Web Analytics
More
    Reklāma

    Ar watchOS 6 varēsim Apple Watch viedpulksteņos darbināt kalkulatoru

    Jaunākie raksti

    Vairākos atsevišķos rakstos jau apskatījām Apple WWDC 2019 izstrādātāju konferences laikā prezentētos iOS 13, iPad OS un macOS Catalina jaunumus, kā arī pastāstīju par jauno Mac Pro darbstaciju, kā arī iespaidīgo Apple Pro Display XDR 6K displeju, kam kāja vien maksā nepilnu tūkstoti dolāru. Kā pēdējiem pieskarsimies vakar izziņotajiem watchOS 6 jaunumiem. Šī operētājsistēma darbina pasaulē populārāko viedpulksteni Apple Watch un nes šādus tādus interesantus jaunumus. Jaunais watchOS 6 mūsu Apple Watch pulksteņus sasniegs jau šoruden.

    Jauni ciparnīcu dizaini

    Jaunā watchOS 6 versija mūsu pulksteņos piegādās jaunus ciparnīcu (Watch Faces) dizainus.

    Uzlabotas balss asistenta Siri iespējas

    Tagad Apple Watch viedpulksteņi ar balss asistenta Siri palīdzību ir noderīgāki. Piemēram, ja dzirdam skaistu dziesmu, varam uzprasīt pulkstenim “What song is this” un Siri noskaidros, kā arī pulkstenī parādīs dziesmas autoru un nosaukumu. Protams, Siri var uzdot arī citus jautājumus par teju ikvienu mūs interesējošo tēmu.

    Apple Watch tiek pie sava lietotņu veikala

    Savā ceturtajā Apple Watch paaudzē un watchOS 6 versijā šis viedptulkstenis tiek pie sava lietotņu veikala. Tajā vienuviet tiks apvienotas dažādas noderīgas programmas, ko varēsi darbināt uz sava gudrā pulksteņa. Kādas programmas tad vispār varētu lietot uz pulksteņa? Apple rādīja piemērus lietotnēm sporta faniem, audiogrāmatu klausītājiem. Tāpat Apple Watch pulkstenī varēs aplūkot un pievienot Reminders atgādinājumus, veikt balss piezīmes un pat izmantot mazmazītiņu kalkulatoru, kas pat prot sadalīt rēķinu uz vairākiem cilvēkiem un izrēķināt dzeramnaudas apmēru. How cool is that?

    Vēl viena interesanta lietotne ir trokšņa analizators, kas informēs mūs par situācijām, kad apkārtējās vides troksnis var atstāt paliekošu ietekmi uz mūsu dzirdi.

    Apple Watch attēlos mūsu kustību tendences

    Ar aktivitāšu aplīšiem (Activity rings) Apple Watch uzskatāmā formā parāda to, cik daudz laika mēs ikdienā pavadām stāvot kājās, kustoties un sportojot, tomēr pulkstenis ievāc krietni vairāk informācijas par mūsu aktivitātēm (vai to trūkumu). Tagad Apple Watch spēs parādīt dažādu mūsu aktivitāšu tendences, lai varam pielikt soli. Pulkstenis analizēs mūsu kustības pēdējo trīs mēnešu laikā un salīdzinās šos datus ar situāciju pirms gada. Tādējādi, ka kļūsim kuslāki, Apple Watch par to paziņos un ieteiks kustēties vairāk vai pārvietoties ātrāk.

    Apple sola turpināt rūpēties, lai visi mūsu sensitīvie veselības dati būtu droši un privāti. Rudenī saņemsim arī uzlaboto Apple Health lietotni, kas iegūs jaunu dizainu un datu apstrādes iespējas, piemēram, vienuviet attēlos visu aktuālo mūsu veselības informāciju.

    Apple Watch palīdzēs izsekot menstruālajam ciklam

    Tā kā Apple Watch vienmēr ir līdzi ar mums, tas var būt noderīgs, lai piefiksētu menstruālā cikla aktivitāti un laicīgi pamanītu izmaiņas, kas var liecināt par kaut kādu veselības problēmu. Pulkstenī varēs norādīt ne tikai īpašās dienas, bet mēnešreižu intensitāti. Ja uzmanīgi sekosim ciklam, varēsim plānot svarīgākos dzīves notikumus. Noderīgi!

    Kuri Apple Watch viedpulksteņi saņems watchOS 6?

    • Apple Watch Series 1
    • Apple Watch Series 2
    • Apple Watch Series 3
    • Apple Watch Series 4

    Lai arī jaunās operētājsistēmas versija ir pieejama visu paaudžu Apple Watch ierīcēm, tomēr ne visos pulksteņos būs pieejamas visas jaunās iespējas. Tāpat būs nepieciešams vismaz iPhone 6s paaudzes viedtālrunis ar iOS 13, lai uzstādītu uz viedpulksteņa šo jauno watchOS versiju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    AAA
    04.06.2019 17:55

    Tik tiesam kalkulators tik loti bija nepieciesams… ;)

    Rūdolfs Rancāns
    04.06.2019 19:34

    iPhone SE ir vismaz 6s paaudze?

    Rūdolfs Rancāns
    04.06.2019 19:53

    ā, nu viss ok.
    SE saņem iOS 13 un 6s iznāca pirms SE.

    Roberts Smitins
    05.06.2019 20:58

    Jā. Ir kā Rūdolfs raksta. Bet piekrītu Kristapam, ka 1.brīdī tas šķiet mulsinošs moments. iPhone SE jau ir līdzīgs (pat ļoti) iPhone 6S, tikai iPhone SE ir pavisam nedaudz apgraizītāks iespēju ziņā nekā vecais labais iPhone 6S. Tāpēc varētu šķist, ka SE ir vecāks modelis nekā 6S, bet īstenībā ir otrādi – SE ir 1/2 gadu jaunāks.Tā kā viss ir OK!

    Artis
    06.06.2019 08:08

    Bļin… Dēlam ir SE un Watch S1. Kā saprast tagad? Būs uz abiem jaunās OS versijas vai nebūs?

    Reklāma