Web Analytics
More
    Reklāma

    McLaren jaunais vadītājs uzskata, ka SUV ir ļoti piemērots risinājums nākotnes modelim

    Jaunākie raksti

    McLaren jaunais vadītājs Maikls Leiters uzskata, ka SUV ir ļoti piemērots un labs risinājums nākotnei, viņam cenšoties attīstīt McLaren piedāvājumu plašāk kā tikai superauto ar dzinēju vidū. Leiters karjeras laikā strādājis pie krosoveru izstrādes divos citos sporta auto ražotājos – viņš bija viens no cilvēkiem, kas pārraudzīja Porsche Cayenne izstrādi, kā arī bija Ferrari tehniskais direktors, strādājot pie gaidāmā Purosangue modeļa.

    “Attīstīju SUV gan Ferrari, gan Porsche, tāpēc mīlu šo virsbūves tipu. Tomēr to neveidosim manām iegribām, jo uzskatu, ka šis ir ļoti nozīmīgs tirgus segments – tas jau sastāda vērā ņemamu pārdošanas apjomu daļu un tikai turpina augt,” intervijā Autocar saka Leiters.

    Reklāma

    McLaren vadītāja vēlmi iesaistīties šajā segmentā noteikti ietekmē tirgus apsvērumi, redzot, cik veiksmīgi ar SUV tirdzniecību veicas konkurentiem. Porsche, Lamborghini un arī Aston Martin izveidojuši paši savus SUV, šiem modeļiem ģenerējot nopietnu daļu uzņēmuma ienākumu un pārdošanas rādītājus būtiski pārspējot klasiskos, sportiskos modeļus. Piemērs – pērn Porsche pārliecinoši uzstādīja pārdošanas apjomu rekordu, pārdodot 300 tūkstošus vienību. Vairāk nekā puse no šīm mašīnām bija Macan un Cayenne SUV, savukārt leģendārais 911 tika pārdots vien 38 tūkstošos eksemplāru. Tas pats attiecas uz Lamborghini – Urus ir krietni pārdotāks nekā Huracan, pārdošanas attiecība ir 2:1 par labu Urus. Aston Martin DBX sastādīja pusi no visiem ražotāja pārdotajiem auto pasaulē. Vienvārdsakot, jūs sapratāt – SUV ir pieprasīti un McLaren negrasās atdot nišu konkurentiem.

    Lai arī Leiters ir atvērts idejai par McLaren krosoveru un tādu labprāt radītu, šī ideja joprojām ir apspriešanas fāzē, McLaren apsverot visdažādākās iespējas. Uzņēmuma vadītājs norāda, ka nevar radīt gluži parastu SUV – mašīnai jāiederas kopējā piedāvājumā. Netiek izslēgta iespēja sadarboties ar kādu autoražotāju, baumu līmenī visbiežāk izskanot iespējamajai sadarbībai ar Audi un BMW, bet arī šajā jautājumā pagaidām nekas nav izlemts.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma