ASV dolāru.

Savulaik viedpulksteņu jomu ļoti braši aizsāka Google ar savu Android Wear platformu, tomēr laika gaitā tā kļuva arvien neizteiksmīgāka un tikai nesen Google saņēmās ieviest būtiskus platformas uzlabojumus, kas, starp citu, gada sākumā jau bija paspējusi nomainīt nosaukumu uz Wear OS. Varbūt situāciju uzlabos svaigais Qualcomm Snapdragon 3100 procesors, kas tieši pielāgots viedpulksteņu darbināšanai. Tāpat priecē, ka arī Samsung nav metis plinti krūmos un turpina attīstīt Tizen platformu – nesen kopā ar Samsung Galaxy Note9 izlaists arī jaunais Galaxy Watch viedpulkstenis. Bet nu labi, kas ir jauns 4. paaudzes Apple Watch?

Lielāks displejs

Dizaina ziņā ierīce nav piedzīvojusi būtiskas izmaiņas (saglabāta četrstūra forma), tomēr ierīces displejs ir pastiepies mazliet lielāks un tā apmales kļuvušas šaurākas. Apple dizaineri ir pārzīmējuši vairumu elementu un rezultātā mēs jaunajā Apple Watch redzēsim vairāk informācijas. Piemēram, jaunajā Infograph ciparnīcas dizainā varam pievienot līdz pat 8 informācijas avotiem. Ierīce pieejama 40 mm un 44 mm izmēros.

Apple Watch tagad var veikt elektrokardiogrammu

Būtisks jaunā Apple Watch jaunieviesums ir spēja veikt elektrokardiogrammu. Apple ir ievietojuši vienu elektrodu pulksteņa apakšā un otru pulksteņa sānā. Pieliekot pirkstu pie sāna (digital crown), pulkstenis 30 sekunžu laikā veiks elektrokardiogrammas mērījumu, ko pēc tam varēs nosūtīt arī mūsu ārstam.

Pulkstenis izsauks palīdzību, ja tā valkātājam atgadīsies kas nelāgs

Jaunais pulkstenis ne tikai spēj uzskaitīt mūsu soļus, bet arī nemitīgi monitorē mūsu pulsu un steigsies palīgā, ja detektēs kaut ko neriktīgu, piemēram, aritmiju. Ja gadīsies nokrist, pulkstenis vēros vai pēc kritiena seko kustības. Ja telefona valkātājs nekustēsies, tas var veikt zvanu glābējiem. Protams, Latvijā šis diez vai darbosies. Hei, jaunais Apple Watch pat nāks talkā ar elpošanas vingrinājumiem, lai palīdzētu mums atgūt ikdienā tik bieži pazaudēto mieru.

Uz pusi skaļāks un 2x ātrāks

Jaunais S4 procesors nodrošina divas reizes ātrāku darbību nekā iepriekšējās paaudzes Apple Watch un uz pusi skaļāks padarīts arī ierīces skaļrunis. Papildus, uz ierīces pretējo pusi ir pārnests mikrofons un tagad varēsim kvalitatīvāk sazināties ar balsi. Ar uzlādi šis pulkstenis spēs darboties līdz 18 stundām ilgi.

4. paaudzes Apple Watch cena un pieejamība

Jaunais Apple Watch maksās no aptuveni 439 eiro par 40 mm versiju un 469 eiro par 44 mm versiju. Savukārt, 4. paaudzes Apple Watch versija ar mobilo tīklu atbalstu maksās no aptuveni 529 eiro. Lielajās Eiropas valstīs tas veikalos parādīsies no 14. septembra.

Paziņot par jaunumiem
Paziņot par
68 komentāri
Inline Feedbacks
View all comments
ProxyFromDeep
13.09.2018 02:29

Dual sim .. heh .. sveiciens sciphone :D
Fingerprinta pazušana laikam likumsakarīga pēc face id parādīšanās iekš X’sa , bet tomēr man škiet nedaudz skumīga .

Vēl gribētos par šo to paburkšķēt , bet gan jau .. x)

Kristaps Skutelis
13.09.2018 07:45
Reply to  ProxyFromDeep

Touch ID pazušana ir likumsakarīga un pat labi, ka tā – Face ID ir ērtāks un krietni drošāks risinājums. Un arī lietošanā krietni foršāks, īpaši ar to paziņojumu atvēršanu, ja paskaties uz telefonu.

Drīzāk varētu turpināt cepienu, ka tagad pavisam vairs nav 3.5mm audio pieslēgvietas un šoreiz kastītē Apple pat neielika pāreju. Ja gribēsi izmantot vecas austiņas, būs jāpērk pašam.

Par tiem Dual SIM arī interesanti. Cik saprotu, tad Latvijā (un citur pasaulē atskaitot Ķīnu) tie būs parasti vienas SIM kartes aifoni kā iepriekš. Tā speciālā iPhone XS Max versija tiks tirgota tikai Ķīnā un pagaidām nav skaidrs, vai darbosies mūsu pusē. It kā jau viss iet uz to, ka iPhone uzreiz vienā modelī atbalsta vairumu pasaulē izmantoto frekvenču. Šis būs jānoskaidro.

Space Game
15.09.2018 20:49

Kāds vēl drošāks risinājums? Vai tev ir svarīgi tas vai kļūda ir 1/100000 vai 1/50000? Varētu padomāt, ka esi kaut kāds tur Rokefellers kura telefonu kāds centīsies baigi uzlauzt. Un ērtāks nu galīgi nav tas face ID, jo ir daudz situāciju kurā tev nav ērti viņu vienmēr noprecizēt īstajā attālumā un leņķī pret seju. Turpretī touch-id pirksts vienmēr atrodas vajadzīgajā pozīcijā.

Kristaps Skutelis
16.09.2018 08:07
Reply to  Space Game

Protams, drošība ir svarīga, kad darbojies ar naudu.

azad
14.09.2018 16:47
Reply to  ProxyFromDeep

Ko visi ņemās ar to aizsardzību? Aizsargā telefonu tā kā tur nez kas būtu noglabāts, tai pat laikā visu kā uz paplātes izliek FB un Instagram:D

Uldons
13.09.2018 02:32

Nu lai tagad paķertu jauno iphone ir jābūt pilnīgi atsaldētam.
NEVIENA fīča – un fanboyi nediršat, ka new chip ar garāku nosaukumu ir fīča.

Diemžēl neko no Android nepaspēja nogopīt, bet new landing page @apple.com izskatās iespadīgi un ar to vajadzētu pietikt

Kristaps Skutelis
13.09.2018 07:39
Reply to  Uldons

Nu vispār tas jaunais procesors ir baigā fīča, īpaši Neural Engine daļa. Būs interesanti salīdzināt, cik tas ir ātrs salīdzinot ar pirms dažām nedēļām izziņoto Kirin 980 procesoru.

Tāpat arī Face ID piedāvāšana visiem trīs jaunajiem iPhone ir ļoti svarīgs jaunums, kas dos artavu Apple Pay popularitātes kāpumā (tajos tirgos, kur tas tiek piedāvāts). Šī tehnoloģija tomēr ir par kārtu labāka nekā visu konkurentu sejas atpazīšanas pusrisinājumi.

Bet principā, kā jau daudzus gadus, jaunie iPhone ir vienkārši spēcīgi uzlaboti iepriekšējie modeļi (OK, pagājušajā gadā iPhone X bija mazliet inovatīvāks izņēmums) un ja burājam pa iPhone līniju, tad atjauninināšanās uz jaunajiem modeļiem ir no brainer. Savukārt, Android lietotāji var gulēt mierīgi. Ja nav lielas vēlmes iekļauties Apple produktu un servisu ekosistēmā, nav nepieciešamības mainīties uz iPhone – mūsdienās beidzot ļoti labi ir arī dārgie Android telefoni.

Raimonds Talcis
13.09.2018 06:56

Es gan nesaprotu ar to elektrokardiogrammu. Ja pūlkstenis ir aprīkots ar sensoriem un elektrokardiogramma ir tikai programma. Kādēļ tā būs pieejama tikai USA (varbūt vēlāk būs pieejama citur), bet tomēr kādēļ limitēt programmu.

Kristaps Skutelis
13.09.2018 07:49

Kas teica, ka šī lietotne būs pieejama tikai ASV? Ja es pareizi atceros prezentācijā teikto, tad ASV tā ir kaut kādas viņu iestādes (FDA?) atzīts risinājums. Manuprāt, šī fīča agrāk vai vēlāk būs pieejama visur. Par to precizitāti arī jābūt pietiekami relaksētiem – tas nav medical grade risinājums, bet kaut kādas aritmijas laikam var noteikt un pabrīdinās, ka jāiet pie ārsta. Tāpat tas ir labāk nekā neko nedarīt.

Jānis S
13.09.2018 08:23

Ja tas ir ASV FDA ( Food and Drug Administration) akceptēts, tad tas ir nopietni. FDA ir viena no stingrākajām instancēm pasaulē, kas apstiprina savā tirgū zāles, medicīniskās iekārtas utt.

Kristaps Skutelis
13.09.2018 08:39
Reply to  Jānis S

Es kādā brīdī vēlreiz izskriešu cauri prezentācijas video, bet man šķiet, ka tieši FDA pieminēja.

Jānis S
13.09.2018 09:53

Jā, gsmarena arī rakstīts FDA approved.

Krish
13.09.2018 12:06
Reply to  Jānis S

Šis vispār ir fantastiski. Nesen lasīju rakstu, kurā viens Apple ne-fans izstāstīja, ka Apple Watch, kurš uz viņa rokas nonāca sagadīšanās rezultātā, iespējams, izglāba viņa dzīvību, jo pulkstenis konstateja problēmas ar pulsu, kas varēja novest pie triekas. Prieks, ka šī Apple ierīce spēj glābt dzīvības. Telefoni jaunie gan diezgan meh.

Krish
13.09.2018 12:08
Reply to  Krish

Konkrētais raksts: https://www.zdnet.com/article/how-apple-watch-saved-my-life/

Nez, var nepatikt iPhone, var nepatikt Apple Watch un var nepatikt Apple kā tāds, bet ir jābūt diezgan skumjam cilvēkam, lai noliegtu, ka šis gadžets jau šobrīd glābj dzīvības un darīs to arvien vairāk nākotnē.

Ivars
13.09.2018 15:43

No Apple newsroom – preses relīzei apakšā ir šīs jaukās piezīmes sīkdrukā:
1 ECG app coming later this year (US only).
3 Irregular rhythm notification coming later this year, (US only).

Kristaps Skutelis
13.09.2018 17:32
Reply to  Ivars

Paldies!

Artūrs Supe
13.09.2018 07:05

1679 eiro.Kurš pa tādu cenu pirks tos aifonus?

Kristaps Skutelis
13.09.2018 07:33
Reply to  Artūrs Supe

Tie, kam ir nauda, pirks. Nu tu arī pajautāji. Tas, ka ir noteikti auto, kas maksā virs 100k eiro nenozīmē, ka tos neviens nepērk. iPhone XR maksā mazāk un to varēs nopirkt (vismaz uz nomaksu) ļoti liels skaits cilvēku.

Artūrs Supe
13.09.2018 20:29

ar 64 gb atmiņu un vienu kameru telefonu var dabūt par 400 eiro….. nevis 880 eiro

Kristaps Skutelis
13.09.2018 20:32
Reply to  Artūrs Supe

Tas gan, pilna Ķīna visādu brīnumu.

Artūrs Supe
13.09.2018 20:32

Starp citu, kāda ir cenas prognoze nākamajam gadam? Lētākais 1500 eiro, un dārgākais 3000 eiro?

Kristaps Skutelis
13.09.2018 20:33
Reply to  Artūrs Supe

Ne mazākās nojausmas un ja godīgi, tad kaut kā vienalga. Es tik dārgu telefonu sev nepirktu, tāpēc neredzu jēgu par to dzesēt muti.

Jānis A
13.09.2018 09:34
Reply to  Artūrs Supe

Slimie vai biezie cilvēki pirks.
Normālie ņems vai nu “iPhone XS (64 GB) 1179 eiro”, vai arī “iPhone XS Max (64 GB) 1279 eiro” un ja pietrūkst, tad paņems icloud.
Ar 64GB cilvēkam, kas var atļauties tik dārgu telefonu pāpietiek.
Skolniekiem varbūt varētu būt par maz visām 5GB spēlītēm.

13.09.2018 09:48
Reply to  Artūrs Supe

Skolnieku vecāki pirks! :D

Rūdolfs Rancāns
13.09.2018 07:23

Te nu izplēn mans sapnītis par SE2 :( Forši. Tagad nedaudz zem 900€ skaitās lētais iPhone gals.
Zem Xs abām kamerām slēpjas vienādi sensori?

Kristaps Skutelis
13.09.2018 07:51

Nu ne gluži, lētais iPhone gals skaitās vecais iPhone 7, kas maksās ap 539 eiro. Joprojām normāls telefons un ļoti adekvāta cena. Mikroskopiskie aifoni gan laikam ir beigušies, ja vien SE nākamo versiju neizspers kaut kad atsevišķi. Bet šaubos.

Cik es sapratu, tad sensori ir vismaz līdzīgi. Virs tiem ir dažādi objektīvi, bet megapikseļu skaita ziņā abi sensori ir vienādi. Šis jāpapēta vairāk.

Jānis A
13.09.2018 09:23

Taisnībā, jā, iphone 7 ir ļoti adekvāts telefons vēl joprojām.
Bet es pieļauju, ka Rūdolfs bija domājis par SE2 kā maiņu no SE.
Mainīt SE uz 7 nav nekāda jēga, abi telefoni ir gandrīz identiski vecuma ziņā.
Tā kā ŠAJĀ konkrēti gadījumā lētais iphone skaitās – “iPhone XR (64 GB) maksās no aptuveni 879 eiro”, bet cilvēkiem, kuriem nekad nav bijis iphone un gribas to beidzot izmēģināt, tad jā vai nu SE (kamēr vēl veikala plauktos ir) vai 7 skaitās jauns telefons.

Rikikī
13.09.2018 07:34

Kā vienmēr – latviets visu varētu nokomentēt, arī raksta subjektīvos argumentus un spekulācijas, bet lai.
Nu aifons var lepoties ar panākto – ne ar ko neatšķiras no seimsong Note 9, kura marketologi arī nevar nosaukt pilnīgi nevienu jaunu parametru vai funkciju savās kampaņās. Vismaz mani priecē viens – aifonisti jau var atļauties jaunās cenas. :)))
Ābolu raža, ābolu raža – mūsu operatori jau berzē rokas.

Kristaps Skutelis
13.09.2018 08:51
Reply to  Rikikī

Nu visi flagmaņi mūsdienās maksā >1k EUR.

Chewie
13.09.2018 19:35

Vai tiešām?

Kristaps Skutelis
13.09.2018 19:46
Reply to  Chewie

Nu tā ļoti vispārinot un par premium zīmoliem runājot, jā. Ir prātā kāds piemērs, kur šis nav spēkā?

YX
13.09.2018 08:59

Cenas iPhoniem gan uzkāpušas kosmosā… ja pirms 2 gadiem “latest & greatest” iPhone 7 Plus maksāja no 769$ (iPhone 7 no 649$), tad šogad iPhone XS Max jau maksā no 1099$ (iPhone XS no 999$). Aptuveni 50% cenas kāpums divos gados…

Es
13.09.2018 09:03

Nē pa tēmu, bet kur Lapsinieks pazudis?

Puika
14.09.2018 23:02
Reply to  Es

Labs jautājums, bet es ne pārāk skumstu par Lapsinieka prombūtni.

Uldis M.
13.09.2018 09:25

ECG (Latviski EKG) fīča pulkstenī ir MindBowing!
Xs pārdošanas apjomi gan varētu nebūt spīdoši, ņemot vērā ka tam nav izteiktu plusu pret tagadējo X modeli. Līdz ar ko, nebūs īpaši jēgas piemaksāt par jauno.
Xs Max gan būs savi pircēji – vismaz tas ir kaut kas jauns.

13.09.2018 09:45

Divas SIM :D
cik gadus tas jau Androīdos pieejams?
a teksti bija tādi – Androīda lietotājiem būs interesanti apskatīties, kas viņu telefonos jauns drīzumā gaidāms :D
pie pakaļas man vai dizainu nokopē no iPhone vai nē. funkcionalitāte tomēr svarīgāka.

Agris
13.09.2018 10:29

Jocīgi, ka iPhone 7&8 paliek tirdzniecībā ar zemāku cenu, bet X nē, tikai jaunie.
Pulkstenis smuks, bet nu 1 day batery life joprojām.. Tas nekam neder. Man principā tikai notifications vajag, savu Nokia/Withings lādēju reizi mēnesī un pietiek, nost vispār nevelku, šito pusi laika ir jātur pie vada un kā tad miega režīmu pārbauda un pulsu pa nakti? Nekā vai jālādē kad atbrauc mājās uzreiz, bet tad pa nakti jau puse izlādējies 🤷‍♂️
Kāds face id sakars ar Apple pay? Nekāds tak
Sanāk Xr lielāks un lētāks par Xs un atšķiras tik 2 kameras, stikls 5€ pašizmaksa dārgāks un force touch (sapratuši ka neviens to neizmanto). Cenu starpība gan 300€.
Skumjākais kā 7 sifona īpašniekam ir tas, ka šobrīd jauns maksās nedaudz virs 500€, kaut telefonam vēl nav 2 gadi un cena otrreizējā tirgū šobrīd tātad būs lietotam ap 300€. Ja agrāk ļoti lēni krita iphone cena, tagad sanāk pa 2 gadi lietotam pa 65% nokrīt cena un tas ka cena turas vairs nav būtisks iemesls pirkt iphone.

Kristaps Skutelis
13.09.2018 10:31
Reply to  Agris

Apple Pay ir vistiešākais sakars ar Face ID, jo neviens neiestrādās telefonā maksāšanas iespējas, ja nebūs droša piekļuve telefonam. Apple arī savā komunikācijā ļoti abas tehnoloģijas saista kopā.

Agris
13.09.2018 10:44

Tak visi maksāja ar touch id un nekādu problēmu, kāda starpība ar ko apstiprini maksājumu – pirkstu, seju vai svimpi.. No tā Apple pay vairāk neattistisies

qwerty
13.09.2018 11:17
Reply to  Agris

Parādi lūdzu, kur jaunajos telefonos ir TouchID vai SvimpID.
Tad arī parunāsim, kāds sakars FaceID ar Apple Pay :)

Agris
13.09.2018 11:22
Reply to  qwerty

Krizdabs teica, ka atteikšanās no touch id dos artavu Apple pay popularitātes celšanai – tāpēc jautāju kāds sakars 🤷‍♂️
SvimpID tinder droši vien būtu izmantojams un tur toč popularitāti gūtu, bet te neredzu loģiku 🙃

Kristaps Skutelis
13.09.2018 11:52
Reply to  Agris

Jo drošāks risinājums, jo izdevīgāk/labāk to var pārdot klientiem un partneriem. Tik vienkārši.

REALAIS
13.09.2018 14:06

Apple pay ir analogs Android pay?

Kristaps Skutelis
13.09.2018 17:31
Reply to  REALAIS

Jā, tikai tagad to sauc par Google Pay.

Jānis A
13.09.2018 10:50
Reply to  Agris

Nu tā apple vienmēr dara, ka vairs nepārdod kādu no iepriekšējās paaudzes.
Tā arī bija, kad iznāca 7. iphone, viņi vairs netirgoja 6. (Jā tas nav tas pats kas netirgot 6s), bet šajā gadījumā, iphone X ir principā identisks jaunajiem iphone, tāpēc nav jēga tirgot vizuāli tādu pašu telefonu, bet 7. un 8. atšķiras, tāpēc arī paliek.
8. paliek, jo tas ir citāds un iznāca iepriekšējā reizē, bet 7. paliek, jo tas ir priekš “bomāriem” variants jeb citiem vārdiem sakot SE aizvietotājs, kā pats lētākais.

Nākamgad, būs tieši tāpat – 7. izmetīs, bet 8. būs kā lētākais pieejamais iphone.
Diezgan loģiski man škiet.

Agris
13.09.2018 10:58
Reply to  Jānis A

6 bija kļūda, tāpēc netirgoja. Locījās tak kā zutis uz pannas.
X grib turēt augstu latiņu cenā un tāpēc netirgo droši vien, citu iemeslu neredzu, jo noliktavas tāpat pilnas – kāpēc netirgot?

Tim Cook
13.09.2018 10:31

Vienmēr šeit ienāku palasīt vietējo tirgu specialistus. Katru reizi esmu ahujā, no vietejiem bomāriem.

qwerty
13.09.2018 11:19
Reply to  Tim Cook

Ekzektlī :))
Sajūta tāda, ka cilvēki ļoti gaida šādus rakstus, lai pēc tam komentāros varētu izteikt visu savu naidu pret dzīvi :)

Psiho terapeits
13.09.2018 11:46
Reply to  qwerty

Psihologi saka, ka cilvēks var pateikt tikai to, kas ir viņā pašā – uzmanīgi Tevī klausos, kāds naids pret dzīvi Tev ir?

Nils Kuncītis
13.09.2018 11:01

Ja kādreiz IPhone tiešām bija inovāciju spīdeklis, tad tagad viss ir zudis, maz kas no visa šī ir iespaidīgāks kā, piemēram, Samsung Galaxy S9+, es pat teiktu, ka S9+ ir vairākās jomās pārāks, ja runājam tīri par cipariem, ne dizaina fīčām, kas katram savas iemīļotās. Pietam Iphone iznāca par vairāk kā pusgadu vēlāk, bija laiks mazliet pafunktierēt. Bet cena gan – oj, oj, oj! Smuki lielāka!
Neesmu Iphone nīdējs, tikai žēlojos par skaisto pagātni….
Tāds ciparu salīdzinājums šeit –
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=9319&idPhone2=8967

Jānis A
13.09.2018 18:05
Reply to  Nils Kuncītis

Par kādiem cipariem iet runa? Vienīgā atšķirība, ko es tur pamanīju ir priekšējās un aizmugurējas kameras atšķirība, piemēram vienam ir 240fps otram 960fps un attiecīgi otrādi 60vs30 fps ar dažādu izšķirtspēju, tas arī viss. aa un ekrāna ppi.

Prusljix
13.09.2018 12:53

Šoreiz pulkstenis patika vairāk kā pats telefons. Interesanta politika, kā Apple saviem produktiem cenu pacēla- Vienā gadā uztaisām Premium dārgo produktu, nākošā gadā iestatām to kā standartu un izstrādājam budžeta ierīci. XR šobrīd ir tādā statusā kā savulaik bija 5c. Bet nepiekritīšu par jaunumu trūkumu. Pagaišgad FACE ID bija jaunums, kas pārsteidza Android pasauli nesagatavotu. Šogad ir nedaudz uzlabota S vesrija. Android pasaulē “jaunumu” parādīšanās ir krietni retāka parādība. Pēdējie jēdzīgie bija QI bezvadu uzlāde un QuickCharge un viss pārējais ir pakaļskriešana APPLE. Tikai lētāk un nepabeigtāk. Par Apple Watch gan. Tiešām foršs aparāts un ticu,ka ar laiku tas būs Must Have produkts katram. Tas ceļš,ko Apple ir izvēlējies ar Health ir ļoti labs un cilvēcei noderīgs. Un elektrokardiogramma…Manā uztverē tā šogad ir lielākā inovācija starp masu produktiem. Ar nepacietīnu gaidu, kad pulkstenis spēs noteikt arī cukura līmeni un vitamīnu trūkumu organismā…

Janis Bojars
13.09.2018 13:15

Izskatās ka smartphone’s paliek aizvien lielāki un lielāki. Fingerprint reader jau ir vēsture? ;)

Putlers
13.09.2018 13:44
Reply to  Janis Bojars

Visu iedzīvotāju pirkstu nospiedumi ir savākti, tagad foto savāks, pēc tam DNS

Juris Zivarts
13.09.2018 16:46

Apple wach mobilo tīklu pie mums strādās, cik atceros pirms gada USA man veikalā skaidroja, ka pie mums neies? Ko sakat?

Kristaps Skutelis
13.09.2018 19:47
Reply to  Juris Zivarts

Nekas te nedarbosies, jo mūsu pusē nav eSIM atbalsta pie neviena no mūsu trīs operatoriem.

Janis Salmins
14.09.2018 08:43

Ir zināms kāpēc mūsu pusē bremzē ar eSIM? Cik esmu lasījis, tad tehnoloģija nav super sarežģīta.

digitalk
14.09.2018 12:10
Reply to  Janis Salmins

laikam jau no dārgi līdz ļoti dārgi.

Crx
13.09.2018 17:25

Līdz 18h darbosies, kas tas par sū pulksteni, piektdienās var neņemt līdzi, ja paredzēts mazliet atpūsties pēc darba!

Linards Sadovskis
14.09.2018 11:08

Rodas sajūta, ka Apple neseko līdzi valūtas kursam. Es, pēc tā, kad noskatījos prezentāciju, domāju pirkt XR, jo $750=€650. Un tagad nav īpaši patīkami uzzināt, ka tas Latvijā maksās no €850. Saprotu, ka piegādes izmaksas arī ir iekļautas cenā, nu bet man liekas, ka tas jau ir pārāk pārvērtēts.

digitalk
14.09.2018 12:09

labvakar, meitenes, un kas tad maksās Eiropā izgudroto un iemīļoto PVN? gribi lai valdības bankrotē un sākas haoss? ;>

Puika
14.09.2018 23:19

Šie, manuprāt, ir patiešām ļooooti labi telefoni. Nedaudz pārsteidz tas moments, ka, lai gan tiem ir jaunie 7nm čipseti tomēr pašu telefonu darbības laiks ar 1 uzlādi tikai nedaudz paildzinājies.
Tomēr es jūtu, ka es savu pašreizējo telefonu vēl ilgi nemainīšu, jo patīk tā klasiskā ekrāna attiecība 16:9. Šiem ir cita attiecība, kas daudziem tādiem veciem bukiem kā man neiet pie sirds. Tāpat man kā vecam bukam nepatīk telefoni ar izgrauzumu. Notch traucē skatīties filmas.
Ja es pirktu, tad ņemtu vai nu XS Max (nosaukums gan nedaudz vājprātīgs) vai arī XR. Ļoti iespējams, ka man vislabāk patīk tieši XR, jo tam nav OLED displejs un līdz ar to akumulators varētu labi turēt.
Kopumā – Apple atkal izcili pašancējuši, lai gan varēja būt jaunie Iphoni kaut nedaudz lētāki.

Puika
14.09.2018 23:47
Reply to  Puika

Nākas pašam sevi labot. XR aķis laikam turēs tikpat cik XS Max, jo XR baterija tomēr ir mazāka un līdz ar to tās darbības ilgums ir tikpat cik XS Max, lai gan XR ir LCD displejs, kas nav tik ēdelīgs.

Apple 8
15.09.2018 13:47

Itkā,jau viss ok.Smuki un kruti,bet tā cena.Cena jau neapturēs pirkt abolu,jo tomēr tajā,grib iekosties visi.Huawei investējis savā krutajā CPU ap 300milj.Apple CPU,runā,kad ātrumā būs pielidzināms 💻 🖥!!Bet būs traki,ka 6,5” ekrānu,strādāsi smagu darbu un tas izjuks.Viens ir skaidrs,ka telefonu dizaini un tehnika ir iestrēgusi.

Kristaps Skutelis
16.09.2018 11:30

Iesaku palasīt arī Džona Grūbera iespaidus par jaunajiem Apple produktiem un to prezentācijas pasākumu https://daringfireball.net/2018/09/iphone_xs_xr_series_4_apple_watch_event

digitalk
16.09.2018 13:59

savukārt tie, kuri noguruši no presrelīžu atgremojumiem un “ūdens liešanas”, var iepazīties ar svarīgāko kompaktā formā ;)

https://youtu.be/5HNnXJMJkY0

Kristaps Skutelis
16.09.2018 14:02
Reply to  digitalk

Awww, Linuss ^___^

Kristaps Skutelis
16.09.2018 21:00

Te vēl viens lielisks lasāmgabals par jaunajiem iPhone no Bena Tomsona https://stratechery.com/2018/the-iphone-franchise/