Web Analytics
More
    Reklāma

    McLaren uzsācis elektriska SUV attīstību

    Jaunākie raksti

    Britu sporta auto ražotājs McLaren oficiāli uzsācis darbu pie mašīnas, kas “paredzēta ģimenes lietošanai”. To intervijā medijam Car atklājis uzņēmuma vadītājs Maikls Leiterss, viņam apstiprinot, ka McLaren vēlas paplašināt savu piedāvājumu, lai palielinātu ieņēmumus. Viņš arī devis nepārprotamus mājienus, ka jaunais auto ir pilnībā elektrisks.

    McLaren vadītājs skaidro, ka ar pašreizējām bateriju tehnoloģijām viņš nevēlētos radīt elektrisku superauto, jo tas gluži vienkārši būtu pārāk smags, bet tā vadāmība nebūtu tik laba, salīdzinot ar parastu McLaren ar iekšdedzes dzinēju.

    Elektrisks SUV vai “limuzīns” gan būtu atbilstošs, jo šīs klases mašīnām vadāmība nav tik būtiska, taču to ir iespējams padarīt ārkārtīgi jaudīgu. “Mēs varētu radīt superauto, bet tas nav pārliecinošs produkts, jo svars ir pārāk liels. Paātrinājums ar elektroauto nav problēma un mēs varam radīt jaudīgu krosoveru vai limuzīnu,” stāsta Leiterss. Viņš arī uzsver, ka elektriskajām mašīnām ļoti būtiska ir to programmatūra.

    Lai arī McLaren vadītājs intervijā tiešā tekstā nekad nepasaka, ka runa ir par krosoveru, ir diezgan labi noprotams, ko viņš domājis ar vārdiem “mašīna ģimenes lietošanai”. Viss kļūst vēl skaidrāks, ja apskatām Leitersa biogrāfiju – viņa iepriekšējā darba vieta ir Ferrari, kur viņš bija viens no Purosangue krosovera virzītājiem un attīstītājiem. Vēl iepriekš viņš strādāja Porsche, kur vadīja Cayenne izstrādi. Vārds “krosovers” ir rakstīts lieliem burtiem un acu priekšā!

    Raugoties no ekonomiskā skatupunkta, superjaudīgs krosovers ir tieši tas, kas McLaren nepieciešams. Lamborghini un Aston Martin tādi jau ir, turklāt šiem ražotājiem krosoveri kļuvuši par pārdotākajiem modeļiem un galveno ienākumu avotu. Pat Ferrari ir radījis savu krosoveru. Ņemot vērā, ka McLaren ir bijušas finanšu problēmas, krosovera radīšana ir veids, kā uzņēmuma situāciju nostabilizēt un iegūt līdzekļus arī sporta auto attīstībai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tītars
    17.10.2022 12:09

    Jeep jānolemj taisīt superauto un būsim apgājuši pilnu apli.

    Reklāma