Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple izziņo jauno Mac Pro spēkstaciju un Pro Display XDR 6K displeju

    Jaunākie raksti

    Pirms 12 gadiem Apple izlaida pirmās paaudzes Mac Pro darbstaciju un tā iekaroja daudzu radošo industriju pārstāvju sirdis. Tas joprojām ir Apple jaudīgākais dators un lieliski noder dažādu multimediju apstrādei un citiem darbiem, kam nepieciešamas pamatīgas skaitļošanas jaudas. Pirms pieciem gadiem, 2013. gadā Apple izlaida otrās paaudzes Mac Pro, kas bija jaudīgs, taču izskatījās pēc.. miskastes. Šis bija brīdis, kad profesionāļi sāka novērsties no Apple un pāriet uz citu ražotāju datoriem.

    Reklāma

    Šodien, Apple izstrādātāju konferencē WWDC 2019 tika izziņots jaunais trešās paaudzes Mac Pro dators. Jaunais dators vizuāli atgādina pirmās paaudzes modeli un iestrādāts nerūsējoša tērauda rāmī, kas vienlaicīgi kalpo arī kā datora kājas (papildus būs nopērkami pat riteņi) un rokturi ērtākai pārnešanai. Datora konstrukcija ļauj ērti piekļūt komponentēm, kas bija problēma iepriekšējās paaudzes ierīcē. Korpuss veidots no alumīnija un atgādina rīvi – šāds dizains pielietots, lai uzlabotu dzesēšanu. Jauno Mac Pro var pielāgot ievietošanai serveru skapjos.

    Jauno Mac Pro var aprīkot ar līdz 28 kodolu Intel Xeon procesoriem un datorā 12 DIMM slotos var ievietot līdz 1.5 terabaitiem lielu 2933MHz ECC operatīvo atmiņu. Datoram ir astoņi PCI Express sloti (četri no tiem ir novietoti dubultā attālumā viens no otra), kas ļaus datorā ievietot pamatīga izmēra kartes, ka spēs labi dzesēties. Datoru dzesē trīs ventilatori priekšā un viens aiz operatīvās atmiņas moduļiem, un Apple norāda, ka šis dators nebūs skaļāks par iMac Pro galddatoru. Datoram ir 1.4 kW barošanas bloks. Datoram ir četri Thunderbolt 3 porti, divi USB-A porti un divi 10GB Ethernet tīkla porti. Jaunajam Mac Pro var pieslēgt līdz 12 4K displejiem vai līdz sešiem jaunajiem Apple Pro Display XDR displejiem.

    Video apstrādes speciālistiem var noderēt Apple veidotā Afterburner ierīce, kas ļauj vienlaicīgi atskaņot līdz trīs ProRes RAW 8K vai līdz 12 ProRes RAW 4K video avotiem. Šī karte ļauj apstrādāt 6 miljardus pikseļu vienā sekundē. Apple ir radījis uz PCI Express bāzētu Mac Pro Expansion Module (MPX Module) moduli, kas vienā ierīcē apvieno divas Radeon Pro VEGA II videokartes un datorā var ievietot divus šādus moduļus.

    Apple jaunajam datoram ir sagatavojis arī jaunu 32 collas lielu 6K izšķirtspējas (6016 x 3384px) displeju ar HDR atbalstu – Apple Pro Display XDR. Dizaina ziņā jaunais monitors ir līdzīgs Mac Pro. Displejs nodrošina 10 bitu krāsu paleti un var būt līdz 1600 nitiem spožs. Pie statīva tas pievienojams ar magnēta palīdzību, taču to var pievienot arī uz citiem VESA statīviem.

    Mac Pro bāzes modelis ar astoņu kodolu Intel Xeon procesoru, 32 GB operatīvo atmiņu, 256 GB SSD atmiņu un Radeon Pro 580X videokarti maksās 5999 ASV dolārus un to varēs nopirkt jau šoruden.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    04.06.2019 09:57

    Isērkociņi-Par tikai 100 eiro.

    Artūrs Supe
    04.06.2019 10:00

    Izskatās, ka tiešām drīz tā būs, statīvs 1000$ maksā jau.

    No name
    04.06.2019 10:27

    5k par sistēmbloku un ja pareizi sapratu monitors vēl 4k, what a heck?! Jēziņ! :D

    Zzz
    04.06.2019 10:39

    + peles paliktnis BEZ MAKSAS!

    Kurlander
    04.06.2019 11:04

    Es saprotu, ka profiņi čurā karstu un nervozī skatās savā bankas konta bilancē :)

    JohnAdamms
    04.06.2019 11:27
    Reply to  Kurlander

    Profiņiem diez vai ir pat jāpaskatās savā bankas kontā, lai izlemtu vai šo pirkt ;)

    Reklāma