Web Analytics
More
    Reklāma

    Pieaugušo rotaļlietas – izmēģinām McLaren 720s Spider (video)

    Jaunākie raksti

    Maija pēdējā ceturtdiena un piektdiena sasniedza īpašu temperatūru – gan tiešā, gan pārnestā nozīmē – Babītes apkārtni un Biķernieku trasi pieskandināja sauja ļoti jaudīgu automašīnu ar McLaren logotipu priekšpusē. Kaut trasē pieejami bija vairāki McLaren modeļi – pamata uzmanība tika pievērsta vienam īpašam auto, proti, 720S Spider. Tas ir jaunākais McLaren kabriolets – superauto, ar kuru var braukt katru dienu, jo ar to var ne tikai izbaudīt lielisku dinamiku trases apstākļos, bet ir arī pavisam ikdienišķas ikdienas gaitas.

    Divas lieliskas dienas – diena Biķernieku trasē un diena Babītes apkārtnē deva iespēju īpašiem klientiem un žurnālistiem no visas Baltijas izmēģināt šo dārgo un fantastisko superauto. Mums bija ekskluzīva iespēja būt šo īpašo cilvēku sarakstā.

    Reklāma

    720S Spider ir ātrākais atveramais jumts starp superauto, nieka 11 sekundes ir nepieciešamas, lai raudzītos tiešos saules staros. Bet pats jumts arī nav vienkāršs – stikla elements ir ar elektro pievadu un vienu pogas spiedienu var tikt vai nu pilnībā aptumšots, vai pilnībā caurspīdīgs. Angliski tas saucas electrohromatic roof un pareiza latviska tulkojuma šim īsti nav.

    Auto ir izveidots uz Monocage II-S oglekļa šķiedras karkasa pamata un auto pašmasa ir nieka 1332 kg. Auto ir aprīkots ar četru litru V8 ar divām turbīnām, kas attīsta 710 ZS un 770 Nm. 720s Spider 0-200 km/h sasniedz 7.9 sekundēs, bet 0-100 km/h 2.9 sekundēs. Reālās dzīves mērījumi pierāda, ka tās pat ir 2.6 sekundes. Maksimālais ātrums ir tieši tāds pats kā kupejai – 341 km/h, bet bez jumta 325 km/h, kas ir iespaidīgs rādījums. Īpaša hidrauliska savstarpēji savienota balstiekārta ir atslēga lieliskajam balansam starp komfortu un dinamiku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps Ķēdis
    02.07.2019 19:21

    Esmu mazliet pārsteigts. Vislaik, patiesībā, esmu domājis, kā vispār var ar šādu superauto uz Latvijas ceļiem pārvietoties. Izrādās, ka var.

    KKTK
    02.07.2019 20:54

    Kurā režīmā instruktors laida pa trasi?

    Nelabojams
    03.07.2019 08:03

    electrohromatic = elektrohromais.
    Pilnīgi oficiāls šo materiālu nosaukums. Ziņas, var teikt, no pirmavota, jo sieva savulaik strādāja Cietvielu fizikas institūtā pie šādu materiālu izveides.

    Kartupelis3
    03.07.2019 08:08

    Auto komentārus neprasa. Super, jauks un patiess vido. Tā arī bišķi izskatījies, kā nedaudz apjucis puika ticis pie rotaļietas, kam tomēr kaut kas jāpasaka kamerai par iespēju paspēlēties.

    assa
    03.07.2019 11:08

    Vienmēr ir pārsteidzis auto dīleru/pārstāvju izvēle, kam dot testēt tos auto. Ir skaidrs, ka jādod potenciālajiem klientiem un žurnālistiem, kas kko uzrakstīs. Bet rezultātā biežāk dod kautkādiem VIPistiem, kam pat doma nav to auto pirkt un žurnālistiem, kam nav doma rakstīt vai filmēt kko.
    Ar Kursoru laikam pēdējā laikā ir sanācis tā, kā tam jābūt,- ir tests, ir normāls atspoguļojums pārējai tautai! Lai izdodas!

    Reklāma